Трудно палене М40Б16
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- kirilovvt
- Потребител
-
- Кара: Пешеходец
Трудно палене М40Б16
Здравейте, колеги! От известно време имам проблем с паленето, когато е студена колата и при загрята след като постои повече от 15 минути.
Върти ми на стартер и когато подам газ тогава тръгва да пали
.. Сменил сам свещи, кабели, филтри, регулатор налягане, температурен датчик, нова бензинова помпа! Един майстор ми каза, че може да е от стартера, но той си върти перфектно. Моля за помощ! Благодаря
Върти ми на стартер и когато подам газ тогава тръгва да пали

- ReD_z0n3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320is e36
- Мечтае да кара: BMW e92
- Детайли за колата: Малка спретната количка с 150 магарета отпред
- kirilovvt
- Потребител
-
Re: Трудно палене М40Б16
ReD_z0n3 написа:Демпферната шайба проверил ли си е ?
Не съм колега.. но ако може малко повече информация да ми дадете за демпферна шайба и каква е връзката с проблема ми? Благодаря

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
ReD_z0n3 написа:Демпферната шайба проверил ли си е ?
Абе , що бъзикаш човека , каква демпферна шайба те гони!?!
Колега за да не си играеш на "тука има -тука нема" , направи на първо време една диагностика и виж какво ще ти каже тя .
- kirilovvt
- Потребител
-
pgv64 написа:ReD_z0n3 написа:Демпферната шайба проверил ли си е ?
Колега за да не си играеш на "тука има -тука нема" , направи на първо време една диагностика и виж какво ще ти каже тя .
Закачах ме я, колега и не показа нищо всичко си е наред ..

- santo3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 м43
Колега имам абсолютно същия проблем, обаче за сега се проявява само при топъл двигател след 15 мин. почивка. Когато е студена си пали от раз, изключая лятото когато температурите са много високи и колата е напечена, тогава пак е въртене. Сменил съм и аз повечето от цитираните от теб неща но проблема си е налице. Смених даже и датчик колянов вал, но няма промяна. Сега съм купил кабел маса, да сменя и него. В дебелите книги пише, че първо трябва да се проверят токовете при проблем с топлото палене и кабелите за маса, след това помпата и т.н. та съм ги почнал нещата подред. Ако се интересуваш ще снимам страницата от книгата на Попов за Е36 и ще я постна за да прегледаш едно по едно отделните елементи.
Аз ще сменям този кабел, защото моя е е накъсан и корозирал, но диагностиката ще ти покаже дали нещо от основните неща не се е скапало, има вероятност и дебитомер да е и той е сред посочените във възможните причини за трудно палене при топъл мотор.
http://store.bmwpower-bg.net/forums/vie ... 8&t=325790
Исках да те питам дали си на ГАЗ, защото аз съм се усъмнил за из спускане на газ от газовия клапан и давене на мотора. Макар, че газаджийте отрекоха и набедиха бензиновата горивна система.
Ще следя темата ти с интерес, ако разкрием проблема ще е края на въртенето и натискане на педала на газ-та

Аз ще сменям този кабел, защото моя е е накъсан и корозирал, но диагностиката ще ти покаже дали нещо от основните неща не се е скапало, има вероятност и дебитомер да е и той е сред посочените във възможните причини за трудно палене при топъл мотор.
http://store.bmwpower-bg.net/forums/vie ... 8&t=325790
Исках да те питам дали си на ГАЗ, защото аз съм се усъмнил за из спускане на газ от газовия клапан и давене на мотора. Макар, че газаджийте отрекоха и набедиха бензиновата горивна система.
Ще следя темата ти с интерес, ако разкрием проблема ще е края на въртенето и натискане на педала на газ-та

- kirilovvt
- Потребител
-
Да колега, на газ съм, но до преди три месеца я карах само на бензин и пак си имах същия проблем, но вече ми идва в повече и свързах пак газовото( колата е вкарана от Италия със слагано там газово и го разкачих ) и сега като го свързах пак смених абсолутно всичко по изпарителя и маркучите с оригиналните части на производителя.. и колата работи много добрее ... много ме е яд за тва палене 

- santo3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 м43
kirilovvt написа:pgv64 написа:ReD_z0n3 написа:Демпферната шайба проверил ли си е ?
Закачах ме я, колега и не показа нищо всичко си е наред .... аз бях чел некаде във форума, че като била крива шайбата лъжела датчика на коляновия вал и от там се появява някакъв проблем, но не мога да я намеря пак тази тема ....
Ето темата:
viewtopic.php?p=3188980
8 мнения
• Страница 1 от 1