БМВ 328 не прехвърля гориво между резервоарите?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кучките да се подмокрят

БМВ 328 не прехвърля гориво между резервоарите?

Мнение от red bulll » 20 Яну 2013, 2:24

Здр колеги,имам е36 328 случи ми се нещо мн странно,колата показва че има 20литра бензин в същото време не пали...сипах 5 литра и веднага запали...отворих капачките под задната седалка,извадих бензиновата помпа и какво да вида празен няма никой вътре...а в същото време колата показва че има 20 литра бензин,при което отворих и втората част на резервоара и хооп пълен до горе..видях че преди мен собственика е затапил втория маркуч който служи за прехвърляне на гориво от едната половина към другата половина...
Питанката ми е сега какво следва да направя ? Да сменя тези капачки затапените с нови които са отпушени и да им сложа един маркуч и дали ще се въстанови системата за балансиране в резервоара?
Някой колега имал ли е този проблем

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: БМВ 328 не прехвърля гориво между резервоарите?

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Яну 2013, 10:33

Ами разбира се, че трябва да го направиш, за да може да се осъществява трансфер на гориво от едната в другата половина.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Мнение от emo_ch » 20 Яну 2013, 12:30

Предишният собственик е затапил маркуча, защото най-вероятно е имало някакъв теч. Трябва да го отпушиш, за да видиш къде е евентуалният теч и да видиш как може да се оправи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от red bulll » 21 Яну 2013, 16:56

Прочетох темата на колегата за резервоари и нивомери....стана ми ясно горе долу какво трябва да гледам!Възможно е колата да е фабрично с един маркуч който е вграден вътре в резервоара...ще я метна когато остане малко време,ще пиша за развитие :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
Мечтае да кара: МИГ–29
Детайли за колата: И двете с чип...

Мнение от sebulba1 » 21 Яну 2013, 18:19

Ако всичко е наред с маркучите,търси проблема в помпата.Като и падне налягането не може да прехвърли бензина от лявата половина в дясната.Поздрави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от red bulll » 23 Яну 2013, 0:43

Как да разбера дали налягането е слабо?С какво мога да го измеря ,аз си мисля че тръбичката нещо се е затлачила...когато е пълен резервоара няма проблеми....ако налягането което прави помпата е ниско , няма ли да влияе на работата на мотора .... всичко е нормално като има бензин в отсека при помпата!

Потребител
Аватар

Мнение от stenlibmw86 » 19 Мар 2013, 12:42

Здравейте,колеги и при мен има същия проблем резервоара със помпата остава празен пак другия е пълен,няма течове дали може това да се дължи на помпата,макар че тя не е свързана с обратния бензин.Поздрави

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 19 Мар 2013, 15:46

Колега още в първото мнение съм дал линк към темата в която много точно и ясно колега е дал цялата ти нужна информация ,че даже и със снимки отностно тези проблеми!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
Мечтае да кара: МИГ–29
Детайли за колата: И двете с чип...

Мнение от sebulba1 » 19 Мар 2013, 19:08

stenlibmw86 написа:Здравейте,колеги и при мен има същия проблем резервоара със помпата остава празен пак другия е пълен,няма течове дали може това да се дължи на помпата,макар че тя не е свързана с обратния бензин.Поздрави

Колкото е по-слабо налягането,което прави помпата,толкова е по-малко излишното гориво,което се връща в резервоара,а от там тази JET помпа не може да засмуче бензина от едната половина,за да го прехвърли в другата.

Назад към E36