1.8is или m52b20
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
1.8is или m52b20
мисля за покупка на е36 и се колебая между двата двигателя може ли да ми кажете плюсовете и минусите им и общо взето кой си заслужава повече относно издръжливост, подръжка, вървеж, разход и тн. (знам че има няколко is но не знам каква е разликата така че ако може те ме светнете ще почерпя) 

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Re: 1.8is или m52b20
Колега, вземи м52б20
Аз самият едно време взех йеска и не мисля, че беше правилният избор. Първо м52 е хубав мотор, с чудесен звук. Шестакът си е шестак кой каквото ще да говори. Хубав звук от йеска и на врата да си стъпиш трудно ще изкараш. Най-малкото никога няма да е като на м52. Друг момент е, че взимайки м52 след време ще ти е много по-лесно да преминеш към по-голям мотор, като б28 например. Амортисьорите ти и всичко по окачването ще си ти бъде от 6 цилиндъра, което си е от значение. Освен това няма да имаш проблем, ако някой път ти отворят капака за проверка и установят, че в талона ти пише йеска пък ти караш 6 цилиндъра. Има и такива случаи. Разбира се, не е гаранция, че няма да те разберат пак, но е по-сигурно. Шестаците от това време са си върха на БМВ. Мисля, че малко по-скъпата поддръжка си струва предвид фактите, които изброих. Ама това все пак си е моето мнение 

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
отговора е лесен - по запазената кола, мотора можеш да си го смениш после с какъвто искаш.
Иначе съм съгласен с колегата по горе
Иначе съм съгласен с колегата по горе

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Besnia2005
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Т'ва за звука според мен са глупости, но както и да е
един добре подръжан ИС според мен е по - добрият вариянт, а и на старт ИС-а е по - бърз от 2.0ката, имай го предвид.Са вече като развърти шестака други работи стават.
Но като цяло не гледай 2.0, 10тка двигател, гледай колата, защото ако ще да е 3.5 дригател, а е цялата на дурпки, изпуснали амортисьори и куп други ядове за к'во ти е ?
А за да нямаш ядове с дригатели гледай да няма номер на двигателя колата, но и да има никой няма да тръгне да ти отваря двигателя, да те проверя... Т'ва трябва да са си те нарочили и в повечето случай да караш е30, защото те са известни в кат като "бандитите на пътя"
което като го научиш останах мн очарован 
Аз лично гласувам за ИС

Но като цяло не гледай 2.0, 10тка двигател, гледай колата, защото ако ще да е 3.5 дригател, а е цялата на дурпки, изпуснали амортисьори и куп други ядове за к'во ти е ?
А за да нямаш ядове с дригатели гледай да няма номер на двигателя колата, но и да има никой няма да тръгне да ти отваря двигателя, да те проверя... Т'ва трябва да са си те нарочили и в повечето случай да караш е30, защото те са известни в кат като "бандитите на пътя"

Аз лично гласувам за ИС

Не е важна колата, важно е задкормилното устройство 

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Тази тема е дискутирана милион пъти, еднознчен отговор тук няма да намериш, покарай 20-ка, а после ИС и сам ще си отговориш. За мен ИС-а е по-добрия вариант в случея.
only rear wheel drive
- raduslaf
- ентусиаст
-
Besnia2005 написа:Т'ва за звука според мен са глупости, но както и да е![]()
Колко йески има имал?
- raduslaf
- ентусиаст
-
Besnia2005 написа:А за да нямаш ядове с дригатели гледай да няма номер на двигателя колата, но и да има никой няма да тръгне да ти отваря двигателя, да те проверя... Т'ва трябва да са си те нарочили и в повечето случай да караш е30, защото те са известни в кат като "бандитите на пътя"което като го научиш останах мн очарован
Аз лично гласувам за ИС
Най-обичам съвети за нещо от хора, на които това нещо никога не им се е случвало. На мен ми се е случвало, както и на мои приятели, като един колега от форума му конфискуваха колата поради тая причина. Ама щом на тебе не ти се е, гарантирай на колегите, че и на тях няма да им се случи. Що за съвет е това? Как гарантираш какво ще се случи ?
- Apoc
- Потребител
-
- Кара: ше e36 318is M44
- Мечтае да кара: Турбо кола
Гласувам за m52-ката , понеже съм карал такава , а и притежавам is-ка . Много е капризен този мотор , няма звука на 6-ка , не върви толкова повече (освен в ниските кадето се усеща по жив). След като си го взех съжалих , че не съм избрал m52-ката.
“Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited to all we now know and understand, while imagination embraces the entire world, and all there ever will be to know and understand.”
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
11 мнения
• Страница 1 от 1