Съвети при смяна на тройник и тяло на мас. филтър
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Съвети при смяна на тройник и тяло на мас. филтър
Здравейте,
предстои ми смяна на тройник на охладителната система и тяло на маслен филтър. Изчел съм доста по темата, но имам няколко въпроса. Двигателя е М42 с изцяло алуминиев филтър и един тройник (дългия, който влиза в блока).
1. При смяната на гарнитурата на тялото на филтъра, да я намажа ли със силикон за гарнитури?
2. Освен един о-пръстен и гарнитура, добре ли е да сменям нещо други по филтъра?
3. Мога ли сменя тройника през отвора, на вече сваления филтър (без да свалям колекторите)?
4. Ако трябва да се свалят колекторите, може ли някакъв гайд, понеже намерих само за горния, а доста има за разглобяване?
Благодаря.
предстои ми смяна на тройник на охладителната система и тяло на маслен филтър. Изчел съм доста по темата, но имам няколко въпроса. Двигателя е М42 с изцяло алуминиев филтър и един тройник (дългия, който влиза в блока).
1. При смяната на гарнитурата на тялото на филтъра, да я намажа ли със силикон за гарнитури?
2. Освен един о-пръстен и гарнитура, добре ли е да сменям нещо други по филтъра?
3. Мога ли сменя тройника през отвора, на вече сваления филтър (без да свалям колекторите)?
4. Ако трябва да се свалят колекторите, може ли някакъв гайд, понеже намерих само за горния, а доста има за разглобяване?
Благодаря.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Съвети при смяна на тройник и тяло на мас. филтър
1. Не
2. Не
3. Не
2. Не
3. Не
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
А някой може ли да даде линк със снимки за сваляне на колектори. Горните съм ги свалял сравнително лесно, но другите са ми тъмна индия.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Като разглобиш колектора и смениш тройника,си погледни тапите на блока за всеки случай 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
4 мнения
• Страница 1 от 1