Проблем с парното

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: г/д най дъртия е36 320i седан
Мечтае да кара: е36 328 турбо купе

Проблем с парното

Мнение от seeya » 20 Мар 2013, 19:13

Проблема е следният(мисля че знам какво е но не съм сигурен)Когато пусна парното на 1-2-3-4 духа, НО не излиза през въздуховодите а го чувам(или поне така си мисля)как духа под таблото, също така има един клапан(не му знам точното наименование) който е точно до жабката под таблото ? Чувам го как се мъчи да отвори, но не може когато дам на 0 го затваря.. Въпроса ми е следният- дали това е проблема или нещо друго (bmw 320i седан климатроник 92г)и да добавя няма фреон в момента (ако има значение).Ако някой е имал подобен проблем (търсих в търсачката но намерих само "от ляво духа от дясно не " :D).Благодаря предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Re: Проблем с парното

Мнение от jorko7120 » 21 Мар 2013, 19:52

seeya написа:Проблема е следният(мисля че знам какво е но не съм сигурен)Когато пусна парното на 1-2-3-4 духа, НО не излиза през въздуховодите а го чувам(или поне така си мисля)как духа под таблото, също така има един клапан(не му знам точното наименование) който е точно до жабката под таблото ? Чувам го как се мъчи да отвори, но не може когато дам на 0 го затваря.. Въпроса ми е следният- дали това е проблема или нещо друго (bmw 320i седан климатроник 92г)и да добавя няма фреон в момента (ако има значение).Ако някой е имал подобен проблем (търсих в търсачката но намерих само "от ляво духа от дясно не " :D).Благодаря предварително!

За другото незнам но заради фреона да е надали. Моята иеска я купих с свален компресор на климатика и още си е така за съжаление обаче парното си е на 6.
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 21 Мар 2013, 20:03

И като въртиш позицията на обдухвне пак ли нищо? Ако е така , най-вероятоклапите за положението са заеднали някаква позиция.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 316 компакт

Мнение от biser_316 » 22 Мар 2013, 13:12

според мен са ти блокирали клапаните отвън от към двигателя.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seeya » 22 Мар 2013, 15:26

vanchov написа:И като въртиш позицията на обдухвне пак ли нищо? Ако е така , най-вероятоклапите за положението са заеднали някаква позиция.

няма разлика
П.с. случи се нещо странно ! :D както си карах изведнъж се пусна за 10-20 секунди и изведнъж спря :D обаче този път като го включа , не духа под таблото ?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seeya » 22 Мар 2013, 17:41

vanchov написа:И като въртиш позицията на обдухвне пак ли нищо? Ако е така , най-вероятоклапите за положението са заеднали някаква позиция.

Машинката се върене на позициите работи ! Странно нещо стана вчера ... както я карах реших да пусна парното да проверя туко виж тръгне... пуснах го .. подуха 1 мин и спря тотално.. сега когато върта степените само чувам моторчето/клапата как затваря и се опитва да отвори и не духа грам ? да не би сега и някои бушон да е изгорял :D :O

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Mechov » 22 Мар 2013, 21:23

seeya написа:

няма разлика
П.с. случи се нещо странно ! :D както си карах изведнъж се пусна за 10-20 секунди и изведнъж спря :D обаче този път като го включа , не духа под таблото ?!

Май ще трябва да разглабяш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seeya » 19 Апр 2013, 18:46

Направих го по малко по трудния начин. Отпред махнах чистачките и + клапите и забелязах че това което върти въздуха към купето ( незнам как точно се казва) е обърнато на обратно и връща въздуха наобратно :D и всичко беше хванато със свински опашки и силикон :mhihi: :mhihi: както и да е де за 2-3 часа дупене го смених с ново и нови клапи и си духа вече и в купето :lalala: Обаче сега пък когато го пусна на загряла кола духа 3 секунди топло и след това започва да духа студено :kuku: Някаква идея какво да търся сега ? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Mechov » 20 Апр 2013, 9:32

Виж си антифриза , долей и обезвъздуши хубаво ;)

Назад към E36