BMW e36 323 1996 СЪВЕТ за покупка!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
BMW e36 323 1996 СЪВЕТ за покупка!
Здравейте ! 3 месеца след като имах първото си бмв - 316 1997, се оказа че ме удариха лошо отзад и го писаха пълна щета.. сега реших да си купувам ново и съм се спрял на BMW e36 323 1996. Конкретно съм намерил кола на 318 хил км, то направи да дам обявата да я погледнете - http://www.dba.dk/bmw-323i-23-4-doers-96/id-88741966/
Та молбата ми към вас е , ако някой има такава кола да сподели стандартните неща... разход, слаби места, за какво да гледам като отида да я купувам (студент съм и не съм много опитен с избирането на коли въпреки че уцелих 316-ката беше в перфектно състояние от стар датчанин хах)
Всякакви съвети са ми от полза!
Благодаря и Честита Нова Година!
Та молбата ми към вас е , ако някой има такава кола да сподели стандартните неща... разход, слаби места, за какво да гледам като отида да я купувам (студент съм и не съм много опитен с избирането на коли въпреки че уцелих 316-ката беше в перфектно състояние от стар датчанин хах)
Всякакви съвети са ми от полза!
Благодаря и Честита Нова Година!
- hristo_t
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 tds
Re: BMW e36 323 1996 СЪВЕТ за покупка!
Здравей колега. Мой приятел имаше такъв мотор преди време и беше много доволен.После съжаляваше че я продаде и мина на Е46.
Аз също съм прекарвал доста време около колата му и лично ми беше интересна, понеже този двигател 2,3 не беше често срещан във Е36. Ами добро ускорение има все пак 6 цилиндров двигател със 170 кс. Разхода - ами висок си е .Стигали сме и до 14/100 градско. Извънградско май я бяхме докарвали до 9/100 но със кротко каране.Но този двигател както всеки 6 цилиндров не е правен за икономии. Имам каталог във къщи за всички модели на Е36 от 316 до М3 със разхода който е по книжка. Като се прибера ще ги разгледам и ще добавя инфото тук. Но в каталога графата разход е със *(звездички) и със пояснение че данните са приблизителни и за чисто нов автомобил.КАто слаби страни мога да определя окачването ( поне при него) - сменяхме шарнири, предни амортесьори и едни кормилни щангички които са във рейката. После аз също минах през този ремонт а моята кола е 318 тдс. Така че слабите страни са като при всяка Е36. Като казвам това се базирам на моите наблюдения върху колата. Все пак 323 и то с ляв волан май и все още си е рядкост за региона в който живея.
Относно линка който си дал- това шведски или датски крони са - понеже по моите сметки цената на колата излиза някъде към 5000 лева което за Е36 вече ми се вижда малко висока тази цена. Е ако живееш в Дания или Швеция да цените на колите там са такива. Тази ми се вижда запазена,, салона ми се вижда добър с подгряване на седалките. М волан който май е добавян допълнително . Със сигурност после ще трябва да отделиш пари и за едни хубави джанти че с тези железните не изглежда добре.За жалост няма климатик, но това си е типичен автомобил за скандинавският пазар.
Километрите със сигурност са реалните. Но най добре ако има възможност да се мине през диагностика, защото там най- точно ще разбереш за състоянието на колата. И най- важното - ако на теб ти харесва и вози добре, мнението на другите няма значение..
Аз също съм прекарвал доста време около колата му и лично ми беше интересна, понеже този двигател 2,3 не беше често срещан във Е36. Ами добро ускорение има все пак 6 цилиндров двигател със 170 кс. Разхода - ами висок си е .Стигали сме и до 14/100 градско. Извънградско май я бяхме докарвали до 9/100 но със кротко каране.Но този двигател както всеки 6 цилиндров не е правен за икономии. Имам каталог във къщи за всички модели на Е36 от 316 до М3 със разхода който е по книжка. Като се прибера ще ги разгледам и ще добавя инфото тук. Но в каталога графата разход е със *(звездички) и със пояснение че данните са приблизителни и за чисто нов автомобил.КАто слаби страни мога да определя окачването ( поне при него) - сменяхме шарнири, предни амортесьори и едни кормилни щангички които са във рейката. После аз също минах през този ремонт а моята кола е 318 тдс. Така че слабите страни са като при всяка Е36. Като казвам това се базирам на моите наблюдения върху колата. Все пак 323 и то с ляв волан май и все още си е рядкост за региона в който живея.
Относно линка който си дал- това шведски или датски крони са - понеже по моите сметки цената на колата излиза някъде към 5000 лева което за Е36 вече ми се вижда малко висока тази цена. Е ако живееш в Дания или Швеция да цените на колите там са такива. Тази ми се вижда запазена,, салона ми се вижда добър с подгряване на седалките. М волан който май е добавян допълнително . Със сигурност после ще трябва да отделиш пари и за едни хубави джанти че с тези железните не изглежда добре.За жалост няма климатик, но това си е типичен автомобил за скандинавският пазар.
Километрите със сигурност са реалните. Но най добре ако има възможност да се мине през диагностика, защото там най- точно ще разбереш за състоянието на колата. И най- важното - ако на теб ти харесва и вози добре, мнението на другите няма значение..
htt
Братовчед ми има такова БМВ. Карал съм го, разполагаш с много добър шест цилиндров двигател, голям въртящ момент на ниски обороти. Кормилната уредба е здрава, разбиват се каретата на кормилния прът- волана получава неприятен луфт. Смяната на целият прът със здрав втора употреба е около 80 лв. Окачването е много добро, доста здраво, частите по подръжката му не са скъпи- шарнир-30 лв. В момента гумите са 205/60/15. Поведението на автомобила в завой е перфектно и напълно предсказуемо. Много устойчив и стабилен автомобил и при ниски и при високи скорости. Разхода на гориво няма да ти е нисък, но това е напълно нормално, все пак караш БМВ. Поддръжката не е безбожно скъпа. Това са моите впечатления от колата. Колата, която си харесал изглежда добре на снимките, но пак като я покараш се ослушвай за шумове, тракане, хлопане и.т.н. обичайните неща. Успех с колата 

ето това се казва отговор, благодаря!
Да , в Дания е.. датска крона, но тук колите са по скъпи..както и заплатите са по големи и нещата долу горе са на едно ниво, друг е въпроса че тук можеш да ги направиш тия пари за половин месец работа... както и да е... джанти 17-ки имам от старата ми кола , ето такива http://www.bmwe36blog.com/images/photos ... e36-02.jpg
така че долу горе нещата се нареждат... има само 1 нещо което ме притеснява .. споменал е че в един интервал от 60 до 80 км/ч колата малко поразклащала ли и аз не знам как да го преведа... каза уж че било дисбаланс, и си мисля че трябва да се оправи като сложа моите гуми.. и другото е за километрите - много ли са ?
благодаря за изчерпателния отговор колега!
Да , в Дания е.. датска крона, но тук колите са по скъпи..както и заплатите са по големи и нещата долу горе са на едно ниво, друг е въпроса че тук можеш да ги направиш тия пари за половин месец работа... както и да е... джанти 17-ки имам от старата ми кола , ето такива http://www.bmwe36blog.com/images/photos ... e36-02.jpg
така че долу горе нещата се нареждат... има само 1 нещо което ме притеснява .. споменал е че в един интервал от 60 до 80 км/ч колата малко поразклащала ли и аз не знам как да го преведа... каза уж че било дисбаланс, и си мисля че трябва да се оправи като сложа моите гуми.. и другото е за километрите - много ли са ?
благодаря за изчерпателния отговор колега!
- hristo_t
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 tds
Ами това поклащане, може и да е от биалетките отпред. Те имат едни гумички които с годините се разширяват. Но пък ако е от тях би трябвало това "поклащане" да е не само е тови интервал. Може и да е от крива джанта. Все пак трябва де прецени и види на място. Както се казва да я усетиш колата.Тревожи ме комбинацията кожен салон без климатик, но за Дания това може да не е толкова тревожно. Километрите -- какво да ти кажа за тях. За 17 годишна кола са си нормалните. Да, изглеждат много на фона на колите които се продават в България със "скромният" пробег от 122 000.
))))))).
Зависи с какво намерение купуваш колата и колко време мислиш да я имаш. Което пак си е относително де. Моята като я купувах през 2003 година мислих че до година , две ще я продам. И вече 10 години си я карам.
И най- важното късмет при избора защото всичко е до късмет.

Зависи с какво намерение купуваш колата и колко време мислиш да я имаш. Което пак си е относително де. Моята като я купувах през 2003 година мислих че до година , две ще я продам. И вече 10 години си я карам.
И най- важното късмет при избора защото всичко е до късмет.
htt
- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
Не се научиха повечето фенове че 2,3 мотор и е36 не се слагат в едно изречение ... но както и да е , колата трябва да се пробва , единственото от снимките подозрително нещо е спортния филтър ...
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Ето данни за разхода и т.н.
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1176.html
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1176.html
- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
чете ли го тоз линк ?!?
Тип двигателя Бензиновый
Модель двигателя M52B25
Объем двигателя 2494 см3
Мощность 170 л.с.
При оборотах 5500
Крутящиий момент 245/3950 н*м
и т.н.
Тип двигателя Бензиновый
Модель двигателя M52B25
Объем двигателя 2494 см3

Мощность 170 л.с.
При оборотах 5500
Крутящиий момент 245/3950 н*м
и т.н.
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Дотук се написа почти всичко, само да добавя малко за разхода. За динамиката, която дава този мотор е доста икономичен. Моята хем е по-тежка (Е39) като я купувах ми показаха разхода, с който е дошла на ход от Германия по борд за почти 2000 км. - 6,7/100 среден разход. Аз това го отдавам на супер икономично каране и качествен немски бензин, но е факт. Аз съм я свалял до 7,5 извън града, а градско наистина гори между 12 и 15 на 100 в зависимост от стила на шофиране и трафика.
П.С. Хубава е колата от обявата, само провери добре за ръжди, че са често срещан проблем по тия региони.
П.С. Хубава е колата от обявата, само провери добре за ръжди, че са често срещан проблем по тия региони.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Seraph
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: M5 F10
- Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.
Нищо подозрително няма в спортния филтър, освен факта, че толкова близо до двигателя ще дърпа само топъл/горещ въздух и ще върви по-лошо, отколкото ако се сложи обикновения филтър с кутията му.
Каквато ще да е колата, ходи се, гледа се, внимава се. Иначе, лично аз не бих заложил на този междинен модел, по-скоро директно на 325.
Каквато ще да е колата, ходи се, гледа се, внимава се. Иначе, лично аз не бих заложил на този междинен модел, по-скоро директно на 325.
You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
Free your mind.
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Seraph написа:Каквато ще да е колата, ходи се, гледа се, внимава се. Иначе, лично аз не бих заложил на този междинен модел, по-скоро директно на 325.

Това не е междинен модел, а е последния редом с 328
325 е с М50 и е преди 323, който е с М52.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Seraph
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: M5 F10
- Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.
Моя грешка, съвсем съм се разсеял тази седмица и смесвам разни спомени 

You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
Free your mind.
- 4a4i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: лагерница
- Детайли за колата: touring
4a4i написа:И аз ли съм заблуден че мотора е 2,5....или има и 2.3 в е36?
2.5 си е мотора
м50б25 - 192кс
м52б25 - 170кс
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2