Проект фарове

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Проект фарове

Мнение от kichuka » 29 Яну 2013, 20:26

Здравейте, колеги. Въртят ми се в главата разни идеи без да имам много опит мисля да се заиграя, но изчаквам някой по-топъл ден. До тогава мисля да събера малко мнения и съвети.
В момента колата е с тези фарове ЗКВ без лупа
Снимка0305.jpg

Имам налични тези фарове : Десен ЗКВ с лупа и гладко стъкло и Ляв Бош с лупа -стъклото с пъпките. Двата фара са свалени от една кола и са с ЦЦФЛ. Стъкла на рефлекторите няма.
Въпроси: 1. Единия ЦЦФЛ на дългите е изгорял. Мога ли и от къде да си купя само един ринг, защото в интернет намирам само комплекти за е36 с 4-те ейнджъл-а . Ако някой колега продава 1бр или някой знае от къде мога да си купя би било чудесно. И в краен случай подлежи ли на ремонт. Проверил съм баластите си работят проблема е в ринга.
Въпрос 2. Трябват ли ми стъкла на рефлекторите и евентуално мога ли да си сложа стъклата от сегашните фарове без лупи?
Въпрос 3. От къде мога да си купя ляво стъкло без пъпки, защото повече ми харесва дизайна и евентуално някой ако продава на Л.С.
Въпрос 4 - който най- много ме интересува. Мога ли да "изкормя" рефлекторите с лупите от новите фарове и да ги напъхам в старите фарове, за да си ползвам еднаквите стъкла и т.н. и какво ще се наложи да преправя!? За ЗКВ с лупа--> ЗКВ без лупа не мисля, че ще има проблем, но ме притеснява дали е съвместим корпусна на ЗКВ-то за да напъхам в него лупата и рефлектора от БОШ-а.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: Проект фарове

Мнение от ogata » 29 Яну 2013, 20:35

Единични рингове можеш да си купиш от http://autopro.bg/

Замисли се дали си заслужава играчката, изкормването и насаждането - общо взето всичко това което си замислил ?
В смисъл такъв - крайният резултат ще са някак си измайсторени фарове с които колата ще прилича на разногледа, защото ако се вгледаш самите лупи са различни, както и това че ще имаш още два напълно осакатени и неизползваеми фара.

Не е ли по-добрият вариант да продадеш наличните ти по единично, както и твоите комплект и да си вземеш комплект еднакви, хубави фарове със стъкла на рефлекторите и да си ги сложиш ? :yes:

Все пак комплект фарове с лупи за е36 в добро състояние варира между 100 и 140 лв ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kichuka » 29 Яну 2013, 21:42

И това е вариант, но си мисля, че щом са свалени фаровете от една и съща кола а дори са обзаведени и с ейнджъл айс би трябвало да светят равномерно. Имам снимки на колата с фаровете и не си личи че са различни поне на снимка, но може и да ги сложа на моята кола за да видя как стоят и ако ме дразни да направя това, което си ме посъветвал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 29 Яну 2013, 22:06

kichuka написа:И това е вариант, но си мисля, че щом са свалени фаровете от една и съща кола а дори са обзаведени и с ейнджъл айс би трябвало да светят равномерно. Имам снимки на колата с фаровете и не си личи че са различни поне на снимка, но може и да ги сложа на моята кола за да видя как стоят и ако ме дразни да направя това, което си ме посъветвал.

Това е най-добрият вариант. Може да не светят различно, но мен лично би ме дразнела липсата на симетричност ;)
Друг е въпроса, че искаш да купуваш стъкла за рефлекторите, стъкло без пъпки и т.н, което също са разходи и като добавим възможните разходи за транспорт с куриер ето ги едни 50-60 лв. Които ако ги спестиш и продадеш всички налични осветителни тела може да събереш пари за едни хубави еднакви фарове и нов CCFL ;)

Друг е въпроса, че днеска не работи един ринг, утре няма да работи друг, след някой месец ще ти изгори и трафа и накрая ще ти дотегне, защото смяната на ринговете е свързана с демонтаж на фаровете и разлепяне на челното стъкло....

Абе вървях го тоя път преди време и заложих на 2ра ръка бош с лупи, нови очички и нов ксенон и всичко това ми дойде малко над 200 лв :bchug:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 29 Яну 2013, 22:14

Колега, моите бяха също: лев "Бош" с лупа и пъпки и десен "ЗКВ" с лупа и пъпки и има огромна разлика, не си унищожавай колата с 2 различни фара, ето как стояха на мойта
14122011105.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kichuka » 29 Яну 2013, 22:36

В светенето има ли голяма разлика

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 29 Яну 2013, 22:45

нека аз да ти кажа
до тук колегите нищо не са те излъгали
и на двата фара лупите са с различен диаметър , като на ЗКВ-то седи лупата по напред а на Боша по назад.
В светенето няма разлика щото те хората са си ги измайсторили как да бъдат че да светят долу горе еднакво
Другия въпрос
Лупата от ЗКВ-то можеш да я изместиш в кутията на твойте фарове но от Боша няма да стане.
Като ги разглобиш ще видиш колко им е различен захвата и ще разберреш защо няма да стане.
Моя съвет е карай си с ЗКВ-то без лупа , като си изместиш там квото имаш или най добре си вземи ново.
Или ако държиш на фар с лупа си вземи 2 фара комплект една и съща марка.
В твоя случай най добре си вземи още един фар с лупа , независимо от коя от двете марки(въпрос на вкус е) и вече ще си имаш комплект.
После ще си продадеш твоите ЗКВ-та без лупа за около 80 лева ако са много запазени.
Откажи се това дето си го мислиш няма как да стане.
Казвам ти щото съм се мъчил и шанс няма
Последна промяна svilgg на 29 Яну 2013, 22:47, променена общо 1 път
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 29 Яну 2013, 22:46

Колега, мисля че и мойте са различни като твойте (бош и зкв) за това ако искаш ще видя какви точно са (кой какъв е) и може да направим бартер за да имаме и двамата еднакви фарове. Ако те интересува пиши ми едно лс.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 29 Яну 2013, 22:48

Забелзвам че масово има бмв-та с различни фарове и немога да разбера тия джамбази толкова ли не забелязват разликата или вече нарочно го правят :kuku:
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kichuka » 29 Яну 2013, 22:51

Благодаря за мненията, колеги! За момента ги пускам за продажба или бартер ако някой има проблем подобен на моя да си помогнем. Поздрави на всички!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kichuka » 29 Яну 2013, 22:54

svilgg написа:Забелзвам че масово има бмв-та с различни фарове и немога да разбера тия джамбази толкова ли не забелязват разликата или вече нарочно го правят :kuku:

В интерес на истината доста преди да ги купя забелязвам същото и за това реших, че явно не е кой знае какъв проблем. Ако стъклата не бяха различни едва ли щеше да ме дразни толкова и може би и аз щях да ги сложа така, но едното гладко а другото с пъпки няма как да ги сложа.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 29 Яну 2013, 22:57

Spit-Fire написа:Колега, мисля че и мойте са различни като твойте (бош и зкв) за това ако искаш ще видя какви точно са (кой какъв е) и може да направим бартер за да имаме и двамата еднакви фарове. Ако те интересува пиши ми едно лс.

kichuka написа:Благодаря за мненията, колеги! За момента ги пускам за продажба или бартер ако някой има проблем подобен на моя да си помогнем. Поздрави на всички!

Ще е направо супер, ако може да се разберете. Как ще решите кой да вземе ЗКВ-то и кой Бош-а - не знам :mhihi:

Иначе забравяте, че джамбазите освен цели коли, продават и тотализирани на части.
Така, че се прави един сбирщайн от каквото остане и хайде. :banghead:
ИзображениеИзображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 29 Яну 2013, 22:59

Мен ми е все тая какви са ми фаровете стига да са с лупа и да са еднакви.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 29 Яну 2013, 23:00

Spit-Fire написа:Мен ми е все тая какви са ми фаровете стига да са с лупа и да са еднакви.

Ако някой от двамата планира да пръска около лупата с черен спрей за гъзария - да взима ЗКВ-то ;)
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 29 Яну 2013, 23:05

ogata написа:
Spit-Fire написа:Мен ми е все тая какви са ми фаровете стига да са с лупа и да са еднакви.

Ако някой от двамата планира да пръска около лупата с черен спрей за гъзария - да взима ЗКВ-то ;)

Стига спами бре :mhihi: Да си вземат колегите по един комплект като моите:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Следваща

Назад към E36