Как се включва подгрева на огледалата на Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Как се включва подгрева на огледалата на Е36
Обърнах нета да търся какво ключе ми трябва и дали трябва допълнителни кабели за огледала с подгрев на Е36. Търсих в търсачката и там не можах да намеря. Ако някой може да ме насочи ще съм благодарен.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Как се включва подгрева на огледалата на Е36
vangelov написа:Обърнах нета да търся ...
Не си търсил достатъчно и в нета и с търсачката ....
Има писано по въпроса в нашия раздел (Е36) ...
Няма ключета , няма буотни , няма нищо за включване на подгрева на огледалата , те си работят постоянно (зиме -лете) , ако колата има инсталация и е предвидено да има подгрев на огледалата ....
Може би е и така, но това, което намерих не ми дава ясна представа, как да си сложа такива с подгрев, че и асферични щото мъката навън при дъжд е голяма!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Изкарваш 2 кабелчета от моторчето и връзваш за стъклото. Тва е всичко което ти трябва ако нямаш подгрев.
- j_enev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 36
Само,че мери кои кабели за постоянно + и - да не го вържеш така,че като мърдаш огледалото тогава да се включва подгрева.
Точно това ми беше следващият въпрос. Заедно с "а някой вече правил ли го е" понеже нон стоп да греят огледалата малко ми се вижда странно решение, пък било и оригинално "от завода".
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
vangelov написа:Точно това ми беше следващият въпрос. Заедно с "а някой вече правил ли го е" понеже нон стоп да греят огледалата малко ми се вижда странно решение, пък било и оригинално "от завода".
Моите съм ги направил така че като включа реотана на задния ,тогава да се включват и подгрева на огледалата. Ток се взима от един кабел на букса която е под почиващия крак, черен дебел. Има описана тема някъде из форума, мисля че и аз бях писал отдавна е това, но много ми е удобно това след като го направих. Имено заради дъжд капчиците които се задържат адски много пречат

- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
Сваляш кората под почиващия крак(пластмасова е) и под нея има една черна букса със дебел черен кабел от него пускаш 2 кабела за 2те огледала и като цъкнеш бутона за подгрев на задното стъкло се пуска и на огледалата и така няма да имаш постоянно работещ подгрев а само когато ти трябваи отделно си имаш и бушонче както си му е реда... саответно взимаш и 2 огледала с подгрев и 1 кабел е + а др е маса.. масата си е хвани дет ти е кеф..
- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
b00st написа:Изкарваш 2 кабелчета от моторчето и връзваш за стъклото. Тва е всичко което ти трябва ако нямаш подгрев.
колегите са ти казали как да го направиш,от 2 години съм по този начин и нямам проблем.j_enev написа:Само,че мери кои кабели за постоянно + и - да не го вържеш така,че като мърдаш огледалото тогава да се включва подгрева.
Благодаря за съветите. Интересно, че това решение никъде не успях да го намеря а се оказва не чак толкова сложно...
Днес свалих едното огледало за да го сменя, понеже ми пристигнаха новите асферични с подгрев. Две бяха изненадите. Новите огледала се закрепват директно на окръжността но на моята окръжност няма фаска на която 4 щипки да се закрепят. Старите ми огледала са с ущи на които се закрепват със щипки огледалата та сега се чудя какво да правя. Другата по-важна изненада е, че имам жици към огледалата но не знам дали ще са захранени с ток. Смятам да ги замеря но не знам само на контакт дали ще покажат напрежение или трябва и още нещо да е пуснато.
vangelov написа:Днес свалих едното огледало за да го сменя, понеже ми пристигнаха новите асферични с подгрев. Две бяха изненадите. Новите огледала се закрепват директно на окръжността но на моята окръжност няма фаска на която 4 щипки да се закрепят. Старите ми огледала са с ущи на които се закрепват със щипки огледалата та сега се чудя какво да правя. Другата по-важна изненада е, че имам жици към огледалата но не знам дали ще са захранени с ток. Смятам да ги замеря но не знам само на контакт дали ще покажат напрежение или трябва и още нещо да е пуснато.
Ако всичко е както трябва, то при "големия/последен/2 контакт" (преди да завърти стартера) трябва да имаш 12волта по кабелите.
С няколко думи - даваш контакт и вадиш мултицета.

На ето тези, които са отбелязани с жълто трябва да защипат крачетата на огледалото
Благодаря за супер нагледния пост! Така са ми и моите огледала но новите са с по-различно закрепване. Кукичките вместо странично се падат отгоре на окръжността. Ще пробвам пак да видим. Ето и снимка на закрепването
. Надявам се да се види за какво става въпрос.Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
13 мнения
• Страница 1 от 1