Дърпане след смяна на гуми и свързване на диодни ленти.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Дърпане след смяна на гуми и свързване на диодни ленти.

Мнение от zafirovp » 18 Апр 2013, 18:44

Здравейте,
наскоро смених чисто нови зимни гуми със износени летни. Една седмица преди смяната ходих на реглаж на преден и заден мост. Нямах никакви проблеми със зимните. След като ми смениха гумите, колата започна да дърпа съвсем леко на дясно.

1.Дали проблема е в самите гуми, понеже са на изживяване или не са балансирани както трябва?

Искам да си сложа лед лента, за да ми светят в краката. Не искам никакви цигански истории, просто съм с компакт и когато някой се качва отзад е малко тегаво. Искам да сложа 4 ленти и да ги свържа към плафона. Въпросите са ми.

2.Как да ги свържа успоредно или последователно?
3.От къде да намеря най-лесен достъп до кабела на плафона, понеже не ми се прекарват 4 кабела през тавана?
4.Мога ли да стопя кабелите заради прекомерна консумация на ток?

Благодаря :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Re: Дърпане след смяна на гуми и свързване на диодни ленти.

Мнение от krasi2bmw » 18 Апр 2013, 18:54

Привет , пускаш един кабел от плафона покрай колонката и под таблото , от него пускаш кабели до кьдето искаш . Диодите нямат никаква консумация , аз имам пуснати навсякьде / дрьжки / вьншни , вьтрешни / под таблото и от двете страни, и в багажника / Светят много яко особено ако сложиш и диоди на плафоните ;)

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 18 Апр 2013, 18:56

1.Гумите са ти криви, щом са на същите джанти като зимните.
2. LED и циганско почти винаги вървят ръка за ръка в старите автомобили където се ползват обикновено халогенни крушки. Друг път ползвай търсачката:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%BD%D0%B8
DIY: http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ell-Lights

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 18 Апр 2013, 19:15

b00st написа:1.Гумите са ти криви, щом са на същите джанти като зимните.

Не е задължително да са криви. Просто някои гуми с времето започват да дават тоя ефект. Гледаш я идеална, ама дърпа. Случва се и с чисто нови гуми. Иначе да, от тях е. Балансирането не е проблем. Ако не е изпълнено както трябва ще бие, но няма да дърпа. Смени местата на двете предни и виж какво ще стане. Най-вероятно ще започне да дърпа в другата посока, но може и да се оправи. Ако са ти четирите еднакви пробваш всякакви комбинации, докато всичко се оправи. Ако нямаш условия всеки кадърен гумаджия ще ти свърши таз услуга. Ако летните са ти на други джанти се убеди, че и те са прави.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zafirovp » 18 Апр 2013, 19:18

Съгласен съм, но има Led с много мека жълтеникава светлина, наподобяваща обикновените крушки. Идеята ми е да сложа ленти, заради по-ниската консумация на ток, понеже не искам да рискувам да стопя някой кабел.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krasi2bmw » 18 Апр 2013, 19:25

zafirovp написа:Съгласен съм, но има Led с много мека жълтеникава светлина, наподобяваща обикновените крушки. Идеята ми е да сложа ленти, заради по-ниската консумация на ток, понеже не искам да рискувам да стопя някой кабел.
слагай без никакви притеснения , може да я опашеш цялата с диоди ако искаш :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zafirovp » 18 Апр 2013, 19:43

Благодаря за бързите и точни отговори. Сега остава да намеря и пина от комфорт модула за плафона, че да е по-factory :D . Ако не успея обаче проблем ли е да навържа 5 кабела към кабела от плафона?

krasi2bmw супер яко изглежда скоростния лост :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krasi2bmw » 18 Апр 2013, 19:54

zafirovp написа:Благодаря за бързите и точни отговори. Сега остава да намеря и пина от комфорт модула за плафона, че да е по-factory :D . Ако не успея обаче проблем ли е да навържа 5 кабела към кабела от плафона?

krasi2bmw супер яко изглежда скоростния лост :bchug:
Не е проблем , диодите нямат никаква консумация , ако видиш моето как е осветено .............. и нямам никакви грижи с акумулатора- слагай и не се притеснявай :yes:

Назад към E36