Странен датчик на предна лява спирачка.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Странен датчик на предна лява спирачка.
Здравейте,
Една приятелка ме кара да я возя на абитуриенската и вечер, че реших вчера да си боядисам спирачките, да изглеждат по-добре, че целите са ръждясали. И тигам до предна лява и почвам да и махам ръждата със шкурката и забелязвам, че има един малък датчик който е натикан в спирачката, щото по невнимание го отместих от мястото му
но като го хванах да го разгледам и малки парченца от него ми останаха в ръката
явно е направен като от графит
Не знам за какво служи и дали е важен? Все пак успях да го закрепя на мястото му и след това не остетих нищо особенно във спирачките.
Като огледах и другата предна гума забелязах че там такъв датчик липсва.
Направих и много гадна снимка с ГСМ-а ама още не съм ги качил в компа.
Значи както е мястото за гумата и там има една кутийка и от нея излизат три кабела които влизат във спирачките - та за най-тънкото кабелче коворя. Някой ако знае какво е това много ще съм му благодарен.
Една приятелка ме кара да я возя на абитуриенската и вечер, че реших вчера да си боядисам спирачките, да изглеждат по-добре, че целите са ръждясали. И тигам до предна лява и почвам да и махам ръждата със шкурката и забелязвам, че има един малък датчик който е натикан в спирачката, щото по невнимание го отместих от мястото му

Не знам за какво служи и дали е важен? Все пак успях да го закрепя на мястото му и след това не остетих нищо особенно във спирачките.
Като огледах и другата предна гума забелязах че там такъв датчик липсва.
Направих и много гадна снимка с ГСМ-а ама още не съм ги качил в компа.
Значи както е мястото за гумата и там има една кутийка и от нея излизат три кабела които влизат във спирачките - та за най-тънкото кабелче коворя. Някой ако знае какво е това много ще съм му благодарен.
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
ако си го прецакал нещо няма да ти светне лампата на таблото като свтършат накладките. Продава се отделно от налкладките
Последна промяна mitak_o на 16 Май 2006, 1:49, променена общо 1 път

- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
благодаря
Аз отзаде съм с барабанчета. А този датчик лесно ли се сменя? Аз скоро си сменях /при майстор/ накладките, така , че поне те са нови. Ама датчика аз така или иначе го бях изкарал и го наместих сам, та ми се струва лесна работа.
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
Ако не ти свети червената лампа на таблото за спирачките значи си работи датчика и хич да не ти пука. Аз нямам такъв датчик - лампата ми свети и ме дразни много 16-17лв струва новия преден на ул.Симеон. Нямам си на идея как трябва да седи обаче отзад където съм с барабани
На всякъде ми казват различни версии. Или че трябвало да има на предно ляво и задно дясно колело или на 2-те предни щото отзад нямам дискови спирачки. Та се чудя кво да правя. Някви идеи как трябва да е?

на мене не ми свети лампата
ами аз със сигерност знам че има на предна лява и че НЯМЯ на предна дясна. За барабаните не съм ги отварял ама ако влиза едно тънко кабелче във тях както при предните, сигурно има.
На мене нищо не ми свети на таблото сега и нищо няма да пипап
На мене нищо не ми свети на таблото сега и нищо няма да пипап

9 мнения
• Страница 1 от 1