м52б25 гаден проблем с оборотите - откачам вече!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

м52б25 гаден проблем с оборотите - откачам вече!

Мнение от sk8 » 17 Апр 2013, 21:39

Здравейте колеги..Извинявам се за дългия пост-не разбирам много и искам да обясня подробно проблема..
Взех колата преди няколко месеца - е36 323i . Всичко беше екстра - само леко завишен разход , но предположих че е нормално защото я карам на къси разстояния, а и двигателя не е малък както и това че е на 320,000км .
Така, - Проблема е че когато колата е загряла на всяко 5-10 палене се получава следното :
Когато колата е на празен ход, оборотите падат до 400-500 и започва да тресе много неприятно по светофарите например, но не загасва. Когато дам повече газ и си ускорява екстра без замисляне и т.н.
Не се оправя след 40-50 км каране.
Когато е студена си върви нормално .

Онзи ден открих че имам спукан маркуч за въздух - не големия след филтъра- ами един по-тънък в по задната част.
След като го оправи майстора, и естествено погледна останалите неща като дебитометри, филтри тръби и т.н. ( не сме сваляли стъпковото моторче) проблема не се оправи. След като изстина колата и я запалих обаче- беше променена КОРЕННО.
До сега винаги като я оставя на празен ход със някаква скорост оборотите падаха веднага на 700. А сега стоят 1100 примерно и чак като спра на светофар се успокояват много готино до 700 и имам чувството че точно така трябва да работи тази кола - но вие ще кажете. Най готиното беше че разхода ми падна супер много и това ме убеждава че нещо не е в ред.
За нещастие, падането на оборотите продължава на случаен принцип и пак започна да държи 700 вместо 1100 и после до 700 на свободна в движение..

Надявам се да е от тъпия спортен филтър който може да е повредил дебитомера или да дърпа горещ въздух....

Мерси на всеки който се отзове на проблема ми.

Поздрави от Дания колеги

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Re: м52б25 гаден проблем с оборотите - откачам вече!

Мнение от ///Mechov » 18 Апр 2013, 8:47

Ти изолирал ли си го така , че да не тегли топъл въздух от мотора?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sk8 » 18 Апр 2013, 18:30

Благодаря на единствения отзовал се на моя проблем.........

Не съм за съжаление... характерно ли е това поведение на колата ако смуче топъл въздух ?

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 18 Апр 2013, 18:40

Съветвам те да си сложиш оригиналната кутия и ако държиш на спортни филтри си купи един панелен.
Този филтър освен да смуче врял въздух друго не прави.
За мен проблема ти че смуче въздух отнякъде.
:driving: :dunno: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 18 Апр 2013, 18:56

Нормално е да го прави като смуче топъл въздух. Има теми за направата на топлинен щит за спортни филтри , погледнив търсачката , ако не ти се занимава направи каквото ти казва колегата , върни си кутията и си сложи един панелен спортен ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d '03
Мечтае да кара: M5 F10
Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.

Мнение от Seraph » 18 Апр 2013, 20:42

Големите двигатели греят жестоко, а като гледам колко близо стои филтърът и като си представя, че би трябвало да смуче повече въздух, а освен това е и топъл...

Върни си филтърната кутия или изолирай хубаво спортния филтър от горещия въздух, идващ от двигателя с подходящи материали. Ето един пример, който колега беше дал в друга тема. Макар че, преградата трябва да е достатъчно висока, за да не преминава над нея, към филтъра, горещ въздух. http://store.picbg.net/pubpic/FC/7F/c9455498a376fc7f.JPG
You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 19 Апр 2013, 9:09

Колега, нека ти проверят датчика за температурата на антифриза- най-добре да се гледат живи данни. Според мен не е филтъра, защото този двигател не с дебитомер, а с масметър, който много точно изчислява, на базата на кислородните молекули във въздуха, какво количество гориво да подаде. Ако все пак имаш някакви съмнения, като се прояви проблема, вдигни капака и виж дали ще изчезне. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кучките да се подмокрят

Мнение от red bulll » 19 Апр 2013, 13:16

Разкарай този спортен филтър,върни оригиналната кутия...пречисти стъпково моторче,дросел,провери цялата въздушна система дали няма сцепени маркучи и др важно за този двигател НИКОГА НЕ СЛАГАЙ ГАЗ!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: без гражданска
Мечтае да кара: e36 ///M

Мнение от burnou7 » 19 Апр 2013, 14:14

Пълни глупости :weed:
Същия мотор си го карам на газ без проблеми,бях сложил филтър по същия начин-никви проблеми.
Не мисля,че проблема е от филтъра( може и да оказва някакво влияние ),но не вярвам чак толкова :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 19 Апр 2013, 15:52

Колеги,давайте идеи за проблема,че той не е само при колегата и при 2,5 мотор.Аз съм с М44 и при мен същото безумие .Цяла зима, колата тресе като болна от треска, и на светофари и кръстовища гасне.Моторът работи ужасно.Сменени датчици на колянов и разпределителни валове,чисто ново гуфре,а тя тресе и тресе.И Изведнъж преди 2 дни ЧУДО! Моторът спи.Няма тресене ,няма замисляне,много отзивчива,разхода падна.Изобщо перфектна! А днес отново ужаси! Тресе ,не върви,прекъсва.И на мен ми идва да се гръмна.На диагностики-нищо.На други диагностики ,не могат да я прочетат.Пробвано с друг дебитомер ,зле.Друга ламбда,пак зле.
Последна промяна stormrider на 30 Авг 2015, 15:14, променена общо 1 път
С много любов към децата!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 19 Апр 2013, 15:53

Стъпково моторче! ;)
До колегата с 323ката, върни си заводската кутия на филтъра. Ще се изненадаш приятно от колата си ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от burnou7 » 19 Апр 2013, 16:17

stormrider написа:Колеги,давайте идеи за проблема,че той не е само при колегата и при 2,3 мотор.Аз съм с М44 и при мен същото безумие .Цяла зима, колата тресе като болна от треска, и на светофари и кръстовища гасне.Моторът работи ужасно.Сменени датчици на колянов и разпределителни валове,чисто ново гуфре,а тя тресе и тресе.И Изведнъж преди 2 дни ЧУДО! Моторът спи.Няма тресене ,няма замисляне,много отзивчива,разхода падна.Изобщо перфектна! А днес отново ужаси! Тресе ,не върви,прекъсва.И на мен ми идва да се гръмна.На диагностики-нищо.На други диагностики ,не могат да я прочетат.Пробвано с друг дебитомер ,зле.Друга ламбда,пак зле.

Колега аз имах същия проблем на 23-ката,оборотите от 1400 до 0 се менкаха постоянно и гаснеше(в движение май нямаше проблем),качих на диагностика-нъцки.Та при мен се оказа някакъв клапан за/на картерните газове,смених го и колата заспа.
Не знам при твоя мотор дали има такъв клапан,но ако има си го виж :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stormrider » 19 Апр 2013, 16:26

Клапанът е сменен с чисто нов оригинален от Мкар.
Извинявам се на колегата за това че коментирам в неговата тема ,но неговия проблем е същия като моя.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от burnou7 » 19 Апр 2013, 16:40

Нещо по горивната система :dunno:
Помпи,дюзи,филтри.Кабели,свещи :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stormrider » 19 Апр 2013, 17:44

Добре де цяла зима тресеше преди два дни се оправя работи перфектно и днес пак греда.Ако има проблем във филтри,кабели и помпи няма логика да се оправи за два дни.

Следваща

Назад към E36