Въпрос за е36 318 TDS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за е36 318 TDS
Здрвейте, бих искал да споделите някое впечатление от 318 TDS. Започнах да си търся друг автомобил и се насочих към този. Интересува ме точно този 90 hp двигател и държа да е дизел. Имах възможността да пробвам и един VW Пасат 1,9 TDi 90 hp и ми хареса как върви. Немога да кажа че е тромав, но и неможе да се сравни с по-големите двигатели които повечето от вас карат. Не ми трябва "самолет" просто това купе ми харесва много и бих искал да знам дали с неговите си 90 hp се държи като Пасат с 90 hp, как е от към окачване, поддръжка..... Също бих желал да не го сравнявате по вървене с 325 TDS защото са коренно различни пък и както казах не ми са нужни толкова коне като няма да ги ползвам 
Благодаря предварително

Благодаря предварително
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Въпрос за е36 318 TDS
Дали върви като пасат, ами не по скоро е по тромаво в сток вариант.
Пасата е по лек и обема на мотора е по голям, но показателите са им почти еднакви, но все пак Е36 е с поне 150-200кг. по тежко.
Като окачване БМВ-то е много по здраво и ефтино за поддръжка.
Пасата е по лек и обема на мотора е по голям, но показателите са им почти еднакви, но все пак Е36 е с поне 150-200кг. по тежко.
Като окачване БМВ-то е много по здраво и ефтино за поддръжка.

- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М43
Колега поне да беше споделил за кой точно пасат говориш, ако говориш за тия по старите който са от 1995 до към 1998 год. и са по 90 коня по-добре взимай БМВ-то доста по-красиво е и като вървене и комфорт трябва да си по- доволен, ако си гледал обаче тези пасати след 1998 год. Имай в предвид, че този пасат е доста тежък и поддръжката му е адски скъпа, а 90 коня са му крайно недостатъчни!!. Имаме такъв Пасат само, че е 1.9 ТДИ 115 коня 2001 год. и наистина върви страшно много, като комфорт също е по-удобно от БМВ-то но поддръжката му е жестока.
имам предвид VW Пасат Б5 TDI 1,9 90hp, значи BMW e36 318 TDS казваш, че ще ми хареса повече. Като визия определено ми харесва доста повече 

- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М43
ами да нашия е точно такъв само че 115 коня, като комфорт и вървене върви много, но поддръжката му е много скъпа, особено окачване и всичко е натъпкано с електроника, отделно много малко неща можеш да му правиш сам, ако нямаш условия, защото дори за дребни неща е свързан с много разглобяване. За мен такъв пасат само, че да е 90 коня не си струва и според мен изобщо няма да си удовлетворен от вървенето тежък е и когато сте повече хора се усеща много. На Бмв-то можеш много неща да правиш сам и отделно поддръжката е по-ниска сравнително, визията може би също, комфорта е малко по-зле, но все пак е спортен автомобил, ако може 90 коня да са спортни
. Моето мнение е да се вземе БМВ-то, но все пак прегледай нещо с малко по-голям двигател. Разликата във разхода не е особено голям, но вървенето ще е драстично. Поздрави и все пак вземи това, което теб ти харесва повече.

Благодаря за изчерпателния отговор колега, най-вероятно ще се присъединя кам голямоте семейство на BMW 

6 мнения
• Страница 1 от 1