Проблем при мокро време!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i

Проблем при мокро време!

Мнение от Temo » 08 Фев 2013, 23:52

Здравейте колеги, поразрових се из форума , но като че ли не намерих решение точно на моя проблем.Та по въпроса... карам е36 318и 95г. мотора е м43 колата е истинско куче и досега да чукна на дърво не ми е дала сериозен проблем. Обаче има нещо което ме тормози всеки пат когато завали пороен дъжд... 2 мин в мокрото и колата полудява, а именно на място оборотите играят от 400-900 и колата тресе, тръгвам от светофара нормално и колата почва да глъхне и да придърпва , натиснали педала до тенекията стои 2-3 сек. на 1400 оборота и след това се изфорсирва и така чак докато стигна на 5 предавка малко се успокоява , но това трае до следващия светофар и после всичко от начало. Няма смисъл да пояснявам за разхода че скача до небето а и е доста неприятно да оставам в кръстовището щото не мога да се изтегля като хората . Само да поясня че един мерцедес ме спря челно преди време и като подновявах предницата не съм копувал пласмасариите отпред така че може и да подмокрям нещо!Благодаря предварително за отговорите и съветите :yes:

e30s live forever
Аватар

Re: Проблем при мокро време!

Мнение от sachs » 09 Фев 2013, 11:13

Temo написа:Здравейте колеги, поразрових се из форума , но като че ли не намерих решение точно на моя проблем.Та по въпроса... карам е36 318и 95г. мотора е м43 колата е истинско куче и досега да чукна на дърво не ми е дала сериозен проблем. Обаче има нещо което ме тормози всеки пат когато завали пороен дъжд... 2 мин в мокрото и колата полудява, а именно на място оборотите играят от 400-900 и колата тресе, тръгвам от светофара нормално и колата почва да глъхне и да придърпва , натиснали педала до тенекията стои 2-3 сек. на 1400 оборота и след това се изфорсирва и така чак докато стигна на 5 предавка малко се успокоява , но това трае до следващия светофар и после всичко от начало. Няма смисъл да пояснявам за разхода че скача до небето а и е доста неприятно да оставам в кръстовището щото не мога да се изтегля като хората . Само да поясня че един мерцедес ме спря челно преди време и като подновявах предницата не съм копувал пласмасариите отпред така че може и да подмокрям нещо!Благодаря предварително за отговорите и съветите :yes:

Мокри се буксата на ламбда сондата и затова колата прави тези проблеми.Махни релето на сондата и нещата ще се оправят. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 09 Фев 2013, 11:54

sachs написа:
Temo написа:Здравейте колеги, поразрових се из форума , но като че ли не намерих решение точно на моя проблем.Та по въпроса... карам е36 318и 95г. мотора е м43 колата е истинско куче и досега да чукна на дърво не ми е дала сериозен проблем. Обаче има нещо което ме тормози всеки пат когато завали пороен дъжд... 2 мин в мокрото и колата полудява, а именно на място оборотите играят от 400-900 и колата тресе, тръгвам от светофара нормално и колата почва да глъхне и да придърпва , натиснали педала до тенекията стои 2-3 сек. на 1400 оборота и след това се изфорсирва и така чак докато стигна на 5 предавка малко се успокоява , но това трае до следващия светофар и после всичко от начало. Няма смисъл да пояснявам за разхода че скача до небето а и е доста неприятно да оставам в кръстовището щото не мога да се изтегля като хората . Само да поясня че един мерцедес ме спря челно преди време и като подновявах предницата не съм копувал пласмасариите отпред така че може и да подмокрям нещо!Благодаря предварително за отговорите и съветите :yes:

Мокри се буксата на ламбда сондата и затова колата прави тези проблеми.Махни релето на сондата и нещата ще се оправят. ;)

А кое е релето на сондата ?
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 09 Фев 2013, 11:54

И моята беше така в дъжд,докато не я вдигнах и видях че буксата на ламбдата ми не е завита докрай и се мокри.
Вдигай колата и я виж как е,и ще си решиш проблема.
:driving: :dunno: :driving:

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 09 Фев 2013, 12:49

laviatan написа:
sachs написа:

Точно до бушонното табло има 3 релета.Първото е за бенз.помпа,второто е главно реле,третото(най-вътрешното към купето) е за ламбда сондата

Потребител
Аватар

Мнение от Temo » 08 Апр 2013, 1:10

Проблема не е в буксатаа.... :( :( :(

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 08 Апр 2013, 13:13

обзалагам се че е датчик на коляновия вал
той е най долу , най отпред и ако някой ще се намокри то той е пръв.а и симптомите са като за него
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 08 Апр 2013, 14:16

Колега и аз имам същите симптоми на м43. Карах я на диагностика и единствената грешка която показва е детонационен датчик. Сега съм го поръчал и до няколко дни ще си каже дали е от него.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 08 Апр 2013, 17:36

sachs написа:
laviatan написа:
sachs написа:

Точно до бушонното табло има 3 релета.Първото е за бенз.помпа,второто е главно реле,третото(най-вътрешното към купето) е за ламбда сондата

Това реле не е ли само за подгряването на сондата и няма нищо общо със сигнала от нея. :?:

Колега и аз имам същите симптоми на м43. Карах я на диагностика и единствената грешка която показва е детонационен датчик. Сега съм го поръчал и до няколко дни ще си каже дали е от него.

Едва ли е от него. С помоща на този датчик, заедно със сигналите от няколко други ДМЕ определя момента на подаване на искрата в зависимост от натоварването на двигателя и оборотите. Този датчик конкретно служи да се определи възможно най-ранният момент на подаване на искрата при, който няма да има детонационно горене.

обзалагам се че е датчик на коляновия вал
той е най долу , най отпред и ако някой ще се намокри то той е пръв.а и симптомите са като за него

Наистина е много вероято да е от него, ако датчика се е разхерметизирал поради някаква причина.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 08 Апр 2013, 18:24

Къде се намира този датчик или поне буксата му?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 08 Апр 2013, 18:25

Не е ли редно също така да запише грешка ако не е наред.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 08 Апр 2013, 18:51

sachs написа:Мокри се буксата на ламбда сондата и затова колата прави тези проблеми.Махни релето на сондата и нещата ще се оправят. ;)

:yes: И да не е точно буксата - може да има оголени кабели, при мен бяха протрити в топлинния щит и ефекта беше същия. Развий буксата на сондата, прегледай я отдолу и ще се разбере.

п.с. Не е лошо да си има пласмасарийте отпред, знам че за повечето хора да дават пари за такива неща е странно, дано не си от тях...

Потребител
Аватар

Мнение от Temo » 08 Апр 2013, 23:09

Лично за мен сащо са много важни се пак имат определена функция и то никак маловажна , но липсата им в моргите поради ясни причини :д доста намалява вероятноста да си ги набавиш тай като са значително красиви суми от магазин... благодаря за сички отговори до тук и аз имам самненияч че може да е от датчика на коляновия вал но тряя да сабера малко кинти да го сменя и дано е от негоинтересното е че от 1 месец съм с газов инжекцион и проблема в мокро време докато карам на газ е доста по малак . Отново прави тиа парчета но ниакак си по стабилно се даржи ... ако на бензин оборотите играят между 900-100 и трепери постоянно с признак да загасне то на газ диапазона е 900-600 и времето на реакция на педала на гаста е маааалко по добър (на бензин след натискане до ламарината след 4 сек дига ниакви обороти ... )

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 09 Апр 2013, 10:28

seimo написа:Не е ли редно също така да запише грешка ако не е наред.

И сондата и датчика, ако подават неправилен сигнал, няма да се отчете грешка. Грешка се отчита, ако сондата подаде сигнал за отрицателно напрежение или прекъснати кабели, при датчика на коляновият вал пак трябва да има или прекъснат или дал накъсо кабел за да се запише като грешка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 13 Апр 2013, 15:44

Колега преди 5-6 дни го смених въпросния детонационен датчик и оттогава не ми е правила гадния проблем с придърпването. Стария направо се беше разпаднал.

Следваща

Назад към E36