Можете ли да ми кажете със точност какво е това ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- ivanku4eto
- Потребител
-
Можете ли да ми кажете със точност какво е това ?
аз знам и съм сигурен че е заден носач но като напиша в гугъл заден носач за бмв 325 тдс нищо не ми излиза само преден носач ми излзиза шарнири и др. Но не и това което ми трябва нито го има като изображение нито нищо затова исках да попитам вас знаещите да се отзовете така с малко help
мс Предварително
Искам да знам цялото какво е и защо не ми излизат резултати в гугал или си има някакво название което аз незнам или просто немога да го намеря

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ///777\\\
- Потребител
-
- Кара: е36
- Мечтае да кара: без разни п.....ри да му дърпат лайсните
Re: Можете ли да ми кажете със точност какво е това ?
Така както си го снимал ми прилича на "Trailing arm"/ в Дару го водят "Носач заден"/, ако се разровиш в някой от тия сайтове reloem или bmwfans ще го видиш и как изглежда.
"There is nothing like scream of an old straight six ............... it's that sound cars can't make anymore."
"...we ran stretched tires and drove our cars millimeters off the ground for no reason other than it looks cool...."
"if sparks dont fly, your rides too high"
"...we ran stretched tires and drove our cars millimeters off the ground for no reason other than it looks cool...."
"if sparks dont fly, your rides too high"
- ivanku4eto
- Потребител
-
Добре колеги искап да попитам някой може ли да ми каже какъв е тампона на задните носачи защото искам да ги сменя и 2 та искам да знам цената и включително ако може да ми даде линк за тампоните да ги видя...

- santo3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 м43
до колкото се ориентирам е номер 4 от схемата:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... ension/#04
Аз моите ги смених и двата, не е сложна работа, единствено внимавай ама страшно много да НЕ откършиш болтовете които го държат. Те са три бр. на всеки тампон и ако не се отвиват не натягай, а тичай да ги нагряване с оксижен за да ги отвиете по - живо по-здраво. Аз лично откърший на единия тампон 2 преди да се осъзная и да отида при майстор да сменим както трябва останалите.
Не си спомням добре цената но ми се върти нещо около 30-40 лв. двата.
Майстора който ми ги смени беше много внимателен скромен човек, от старите майстори. Сега задницата в желязо
Препоръчвам ти да си купиш стандартни тампони, а не полиоретанови и др. такива които се вдървяват и все едно караш лагерница. Незнам дали си имал но като деца моето поколение се возеше на дървени лагерници.
Успех
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... ension/#04
Аз моите ги смених и двата, не е сложна работа, единствено внимавай ама страшно много да НЕ откършиш болтовете които го държат. Те са три бр. на всеки тампон и ако не се отвиват не натягай, а тичай да ги нагряване с оксижен за да ги отвиете по - живо по-здраво. Аз лично откърший на единия тампон 2 преди да се осъзная и да отида при майстор да сменим както трябва останалите.
Не си спомням добре цената но ми се върти нещо около 30-40 лв. двата.
Майстора който ми ги смени беше много внимателен скромен човек, от старите майстори. Сега задницата в желязо

Препоръчвам ти да си купиш стандартни тампони, а не полиоретанови и др. такива които се вдървяват и все едно караш лагерница. Незнам дали си имал но като деца моето поколение се возеше на дървени лагерници.

Успех

- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318is Coupe
- Мечтае да кара: BMW e21
А как се сменят тези тампони...В домашни условия може ли да се сменят...
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
хммм бая игра е доколкото си спомням всичко пада
- metodi80
- старши ентусиаст
-
valeri_86_ написа:А как се сменят тези тампони...В домашни условия може ли да се сменят...
Зависи от домашните условия ...

Coulthard написа:хммм бая игра е доколкото си спомням всичко пада
Може да се направи на място без да се налага сваляне на носача , но трябва подходяща скоба ... Аз преди време си направих таква и с нея е лесен както демонтажа , така и монтажа на тампоните ...
Иначе този носач се води Rear Trialing Arm или - RTA , а тампоните на тези носачи се водят RTAB- rear trialing arm bushing...
Та ... колега пуснал темата .. , като въведеш тези съкращения (RTA или RTAB) ще ти излезе доста инфо по въпроса .... (включая и снимки на разни скоби подходящи за вадене на тези тампони.... Пишеш в гугъла RTAB puller и ще ти даде инфо и снимки за самата манипулация ...) ...
- santo3
- кандидат ентусиаст
-
metodi80 написа:valeri_86_ написа:А как се сменят тези тампони...В домашни условия може ли да се сменят...
Зависи от домашните условия ...
Coulthard написа:хммм бая игра е доколкото си спомням всичко пада
Може да се направи на място без да се налага сваляне на носача , но трябва подходяща скоба ... Аз преди време си направих таква и с нея е лесен както демонтажа , така и монтажа на тампоните ...
Иначе този носач се води Rear Trialing Arm или - RTA , а тампоните на тези носачи се водят RTAB- rear trialing arm bushing...
Та ... колега пуснал темата .. , като въведеш тези съкращения (RTA или RTAB) ще ти излезе доста инфо по въпроса .... (включая и снимки на разни скоби подходящи за вадене на тези тампони.... Пишеш в гугъла RTAB puller и ще ти даде инфо и снимки за самата манипулация ...) ...
+1

Аз съм гледал клипче на някакъв чужденец, стъпка по стъпка

Според мен можеш без проблем да си го направиш сам, само пак ти казвам, внимавай с болтовете. Като ги отвиеш и тампона е пред теб. После може да ти трябва криг за да повдигнеш и нагласиш обратно носача

Ако нямаш скоба, може да ги избиеш тампоните със подходящ инструмент, а новите помазани с грес леко да ги набиеш с подходящ дорник или просто с чукче. Както направих аз

- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Гумени тампони не се мажат с грес.
- santo3
- кандидат ентусиаст
-
sas_88 написа:Гумени тампони не се мажат с грес.
Не колега, не се маже гумата, а железните черупки с които са обвити тампоните и самото уше на носача в което влизат черупките /респективно гумените тампони намиращи се в тях.../

Ако се страхувате да не се размести тампона/което е трудна работа/ може да работите с нещо краткотрайно като действие, като с крем за ръце или вазелин. Всеки сам си решава с какво да помогне на черупките/тампона да влезе. Ако имате скоба, може и без никакви смазки.

11 мнения
• Страница 1 от 1