Проблем със скорости 318 TDS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- vlatku
- Потребител
-
- Кара: 318TDS
- Мечтае да кара: F10
- Детайли за колата: 318 TDS Touring
Проблем със скорости 318 TDS
Здравейте, от скоро съм собственик на комби 318 ТДС и като всяка стара кола има известни проблеми.
Повечето козметични, които се отстраняват, но забелязах проблем с 3-та скорост.Когато колата си загрее и я карам на 3-та в града да речем има момент при поддържане на еднакви обороти да речем 2000 об. трета скорост направо изритва лоста и изключва.При подаване на газ няма проблеми, при отнемане на газта също, само при поддържане на равни обороти.Когато е студена не ми го е правила, незнам дали има връзка.
Някой ако има подобен проблем или знае решение да каже
Повечето козметични, които се отстраняват, но забелязах проблем с 3-та скорост.Когато колата си загрее и я карам на 3-та в града да речем има момент при поддържане на еднакви обороти да речем 2000 об. трета скорост направо изритва лоста и изключва.При подаване на газ няма проблеми, при отнемане на газта също, само при поддържане на равни обороти.Когато е студена не ми го е правила, незнам дали има връзка.
Някой ако има подобен проблем или знае решение да каже

- D.Uzunov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i Touring
- Детайли за колата: 95г. M 52 B (20 6 S3) Vanos
Re: Проблем със скорости 318 TDS
При мене беше станало същото само че 1-ва скорост. Отворих кутията и видях, че вилката която включва предавката е износена (има един канал в средата и той беше заминал), но тъй като не се предлагат такива части (поне в Ямбол) и си взех направо друга скоростна кутия втора употреба. Така си реших проблема. Удоволствието ми седна към 200 лева за кутия и масло за нея (без труд, защото при мой човек я сменях).
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
- biser_316
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316 компакт
няй добре смени цялата кутия,едвали някой ще си разглоби кутиятя за да ти продаде само вилка.а и мисля ,че цяла ще ти излезе по-ефтико.мисля ,че във форума са 60-80лв
- vlatku
- Потребител
-
- Кара: 318TDS
- Мечтае да кара: F10
- Детайли за колата: 318 TDS Touring
ShibinG написа:сменяй/доливай маслото в кутията
и аз за това си помислих първо и ако не стане ще се сменя кутията.
Мерси за отговорите.
5 мнения
• Страница 1 от 1