Как да замеря подревните свещи?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Как да замеря подревните свещи?
318тдс
Казаха ми че зад акумулатора, зад кората има буска? Какви кабели има вътре и кои кабели как трябва да меря?

93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Re: Как да замеря подревните свещи?
Привет колега , най добре е да извадиш свещите и така да ги замериш. Става лесно и няма да има грешка . При мен ги замервахме през буксата и ми даде ,че ,5,6, не работят , за да сьм сигурен се наложи да ги извадя и се оказа и на третия има изгоряла свещ . Вадиш свеща , хващаш я с клещи по средата и долната част на свеща я слагаш на плюс , с един кабел подаваш минус / гледай да е по дебел / на горната част кьдето се нагрява . Ако свеща е наред една трета от горе на долу трябва да светне яко . Няма ли нищо я хвьрляй . Мисьлта ми е , че е по добре да ги извадиш , понеже с уред може да не успееш да ги хванеш дали всички работят правилно. Играчката е голяма , но това е най сигурния начин 

Re: Как да замеря подревните свещи?
Откъм коша зад акумулатора посока жабката ( след като си махнал акумулатора ) има един път гумен капак и втори път пластмасов , махаш и двата и се открива една нища. В нея има компютър един брой , откачаш му буксата и го дърпаш само навън , след това в горния край на нишата е закачено релето на подгревните свещи. Дърпаш му буксата и ще видиш доста кабели , те са входящи и изходящи. Мериш с мултицет на ел. съпротивление кабелите към маса. Ако някой не изписука е изгоряла свещ тъй като на здрава такава съпротивлението е около 4-5 ома , ако не греша.Другия по-сигурен вариант е със сваляне на колекторите и директно вадене на всяка свещ ама то тогава сменяш направо иначе няма сми.
3 мнения
• Страница 1 от 1