ЕКСТРИ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
ЕКСТРИ???
Здравейте, луди глави, влюбени в най-големите "бегачки"
! Понеже си продадох Е30-ката и сега си търся Е36-ца, имам въпрос относно значението на съкращенията на следните екстри: ЕSP, ASP, ASD. Също моля да ми обясните какво точно представлява блокажът на диференциала и всички Е36-ци ли имат
Благодаря Ви предварително
Лека и безаварийна!

- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
Колеги, намерих статия за диференциалите, ако някой знае линк с мнение по другото ми питане, моля пишете, не се стеснявайте!!!
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Ако не се бъркам ESP е т.нар. ASC при БМВ, просто търговците си знаят едно и едно си баят, иначе означава Automatic Stability Control !

- The Mravoiada
- младши ентусиаст
-
От така изброените от теб съкращения в Е36 се среща само едно, но под друго име
ESP при БМВ е ASC+T, което ще рече Automatic Stability Control+Traction. Като изключим последните 1-1,5 г от производството на модела, аз лично не знам системата да е вграждана в останалите Е36-ци, но може и да греша. Факт е обаче, че 97-98 г от модела се среща доста често тази екстра.
Системата замества т.нар. LSD диференциал (т.е. с ограничено приплъзване или по-известен като "шпер"), който се среща често при Е36-ците. Просто АСЦ-то ти дава възможност да го изключиш, ако ти стиска
Това е доста удобно, защото от БМВ много добре знаят, че първата работа на един истински ентусиаст, след като седне зад волана на БМВ с тракшън контрол е да го изключи
По тази причина АСЦ+Т при Е36 М3 въобще не се предлага.
Има доста тройки и с отворен диф, т.е. без "шпер" или АСЦ+Т.

Системата замества т.нар. LSD диференциал (т.е. с ограничено приплъзване или по-известен като "шпер"), който се среща често при Е36-ците. Просто АСЦ-то ти дава възможност да го изключиш, ако ти стиска

Има доста тройки и с отворен диф, т.е. без "шпер" или АСЦ+Т.
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself

when the only thing that stands still
is time itself

- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
Благодаря Ви много за отговорите
, наистина е хубаво, че има място като тези форуми, където лъжи на търговци и продавачи на автомобили биват разкривани, понеже всички изброени от мен съкращения на екстри по горе са приписвани на Е36-ци, естествено от нашенци 

5 мнения
• Страница 1 от 1