сваляне на копче на парно на е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: бмв 316
Мечтае да кара: бмв е46
Детайли за колата: бмв 316и купе 1995 година 102 к.с

сваляне на копче на парно на е36

Мнение от LOTUS-OMEGA » 27 Фев 2013, 9:00

здр.колеги наскоро си купих бмв е36 купе 1995 година 1,6 102 коня.
но имам малък проблем с парното-не ми работи 1ва и 2ра степен на парното/колата е с климатроника с врътките/
движа ключа през степените но 1ва и 2ра ги няма,мн е кофти защото 3та и 4та са много силни и за много кратко става голяма жега и не може да се кара така.знам че проблемите може да са 2-или резистора/намиращ се долу като се свали кората под кормилото/,или копчето да не дава контакт.има ли как да проверя първо копчето и как се сваля ,как се дърпа за да не го счупя/пак уточнявам става дума за копчето с степените на парното/.мерси предварително.

Потребител
Аватар

Re: сваляне на копче на парно на е36

Мнение от mk_20 » 27 Фев 2013, 12:36

Не мисля, че проблема ти е от съпротивленията. Когато имат те проблем степените от 1 до 3 не работят, а само 4 та която не минава през съпротивление. Казвам го от личен опит, защото на мен точно първите 3 не работеха и се оказа съпротивление. При теб повече клоня да е от "врътката". За сваляне на панела първо се дърпат всичките "врътки" и после имаше щипки някаде, но не помна в момента как точно се откачаха.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36

Мнение от BManqkW » 27 Фев 2013, 17:48

Виж тука http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... g_control/. Показах ти го за да видиш как са копчетата и дори да извадиш врътката трябва да отвориш самото управление и да видиш ако може да пръснеш потенциометъра с контактен спрей или нещо почистващо. Ако не се оправи направо си вземи цяло управление тия с врътки са около 30 лв. средна цена. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 28 Фев 2013, 20:22

По принцип,когато изведнъж изчезнат първите три степени,изгаря една термо-защита и тя прекъсва ел.връзка от ключа към "резистора" (това е тялото,в което всъщност се намират трите отделни резистора за степените).Тя се намира на самия "резистор".Възможно е да изчезнат и само една или две от степените,когато изгори съответния резистор.Самия ключ можеш да провериш от самата букса на "резистора".Когато го въртиш,ще се затваря ел.верига през различните клеми,съответно за различните степени.Всеки електротехник ще ме разбере.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i e60 530d e61 535d

Мнение от CooL123Es » 02 Мар 2013, 15:42

колега свали си вратките след това на самата бяла част седи самия клуч ще видиш ключа за степените и като почнеш да го вартиш ще видиш едни пластинки,където се мърдат почистиги хубаво 4ри са на брой самия кулюч е капсулован но ако искаш го отвори и залепи или има др.вариан като шчупиш пластмаските които ще ти попречат даго почистиш и мойте не работиха но след почистването са 6ца.салянето става,като махнеш вратките ще видиш 2ве винчета и махаш капака с копчета ,от доло където тие часовника или борда се вади то е на щипки и внужаа че ти пречи касетофона от доло ще си пъхнеш ръката в дясно ще напипаш жилото ,което е на врътката за посоката на въздуха откачашго и после избутваш на зад и на доло бялата част , като внимаш да не шчупиш нещо, след като я извадиш ключа се даржи на 3ри винтчета едното е скрито под капачето което покрва всичко има 3ри крачета ноито са захванати за бялата част успех
Изображение

Назад към E36