Проблем в силовото предване!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 23-ка с Жокери и мн Екстри
Мечтае да кара: Е36-ца с малък V8-мак под капака...

Проблем в силовото предване!!!

Мнение от zippo_24 » 25 Мар 2013, 0:07

Здравейте колеги отдавна имам проблем с колата, на който така и не намирам решение... Всичко започна с известното тресене при потегляне. Направих конверсията с 6.3 кг маховик от е30, който беше в много добро видимо състояние, нов комплект съединител Закс за него, ново гумено каре Лемфьордър и подробен оглед. Всичко хубаво но проблема остана след новите неща, оказа се че кутията на 20 ката ми е заминала, последва смяна с почти нова кутия от 2.3ка с ново масло, всичко както му е реда. Проблемите се решиха, но не напълно...

Колата спря да тресе при потегляне, но остана проблема когато потегли, в момента който натисна съединителя отново, отдолу се чувства нещо като претропване...Свалено беше всичко за пореден път, проверен съединител, притискател, маховик,каре,кутия...На пръв поглед лагера на кардана е добре, но не съм му отделял време и дифа не е преглеждан(отворен 3.45) е. Монтажите и демонтажите са правени при кадърен човек и нямат нужда от съмнение.

Моля ви за насоки къде да гледам, симптоми и тн, защото вече се виждам в чудо, а си падам максималист и всичко искам да е както трябва...Благодаря.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с волан от М5
Мечтае да кара: Scott Gambler 730

Re: Проблем в силовото предване!!!

Мнение от marto7067 » 25 Мар 2013, 17:35

И при мен след като минах на лекия маховик за получи това глухо причукване в кутията-не знам защо,спрях да му обръщам внимание вече.

Потребител
Аватар
Кара: 23-ка с Жокери и мн Екстри
Мечтае да кара: Е36-ца с малък V8-мак под капака...

Re: Проблем в силовото предване!!!

Мнение от zippo_24 » 25 Мар 2013, 19:18

marto7067 написа:И при мен след като минах на лекия маховик за получи това глухо причукване в кутията-не знам защо,спрях да му обръщам внимание вече.

Проблема е, че аз не мога да констатирам защото тези проблеми с кутията ги имах отдавна, дори и със стария двумасов маховик...
Изображение

Назад към E36