Съвет за газова уредба!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Съвет за газова уредба!

Мнение от S L A V Y » 01 Мар 2013, 12:08

Колеги тъй като колата ми поостаря съм изправен пред дилема! Двоумя се се дали да я продам за символична сума и да се ориентирам към нещо по-дребно щото икономическата ситуация много ме е притиснала :mhihi: или да и сложа някакъв газов инжекцион и да я постегна та да я покарам още малко в очакване ма по-добри врмена. Молбата ми към вас е за съвет ако си заслужава газ то каква уредба да избера и от къде (от София съм),как вървят въпросните като цена и какъв е разхода. Извинявам се ако темата се повтаря но не сън влизал в форума от доста време. Лек ден и честита Баба марта :D

младши ентусиаст
Аватар

Re: Съвет за газова уредба!

Мнение от rhase » 01 Мар 2013, 12:13

Честита Баба Марта колега :mhihi:
Сподели с какъв двигател е колата, колко пари си готов да отделиш за инжекцион...какъв клас качество очакваш да е? Ясно е че всеки иска най-доброто за колата си, но често се стига до компромисни решения. Долу горе инжекционите варират 800-2500лв в зависимост марка, големина на бутилката, гаранция и най-вече 4-6-8 цилиндров е двигателя.
:bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от S L A V Y » 01 Мар 2013, 12:29

Колеги забравих да кажа модела е 320и, така, че с тези 6 цилиндъра знам ,че е малко по-сложно положението. мога да да отделя около 1000 -1300лв. примерно, но не съм проверявал пазара. Знам , че тук мога да получа най-полезна информация

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 01 Мар 2013, 13:37

Тук газовите уредби не се гледат много с добро око :mhihi:
Все пак - пиши ги 1500лв за да сложиш нещо по-качествено. Разгледай няколко вариянта, не се хвърляй на първата оферта. Има много писано из интернет за това. Ланди Ренцо, Старгас, Ловато, Фобос - това са уж добрите марки.
Аз съм с Ловато, но обикновена газова уредба и при първа възможност ще сложа инжекцион.
Инвестицията си струва ако правиш много километри и ще си избиеш парите бързо. Ако караш по 100км на месец няма никакъв смисъл да затваряш пари :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М43

Мнение от no.breaks » 01 Мар 2013, 14:04

Здравей колега аз преди година бях пред същата дилема в крайна сметка сложих инжекцион цялата процедура излезна около 1000лв. Сложи я един човек, който се занимава с това от около 3 години и самия той е проектирал компютъра. за 3 дни колата беше готова почти както аз исках където можеше да скрие инжекторите да монтира всички маркучи и останали неща така че да не пречат за евентуалното отстраняване на проблеми по ремонти на самата кола. Бутилката ми е тип пура, пълначката е изнесена от вън. Относно продуктите, бутилката е Олимпик като марка, изпаритела инжекторите са италиански компютъра е български, останалите маркучи и помощни материали също сигурно са български. Трябва да спомена че за 16 000км не съм имал абсолютно никакъв проблем, въпреки че не е някаква модерна марка. от както я направи съм ходил само веднъж да я погледне дали има някакъв проблем (профилактично). Та мисълта ми е, че трябва да се направи да е качествено и безпроблемно, както при мен се получи дори и за не много пари. Самия ти ще усетиш колко е полезна газта особено извън градско, защото в града и в студеното време си харчи доволно бензин. Така както спомена и колегата по горе за около 1300-1400 понеже си с 6 цилиндъра би трябвало да получиш не задоволителен резултат, а да си напълно доволен, това вече зависи от този който я слага. Поздрави и честита Баба Марта.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от S L A V Y » 01 Мар 2013, 14:19

Като направих една бърза сметка rhase ти си прав инвестиция не си заслужава щото аз минавам по 2-3000 км годишно. Излиза ,че спестявам по около 300лв/год. 5 години трябва да я избивам. Мой ще я потъркалям още малко и ще мисля за нещо по-разумно. Благодаря ти и лек ден.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 316 компакт

Мнение от biser_316 » 01 Мар 2013, 15:09

предполагам даже ,че за 1500 лв ще си купиш няква малолитражка и ще си вършиш работа. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 01 Мар 2013, 15:45

Щом минаваш само по 2-3к. км годишно не си заслужава

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vangelov » 01 Мар 2013, 16:03

Или както се казва в случая, ще направиш услуга на следващият собственик :yes: . И аз отдавна го обмислям това като вариант но още съм на кръстопът.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 01 Мар 2013, 16:49

Колега при 2000км годишно защо ти е въобще кола?Че то ще ти излезе по-евтино да се возиш с такси :dunno: 200лв гражданска,200лв данък,40лв преглед,67 винетка...при разход 10 това са си 200л бензин...по 2,70 са 540лв...дотук 1047лв.Ама за 1 година трябва да му смениш и масълцето-120лв,10-15лв въздушен филтър и стават 1182лв.Това без да бутнеш нищо по колата :shock: Дотук станаха 59ст на км :kuku: А бъди сигурен,че все ще изкочи нещо друго...
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 01 Мар 2013, 21:36

Има и един друг момент че като сложиш газовата и ще почнеш да се возиш и по-често
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 01 Мар 2013, 21:46

Jang1r написа:Колега при 2000км годишно защо ти е въобще кола?Че то ще ти излезе по-евтино да се возиш с такси :dunno: 200лв гражданска,200лв данък,40лв преглед,67 винетка...при разход 10 това са си 200л бензин...по 2,70 са 540лв...дотук 1047лв.Ама за 1 година трябва да му смениш и масълцето-120лв,10-15лв въздушен филтър и стават 1182лв.Това без да бутнеш нищо по колата :shock: Дотук станаха 59ст на км :kuku: А бъди сигурен,че все ще изкочи нещо друго...

С по 2-3к километра на година, маслото ще трябва да го сменя след 4-5г въздушния филтър на 2 :lol: по скоро варианта за колегата е да продаде колата и да вземе нещо по-малко, тамън ще може да спести от данък и застраховка, пък и от по-малки гуми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 01 Мар 2013, 21:54

Колега за какви таксита изобщо говориш ? Ако ти трябва да идеш някъде спешно - някоя болница , при някой пак ли ще чакаш таксито да дойде ?
На почивка със семейството пак ли такси ще хващаш? Хайде стига с тея акъли , инвестицията да сложиш газова е рентабилна ако караш минимум по 5-6к километри годишно , за да се избие за 1-2 години. Такива дългосрочни планове особенно с такива стари коли не е много на далавера.
Колегата много точно отбеляза , че с газовата ще ти се отвори сърцето и ще караш по повечко ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vangelov » 04 Мар 2013, 16:11

Хайде да добавим и екологичният момент. Не че много са ни екологични колите де ама идеята да карам на газ ми "поизчиства" съвестта:) Аз сега гася на всеки светофар от тая гледна точка, че даже за старт-стоп се бях замислил. А и е вярно, момент със "свободата" на личния автомобил оправдава целта.

Назад към E36