Въпрос е36 318i

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 318i :)
Мечтае да кара: e46 320d със blow off clapan c(:
Детайли за колата: БЕГАЧКА!

Въпрос е36 318i

Мнение от samfo » 24 Мар 2013, 15:53

Здравейте , извинявам се за глупавия ми въпрос , но вече не издържам. От Русе съм , някой знае ли майстор който се занимава главно с BMW , освен Даскала? Сега почна ни на газ , ни на бензин да работи , гърми , хълца , прекъсва , вече е време да върви на доктор , защото аз се изчерпах. Благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Re: Въпрос е36 318i

Мнение от ///Mechov » 25 Мар 2013, 21:14

Диагностика правил ли си , с кой мотор си , с каква газова е колата?

Потребител
Аватар

Мнение от samfo » 26 Мар 2013, 1:01

Не , не съм правил диагностика. Незнам с кой мотор съм , незнам как се различават. Иначе с 1.8cc с газова BRC. 1994 година е колата с климатроника с врътките.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 26 Мар 2013, 9:07

Това е М40
Изображение

А това е М43
Изображение

През 1994 са слагали и от двата мотора. А за да хълца, гърми и да прекъсва и на бензин си провери свещи, дебитомер. Провери да не би да имаш изваден маркуч по стъпковото моторче, провери да не ти е спукан гофрирания маркуч от дебитомера към двигателя.
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от samfo » 26 Мар 2013, 21:40

Значи съм с м40 мотор , проверил съм всичко нямам нищо изкарано , на бензин не пали , помпата работи , но не иска да запали. Сложих и спортен филтър и махнах дебитомера , още по зле ... гръмна , изкара чак филтъра , и повече не иска даже и да запали , за това ми трябва майстор. Болен съм заради колата си чак! :( Звяра го хвана бронхит , а заради него и мен ангина :( Ако има някой от форума , който е от Русе и чува петела и има мерак да помогне само да погледне за какво става въпрос , пък аз ще почерпя. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Mechov » 28 Мар 2013, 21:32

Преди да търсиш майстор колега си погледни горивната с-ма и запалителната за нередности. Ако там всичко е О.К. и пак ти прави тези мизерии , но на бензин обаче , че газта може да ти гърми от това , че АГУ-то ти не е настроено (регулирано) като хората , си погледни ангренажния ремък. По между другото зацепвал ли си ангренаж някога , ако не си иди на майстор да го види да не е прескичила зъб.

Потребител
Аватар

Мнение от samfo » 30 Мар 2013, 22:18

Не , не съм зацепвал ремък , но ако е прескочил зъб , няма да работи добре постоянно нали? На бензин не работи , помпата работи , но не иска да запали , даже и не препалва. Имам 1 въпрос , понеже се съмнявам , че може да е дебитомер или дюзи. Искам да попитам ако свържа дебитомер от 1.6верига компакт и му сложа неговите дюзи , дали ще запали моето на бензин , и възможно ли е да стане някой гаф? Мисълта ми е дали така ще разбера дали дюзите са ми проблемни и дебитомера? Защото сега нямам пари да гадая и да купувам. Друг въпрос възможно ли е от изпарителя да ми се получават гърмежите? Защото завивам кранчето на изпарителя до край , а то върви та са къса и издава звук все едно колата смучи въздух. Сложих му спортен филтър , гърми в ауспуха , което ме навява на мисълта , че смучи много въздух , има ли по някакъв друг начин да му намаля притока на въздух , естествено без тиксо и парцал? :) Мерси предварително! Извинявам се за глупавите си въпроси , но искам да опитам още малко , преди да отида на майстор.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Mechov » 31 Мар 2013, 18:40

samfo написа:Не , не съм зацепвал ремък , но ако е прескочил зъб , няма да работи добре постоянно нали? На бензин не работи , помпата работи , но не иска да запали , даже и не препалва. Имам 1 въпрос , понеже се съмнявам , че може да е дебитомер или дюзи. Искам да попитам ако свържа дебитомер от 1.6верига компакт и му сложа неговите дюзи , дали ще запали моето на бензин , и възможно ли е да стане някой гаф? Мисълта ми е дали така ще разбера дали дюзите са ми проблемни и дебитомера? Защото сега нямам пари да гадая и да купувам. Друг въпрос възможно ли е от изпарителя да ми се получават гърмежите? Защото завивам кранчето на изпарителя до край , а то върви та са къса и издава звук все едно колата смучи въздух. Сложих му спортен филтър , гърми в ауспуха , което ме навява на мисълта , че смучи много въздух , има ли по някакъв друг начин да му намаля притока на въздух , естествено без тиксо и парцал? :) Мерси предварително! Извинявам се за глупавите си въпроси , но искам да опитам още малко , преди да отида на майстор.

1-во дебитомер от М43 на М40 няма да стане. 2-ро да ти гърми в ауспуха това значи , че нямаш хубаво изгаряне от някой цилиндър и гориво-въздушната смес ти се запалва вече в генерацията. А за проверка дали ти смуче от някъде въздух има спрей.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 31 Мар 2013, 22:36

Колата не върви, но има "спортен" филтър... :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от samfo » 16 Апр 2013, 2:06

Разбрах от къде идва тресенето , всичко е било от кабелите. Имам обаче друг проблем , като вали мотора пак тресе , нищо не е мокро , нито кабелите , нито бобината нищо , от какво може да е това? Възможно ли е от някой датчик? Другия проблем е парното като го пусна , тръгва топло в първия момент , после почва студено , има ли вариант да е термостат?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Mechov » 16 Апр 2013, 8:38

За парното си виж антифриза , долей и обезвъздуши хубаво. За мокрото време си виж буксата на ламбдата ;)

Потребител
Аватар

Мнение от samfo » 16 Апр 2013, 12:17

Колега прав беше , имах теч , скоро сменях пластмасовото съединение от главата , където излиза и единия му край влиза долу в радиатора , не бях погледнал маркучите , единия се е спукал , смених го , всичко е наред с парното вече.Буксата днеска ще я погледна , да не би да е оголена нещо и тя да прави проблеми.Ако тя е добре , възможно ли е да е от нещо друго?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Mechov » 18 Апр 2013, 19:02

Най-вероятно влиза вода в нея и затова ти прави тая мизерия

Потребител
Аватар

Мнение от samfo » 20 Апр 2013, 0:47

Буксата е добре на сондата , но откачих я и колата пак запали ( на газ ) , по-принцип не би трябвало да запали , на каквото и да е нали? И ще бъда много благодарен , ако някой ми покаже със снимка къде стои този импулсен датчик на коляновия вал на м40?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Mechov » 20 Апр 2013, 9:14

При обикновенната газова ламбдата на ти играе никаква роля. Ти и на бензин ще я запалиш без нея , но въпроса е след това в какъв режим ще бъде колата.

Следваща

Назад към E36