Проблем с парното
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- seeya
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: г/д най дъртия е36 320i седан
- Мечтае да кара: е36 328 турбо купе
Проблем с парното
Проблема е следният(мисля че знам какво е но не съм сигурен)Когато пусна парното на 1-2-3-4 духа, НО не излиза през въздуховодите а го чувам(или поне така си мисля)как духа под таблото, също така има един клапан(не му знам точното наименование) който е точно до жабката под таблото ? Чувам го как се мъчи да отвори, но не може когато дам на 0 го затваря.. Въпроса ми е следният- дали това е проблема или нещо друго (bmw 320i седан климатроник 92г)и да добавя няма фреон в момента (ако има значение).Ако някой е имал подобен проблем (търсих в търсачката но намерих само "от ляво духа от дясно не "
).Благодаря предварително!

- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Re: Проблем с парното
seeya написа:Проблема е следният(мисля че знам какво е но не съм сигурен)Когато пусна парното на 1-2-3-4 духа, НО не излиза през въздуховодите а го чувам(или поне така си мисля)как духа под таблото, също така има един клапан(не му знам точното наименование) който е точно до жабката под таблото ? Чувам го как се мъчи да отвори, но не може когато дам на 0 го затваря.. Въпроса ми е следният- дали това е проблема или нещо друго (bmw 320i седан климатроник 92г)и да добавя няма фреон в момента (ако има значение).Ако някой е имал подобен проблем (търсих в търсачката но намерих само "от ляво духа от дясно не ").Благодаря предварително!
За другото незнам но заради фреона да е надали. Моята иеска я купих с свален компресор на климатика и още си е така за съжаление обаче парното си е на 6.
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
И като въртиш позицията на обдухвне пак ли нищо? Ако е така , най-вероятоклапите за положението са заеднали някаква позиция.
- biser_316
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316 компакт
според мен са ти блокирали клапаните отвън от към двигателя.
- seeya
- кандидат ентусиаст
-
vanchov написа:И като въртиш позицията на обдухвне пак ли нищо? Ако е така , най-вероятоклапите за положението са заеднали някаква позиция.
няма разлика
П.с. случи се нещо странно !

- seeya
- кандидат ентусиаст
-
vanchov написа:И като въртиш позицията на обдухвне пак ли нищо? Ако е така , най-вероятоклапите за положението са заеднали някаква позиция.
Машинката се върене на позициите работи ! Странно нещо стана вчера ... както я карах реших да пусна парното да проверя туко виж тръгне... пуснах го .. подуха 1 мин и спря тотално.. сега когато върта степените само чувам моторчето/клапата как затваря и се опитва да отвори и не духа грам ? да не би сега и някои бушон да е изгорял

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
seeya написа:vanchov написа:И като въртиш позицията на обдухвне пак ли нищо? Ако е така , най-вероятоклапите за положението са заеднали някаква позиция.
няма разлика
П.с. случи се нещо странно !както си карах изведнъж се пусна за 10-20 секунди и изведнъж спря
обаче този път като го включа , не духа под таблото ?!
Май ще трябва да разглабяш.
- seeya
- кандидат ентусиаст
-
Направих го по малко по трудния начин. Отпред махнах чистачките и + клапите и забелязах че това което върти въздуха към купето ( незнам как точно се казва) е обърнато на обратно и връща въздуха наобратно
и всичко беше хванато със свински опашки и силикон
както и да е де за 2-3 часа дупене го смених с ново и нови клапи и си духа вече и в купето
Обаче сега пък когато го пусна на загряла кола духа 3 секунди топло и след това започва да духа студено
Някаква идея какво да търся сега ? 

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
Виж си антифриза , долей и обезвъздуши хубаво 

9 мнения
• Страница 1 от 1