Странен звук от ремъка на студено м42

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Странен звук от ремъка на студено м42

Мнение от zafirovp » 24 Дек 2012, 17:57

Здравейте,
сутрин, след като запаля колата трябва да я държа 30-40 секунди, за да не изгасне. Докато загрее също така се чува странен, средно силен звук от ремъка, особено докато давам газ. Мотора е м42 на компакт. Сменил съм горивен и въздушен филтър за да оправя играенето на оборотите. Сега смятам да сменя и свещите и да напръскам стъпковото моторче с WD-40. Надявам се оборотите да се оправят след това. Когато махна щеката за маслото на запален двигател се чува бълбукане, но няма всмукване на въдух. Също така има странен звук от ремъка. Дали има нещо общо между проблемите? За играенето на оборотите съм чел доста, вече започвам да изключвам възможните компоненти, които правят проблема, но за бълбукането и звука от ремъка незнам къде да търся. Като цяло и така не ми е проблем да карам, но почти всичко по колата вече работи перфектно и искам това да ми се махне от колата, та да сам спокоен.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Странен звук от ремъка на студено м42

Мнение от vld » 24 Дек 2012, 18:30

Колега ремъка ако свири на студено значи е прекалено пластмасов и приплъзва дори и много стар и нацепен ремък ако е читава марка не свири.
За оборотите чети темата за оборотите на пазен ход , има я качена във важните теми в радела.
Изображение

Назад към E36