електронен шпер ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dj_stefo_b
- Потребител
-
електронен шпер ?
Може ли на кола с 4 канален абс да се монтира модул за dtc - dinamic traction control.Без системата за електронно връщане на газта.Целта мисля че е ясна на всички във форума - пробема с боксуване на едното колело, докато другото стои и го гледа безучастно.Моля за сериозни мнения.Не искам да слагам шпер!Имал съм и понякога блокирваше по завоите и за малко да се пребия не ми се рискува повече.Трябва ми система която да може да се влючва и изключва при нужда.
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
Re: електронен шпер ?
Ми то шпера си е такава система,да се вкл. и изкл. при нужда.
- dj_stefo_b
- Потребител
-
По принцип си прав, но имал ли си случай, в който да те изненада с непредвидимо поведение.На мен ми се е случвало точно от блокирал шпер и за това и го махнах и искам да си направя електронен блокаж, но въпросът е как....? Четох и по други форуми на БМВ USA и има един дето е го е направил, но е имал преди това система асц и и е махнал модула за връщане на газта и пише,че е станало.Та въпроса ми е може ли някой с повече опит да каже правил ли нещо подобно как става ...?
- dj_stefo_b
- Потребител
-
та да се върнем на темата . Да видим има ли вариант да се добави модула за електронен блокаж при положение че имам 4 канален АБС ? И пак казвам само блокажа без другите неща за връщането на газта и т.н.
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
Отворен диф съм карал блокирал,ама шпер не ми се е случвало да заключи изненадващо.А тва за електронен шпер на Е36 ми се вижда невъзможно,освен цял диф да се сложи,ама той ще е по-скъп от колата.
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
petio_bmw 318is написа:Ми то шпера си е такава система,да се вкл. и изкл. при нужда.
Я пак?
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
Jim Beam написа:petio_bmw 318is написа:Ми то шпера си е такава система,да се вкл. и изкл. при нужда.
Я пак?
Ми то шпера си е такава система,да се вкл. и изкл. при нужда.

- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
По голяма нужда се включва почти на 100 % 

dj_stefo_b написа:...Не искам да слагам шпер!Имал съм и понякога блокирваше по завоите и за малко да се пребия не ми се рискува повече.Трябва ми система която да може да се влючва и изключва при нужда.
Колега, нещо не го разбрах тези редове от написаното. Би ли разказал с малко повече подробности.
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Не ти е бил в ред шпера. Щото в сравнение с отворения диф си е направо безопасен. Не заключва изненадващо, а напротив - когато поискаш. След това колата се контролира по-приятно, дори и с висока скорост. Да не забравяме и голямата полза през зимата. А идеята ти доколкото съм успял да схвана и доколкото имам понятие от работата на АСЦ е: да му се изключи функцията да отнема газ, а само да играе със задните спирачки, така че да предодврати завъртането на само едно от колелата. Само че това няма да е никакъв електронен блокаж според мен. Нека тия, които са пробвали подобно нещо да споделят, че си е интересно все пак.
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
И на мен ми е интересно дали може да стане това. Примерно с едното задно колело на асфалт, а другото на лед - няма тръгване! Ако може спирачката да задържи това, което е на леда, докато другото захапе - всичко ще е прекрасно
И да - важното е газта да не се отнема в това време.
До колкото разбирам колегата - в единия случай - нормално ASC, в другия - това, което описах, а третия - всичко OFF

До колкото разбирам колегата - в единия случай - нормално ASC, в другия - това, което описах, а третия - всичко OFF
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
Ba4oIlia написа:По голяма нужда се включва почти на 100 %
само телчарката може да го заключи на 100%

Tux0 Ca !

- dj_stefo_b
- Потребител
-
Колегата Dirty M5 driveR правилно ме е разбрал и си мисля, че ако може да се направи нещо подобно само да бие спирачки на боксуващото колело ще е много полезно за всички с отворен диф. Мисля, че може да се направи само, че трябва компетентен човек който се е занимавал с тези системи ASC + T , защото на нас ни трябва само функцията Т . Дано да има някой който да помогне.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
SpUd3r написа:Ba4oIlia написа:По голяма нужда се включва почти на 100 %
само телчарката може да го заключи на 100%
и с електрожена става

- dj_stefo_b
- Потребител
-