Е36 - ремонт на къса биалетка
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Е36 - ремонт на къса биалетка
Здравейте колеги! Тъй като никъде не намерих инфо по темата ще изкажа моят скромен опит по случая. При късата биалетка на е36 най-честият проблем е, че се разкъсва тампона в долната и част и най- честата практика е биалетката да се замени с нова. Реално ябълковидния болт от другата й страна има доста по голям ресурс. Може би малко хора знаят, но на места се продават само тампоните. Лично аз съм ги купувал при Жан(не е реклама!!!) на цена 5лв./ броя. След смяната му биалетката е като нова. Изпробвано е на моята кола и на няколко други. На този трик ме светна един приятел в сервиз, работил в оторизиран сервиз на БМВ в чужбина, така че не откривам топлата вода. И моля без коментари от сорта на не си заслужава при положение, че има и от 17-18 лв биалетки. Да ама не. Ако си с хубави такива са си по 24-5 лв спестени.. Като смета от двете страни са си 50лв... По добре да идат в резервоара...

- PoweR-LovE
- Потребител
-
- Кара: не много разумно
- Мечтае да кара: ///М
Re: Е36 - ремонт на къса биалетка
м да колега тва е полезна информация аз не го знаех и на всеки 6 месеца купувам биалетки ... ще проверя дали мога да ги намеря някаде тези тампони да видя кво ше стане
, че пак са ми за хварляне 

- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Има и полиуретанови за биалетката. 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
krumss написа:....:
Благодаря за информацията , колега , полезна е (поне за мен ) !
- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318is Coupe
- Мечтае да кара: BMW e21
И от каде могат да се поръчат тези тампони... Дайте линк...Благодаря...

Вчера минах през жизет в младост, че ми беше на път от работа, има ги на 10лв/бр.
- sas_88
- ентусиаст
-
viewtopic.php?f=63&t=225750&start=75
"Предлагат се и полиуретанови тампони за биалетките на предната стабилизираща щанга на БМВ Е36 - 30 лв за двете"
"Предлагат се и полиуретанови тампони за биалетките на предната стабилизираща щанга на БМВ Е36 - 30 лв за двете"
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
sas_88 написа:Има и полиуретанови за биалетката.
И струват колкото биалетката.Но това е друга тема.
Аз също си ги ремонтирам,но не съм споделял,защото знам че ще има отрицателни коментари.Аз си ги правя с едни селенови втулки от носачите на Рено 21,обаче външния им отвор е малко по-голям,обаче минавам на струга биалетката от долу и стават.Малко по-дълги са и ги режа,а вътрешния отвор мисля че беше еднакъв,нямам спомен...
Общо взето си е играчка и няма смисъл ако всичко това го прави майстор,защото ще вземе пари за една нова биалетка,но имам останали такива селенови втулки(иначе са по около 5лв) и за това го правя,иначе съм питал за оригинални и все ми казват че няма.
Поздрави!Задръжте лошите коментари,просто споделям!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ами заради тия тампончета, които заминават преди ябълковидния болт, реално не знаем тоя болт колко издържа. Затова според мен си струва да се сложат полиуретанови. Друг е въпроса, че всеки гледа да купи някаква по-евтина биалетка. Една истинска от рода на lemforder или trw вероятно си изкарва приличен пробег 

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
dicho0o написа:sas_88 написа:Има и полиуретанови за биалетката.
и ще изкарат 3 биалетки... но това е друга тема.
- sas_88
- ентусиаст
-
M10 написа:dicho0o написа:sas_88 написа:Има и полиуретанови за биалетката.
и ще изкарат 3 биалетки... но това е друга тема.
Защо да дадеме 30лв като може да минеме с 2лв.Друг е въпроса ,че полиуретановите тампончета може да се извадят след като се пре**е шарнира и да се ползват и след това.

krumss написа:Здравейте колеги! Тъй като никъде не намерих инфо по темата ще изкажа моят скромен опит по случая. При късата биалетка на е36 най-честият проблем е, че се разкъсва тампона в долната и част и най- честата практика е биалетката да се замени с нова. Реално ябълковидния болт от другата й страна има доста по голям ресурс. Може би малко хора знаят, но на места се продават само тампоните. Лично аз съм ги купувал при Жан(не е реклама!!!) на цена 5лв./ броя. След смяната му биалетката е като нова. Изпробвано е на моята кола и на няколко други. На този трик ме светна един приятел в сервиз, работил в оторизиран сервиз на БМВ в чужбина, така че не откривам топлата вода. И моля без коментари от сорта на не си заслужава при положение, че има и от 17-18 лв биалетки. Да ама не. Ако си с хубави такива са си по 24-5 лв спестени.. Като смета от двете страни са си 50лв... По добре да идат в резервоара...![]()
А колко ли ще изкарат тези тампончета от там? От доста време търся такива, имам една торба със здрави биалетки със скъсани тампончета...
Какви ли не марки пробвах(от евтинийките), за сега най-много държат Flennor.

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Като не ви се дават 30лв вземате една пръчка полиамид (доста по ефтин и неподходящ от полиуретана ама нали говорим за еФтиния) и при бай стругар
За задни не е никак удачен понеже се получава това

но предните държат още а задните ги направих с полиуретан 95А...

За задни не е никак удачен понеже се получава това

- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318is Coupe
- Мечтае да кара: BMW e21
Някои да каже тези тампончета от каква кола стават и да каже къде могат да се намярят... Ако може и линк да постне...Ще бъде много полезно за всички нас...

- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
И аз лично се ядосах като видях тампончетата на биалетките ми които са Мейле усилени, и най-удачния вариант за мен беше да взема полиуретанови тампони и да ги заменя понеже шарнира горе е доста здрав и ще изкара много, а тампоните мога да си ползвам много време...
А и като си сметнах че два тампона са ми 30лв, а пък 2 биалетки поне 40лв и ми идва по евтино...
А и като си сметнах че два тампона са ми 30лв, а пък 2 биалетки поне 40лв и ми идва по евтино...
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2