Боя, за да съм изряден???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Боя, за да съм изряден???

Мнение от nyky » 25 Апр 2006, 18:02

:help: Въпросчето ми е такова. Къде да намеря добър бояджия, който да не ме размотава 2 месеца? Ще продавам 325-та, но за да е перфектна, съм решил и да я боядисам. По всяка вероятност клиента ще е от нашият клуб и не бих искал да се излагам. Благодаря ви предварително 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 25 Апр 2006, 19:43

:OT: и аз се интересувам от цените някои читав и проверен маистор да ми оправи два елемента на колата

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Re: Боя, за да съм изряден???

Мнение от X-citer » 25 Апр 2006, 20:24

nyky написа:...

Познавам едно момче, което работи много качествено и бързо. На скоро боядиса Е39-ката на приятел и стана много добре. За моята Е36-ца искаше около 1000 - 1200 лв с изпичане в камера
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 25 Апр 2006, 21:55

Абе хора :help: какви са тези цени :?: 1000-1200 лв за Е36. Тук за тези пари ще боядисат влака Бургас- София . Тя боята е около 1.8л *130лв. Тези майстори дето взимат по 1000лв за майсторлък да не са специализирали на луната :?: И какво като я изпичат в камера :?: да не я върти на грил :?:

Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката

Мнение от X-citer » 25 Апр 2006, 23:55

Виж сега, ти колата можеш и за 500 лева да си я боядишеш - въпросът е колко ще е качествено ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 26 Апр 2006, 8:47

ivoo написа:Абе хора :help: какви са тези цени :?: 1000-1200 лв за Е36. Тук за тези пари ще боядисат влака Бургас- София . Тя боята е около 1.8л *130лв. Тези майстори дето взимат по 1000лв за майсторлък да не са специализирали на луната :?: И какво като я изпичат в камера :?: да не я върти на грил :?:

Виж ся,питаш к'ви са тея цени,сега ще ти направя една елементарна сметка,кое колко излиза.
Ще взема за пример цялостно пребоядисване на Е36.
1.Боя :arrow: Ако е акрилна - 2л. * 100лв/л = 200лв
Ако е металик - 2л. * 200лв/л = 400лв
За Е36 си отиват 2л. боя и лак та и за още пита.
2. Други материали (Китове,шприцове,обезмаслители,шкурки,тиксо,коресилини.............)
70-100лв. зависи колко ти е крива колата.
3.Пръскане и Изпичане в Камера - 80 - 100лв.
Мисля че е излишно да се коментира защо колата трябва да се пръска в камера.А и дори теб да не те е грижа за качеството на боядисването и да държиш да не ти пръскат колата в камера, дълбоко се съмнявам,че съществува автобояджия,който ще се навие да ти пръска колата в обикновен гараж и да ти диша отровите!

Та така,какво стана дотук с нашите сметки-580лв. за боя металик и др.материали.
И колко очакваш майстора да ти вземе за труд.............
Поне 500лв трябва да останат за труда на майстора.

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 27 Апр 2006, 0:48

около 100лв. на детаил е горе долу ок. тия дето боядисват влакове за тия пари, и ние с ексайтъра можем да се напием, да вземем по мече и да боядисаме цял влак за без пари, ама не е това номера. аз останах с впечатлението, че момчето иска да му боядисат колата както трябва. иначе, имам перфектния бояджия, но е толкова бавен, че даже не му давам координатите въобще.
Изображение

Аватар

Мнение от X-citer » 27 Апр 2006, 1:23

Бояджията за който говоря взима по около 80 лв на детайл. За моята искаше 1000-1200 но да не забравяме, че беше превъртяна няколко пъти през таван и сигурно щяха да му трябват повече материали и работа :confused:
Изображение

Аватар

Мнение от ivoo » 27 Апр 2006, 19:15

Ааа видя ли :?: след 3 дни се сети че си се въртял през таван. Така че 1000 1200 става.Аз ви говоря че само за боядисване тези кинти са много.Скоро ми боядисаха Омегата за 750лв.-металик естествено. И защо някой си мислят че цената определя качеството :?: а според мен и др. то никак не е лошо. Търсихме с мой приятел олято или осрано някъде но трябва да кажа че боята (в момента) по нищо не отстъпва на ориг.

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от perko » 27 Апр 2006, 19:26

тя боята може да не отстъпва, но няма пребоядисана кола с кит по нея която да изглежда същата като заводската, все ще има неравности и малки кривинки , след време кита пропива, абе който ги вижда тия неща го дразни(мен да) та ако ще и пикасо да я е нарисувал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Пепинко » 27 Апр 2006, 19:29

Всичко зависи от това с колко ръце са ти направили колата!!! Давам ти гаранция, че колата ти не е направена както трябва ;) Колегите по-горе казаха колко ориентировъчно излиза. По 100лв на детайл се взима смяташ 10 детайла по 100лв, ако има повече да изправя с кит, то отива повече втвърдител, шкурка (едра, финна и т.н.) ако се работи на черно, може да е по 80. Ползата от камера няма смисъл да се коментира...

П.П. С каква боя ти я направиха ми е много интересно :roll: Понеже дори с 4 ръце да са ти я направили, пак е доста ниска цената...
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

Аватар

Мнение от ivoo » 27 Апр 2006, 19:50

Абе колега има ли значение с Глазурит или Макс маер ти е боядисват :?: хайде като си взимаш колата от майстора кажи с каква е боядисана :?: Той може да ти каже че колата ти е боядисана с най добрата боя която в момента е на пазара.Във всеки случай моята не е с боя за ограда.Няма смисъл да коментирам повече . Ще кача снимки и пак ще говорим.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от verdano » 27 Апр 2006, 21:18

ivoo написа:Абе хора :help: какви са тези цени :?: 1000-1200 лв за Е36. Тук за тези пари ще боядисат влака Бургас- София . Тя боята е около 1.8л *130лв. Тези майстори дето взимат по 1000лв за майсторлък да не са специализирали на луната :?: И какво като я изпичат в камера :?: да не я върти на грил :?:

Виж ми личната галерия.От цвета който виждаш 0,5л са 136лв.
Евтини неща хубави няма. :winky:
Не че цвета е много хубав, ама това е друга тема :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Пепинко » 27 Апр 2006, 23:15

ivoo написа:Абе колега има ли значение с Глазурит или Макс маер ти е боядисват :?: хайде като си взимаш колата от майстора кажи с каква е боядисана :?: Той може да ти каже че колата ти е боядисана с най добрата боя която в момента е на пазара.Във всеки случай моята не е с боя за ограда.Няма смисъл да коментирам повече . Ще кача снимки и пак ще говорим.

Сега не искам да се засягаш, или нещо подобно, просто коментираме, нали в спора се ражда истината...

Как да няма значение дали е пръскана с Глазорит, с Максмаер, с Шпицхекер, със Сикенс и с каквато и да е още боя??? Най-малкото има леки разлики в цвета, независимо, че е един номер боята. Има значение след като я напръскаш колко време цветът ще бъде свеж, има значение дали лака ще ти се напука, има значение като те ударят някои камъчета да не ти се отлюпи боята. Прав си, че може да ти каже всичко, затова ТИ си купуваш боята. Лошото е това, че не може да бъдеш сигурен колко ръце ти е пръскал. Той може и с 2 да ти я направи, като пръска по-дебело и дюзата на пистолета му е 0,4 примерно. Последната ръка като ти я пръска лак с боя както се прави и като ти я полира с 4000 шкурка нищо не може да разбереш като не си специалист. Именно затова човекът си е пуснал тема, да бъде насочен към добър и съвестен бояджия, който няма да му прави подобни мизерии. Моят съвет е той да си избере боята и да не се води по името, защото почти всички марки ги правят и в Турция (и Глазорит и Шпицхекер, и да не изброявам) и качеството е под всякаква критика. Просто боята трябва да бъде истинска, цената си заслужава!!!
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 02 Май 2006, 10:58

Ми и аз решихда сменям моята и по сащата логика като на колегата реших да я пребоядисам и то естествено с качествени материали, повечко перла и печене и ми излезе една идея над 1000лв. ама както казва колегата няма да се излагаме я :)))
Така, че тия дет боядисват влаковете можеш да си закараш жигулито и омегата при тях аз лично карам БМВ с което съм горд и немога да се подиграван нито с марката нито с колата :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Следваща

Назад към E36