Проблем с полуоската, голямо прасе

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с натегнат шпер
Мечтае да кара: ///M3 E36

Проблем с полуоската, голямо прасе

Мнение от Kinopi » 12 Апр 2013, 17:22

Днес тръгнах да си сменям полуоската, понеже от под купето в движение се чува леко ударен звук.Смятам, че ми идва от външното каре на лявата полуоска понеже си тропа.Стигнах до болтовете които държат полуоската за диф-а, като с 2камъка пробвах и не можах да ги развия.Проблемът обаче се задълбочи, като започнах да местя полуоската на вътре и на вън.След което, съвсем леко изскочи от дифа.Пробвах на друга е36ца да поместя полуската и въобще не мърдаше.Сега, вече си мисля, че проблемът не ми идва от самата полуска, т.е не е за смяна.Надявам се някой да ми даде някакъв съвет.

П.П.Ето и 2 снимки

Изображение така изглежда в нормално положение

Изображение така е вече излезнала
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 да се върти

Re: Проблем с полуоската, голямо прасе

Мнение от rangel_9g » 12 Апр 2013, 22:12

полуоската вътре е на шлеци в диференцияла ако дръпнеш още малко ще изкараш цялата полуоска от диференцияла . Но това че излиза по този начин в никакъв случай не е проблем , можеш да я извадиш по този начин и ако намериш читава я вадиш по същия начин и с нело набиване влиза.
ПОЧИВАЙ В МИР МИТАК!!!
Изображение
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater[/img][/url]

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 14 Апр 2013, 12:38

Като натиснеш полуоската към дифа,трябва да се закопчее отново-вътре има скоба,която я държи.Ако не се закопчее,значи трябва да свалиш полуоската,капачката на дифа и да видиш какво е станало ссъс скобата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 14 Апр 2013, 13:10

bavar4o.70 написа:Като натиснеш полуоската към дифа,трябва да се закопчее отново-вътре има скоба,която я държи.Ако не се закопчее,значи трябва да свалиш полуоската,капачката на дифа и да видиш какво е станало ссъс скобата.

Въпросната зегерка е плоска, и почти невъзможно да я извадиш.Това че карето се вади от чашата е лошо, защото означава че някой авио-техник е пипал там, и положение може да стане на харлем-шейк.Свалете полуоската, наредете нови болтове, каре с машнос и капачката на чашата и ще стане като нова.

Назад към E36