Проблем при палене

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m42 и м43
Мечтае да кара: нещо ново от магазина
Детайли за колата: хич не върви пък много гори,що е то ? м43
много върви ,много гори ама и много се чупи що е то? м42

Проблем при палене

Мнение от Ozz » 02 Дек 2012, 14:22

Извинявам се,ако има такава тема и не съм успял да я намеря! :shock:

Проблема е следния,обеснявам крадко и възможно ясно..

Влизъм пъхам ключа следователно въртя един път,светват лампите (абс,феродо и т.н) след като изгаснат (не че има някакво значение но все пак) въртя да запаля и се случва следното. Чувам че завърта бендикса но колата не запалва... случва се нещо кофти, виртиш да запалиш и прави чатттттт... нещо от сорта незнам как да го обесня... Прави го на 10 паления 1-2 пъти..... Когато е студена не го прави никога... Аз си мисля за следните неща,Стартер-четки,стартов ключ, или нещо такова ..... Ако някой от вас приятели може да ме насочи нека силата бъде с него :mrgreen:

316 компот е36...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Проблем при палене

Мнение от b00st » 02 Дек 2012, 14:27

Еми иди просто да ти ревизират стартера, не е трудно да определиш от къде е проблема...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 02 Дек 2012, 14:31

b00st написа:Еми иди просто да ти ревизират стартера, не е трудно да определиш от къде е проблема...

+1 за ревизия. И моя беше така в началото, след 1 месец тотално спря да върти. Оправи го колега, че ще те изненада някой ден, когато ти трябва колата :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozz » 02 Дек 2012, 14:31

благодаря колега,но не ми помагаш особенно :| От гледна точка на мисълта ми а именно ,че ако е нещо стартера при палене или ще пали и ще завърти бендикса или ще скребуца когато пали,или изобщо няма да запали .. :dunno: Други идеййй ? приятели :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 02 Дек 2012, 15:10

Ozz написа:Извинявам се,ако има такава тема и не съм успял да я намеря! :shock:

Влизъм пъхам ключа следователно въртя един път,светват лампите (абс,феродо и т.н) след като изгаснат (не че има някакво значение но все пак) въртя да запаля и се случва следното. Чувам че завърта бендикса но колата не запалва... случва се нещо кофти, виртиш да запалиш и прави чатттттт... нещо от сорта незнам как да го обесня... Прави го на 10 паления 1-2 пъти..... Когато е студена не го прави никога... Аз си мисля за следните неща,Стартер-четки,стартов ключ, или нещо такова ..... Ако някой от вас приятели може да ме насочи нека силата бъде с него :mrgreen:

316 компот е36...

В самият бендикс има някоолко ролки, които блокират зъбното колело и то може да върти венеца. Когато тези ролки се износят или се спука тялото на бендикса, тази блокировка не може да се осъществи и колелото почва да превърта- като в твоя случай. Ясно е , че трябва да се смени бендикса, въпроса е с какъв- по-добрият вариант е рециклиран, защото в някои от новите бендикси вече вместо 6 слагат 3 от въпросните ролки и след няколко месеца ще трябва пак да го сменяш. На майстора му кажи, че единственото място което трябва да гресира е втулката, където върти оста, а не се омазва всичко, както правят обикновено. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozz » 02 Дек 2012, 15:17

zvetiko написа:
Ozz написа:Извинявам се,ако има такава тема и не съм успял да я намеря! :shock:

316 компот е36...

В самият бендикс има някоолко ролки, които блокират зъбното колело и то може да върти венеца. Когато тези ролки се износят или се спука тялото на бендикса, тази блокировка не може да се осъществи и колелото почва да превърта- като в твоя случай. Ясно е , че трябва да се смени бендикса, въпроса е с какъв- по-добрият вариант е рециклиран, защото в някои от новите бендикси вече вместо 6 слагат 3 от въпросните ролки и след няколко месеца ще трябва пак да го сменяш. На майстора му кажи, че единственото място което трябва да гресира е втулката, където върти оста, а не се омазва всичко, както правят обикновено. ;)

Така до тук съм съгласен със теб приятелю! Мисля даже,че точно тук е проблема и най-вероятно си прав ! :bowdown: Понеже въпросният проблем започва със твоя помощ,да се оформя като решение. Имам още нещо като двусмислица,защо когато е студена не го прави ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozz » 02 Дек 2012, 20:05

добре а някой да ме ореантира нещо цени на бендикс,или горе доло ремонт ? какви са приемливи те суми ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozz » 02 Дек 2012, 23:31

до колкото огледах,то май без да се свалят колекторите няма да може да се извади стартера :confused: Нощо да ме насочите за да не се мъча като охлюв.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318is Coupe
Мечтае да кара: BMW e21

Мнение от valeri_86_ » 04 Дек 2012, 14:41

Като съвет колега....намери си кадърен майстор, че аман от "МАЙСТОРИ".... :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 04 Дек 2012, 15:11

Принципно симптомите са като на заминал бендикс.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 04 Дек 2012, 16:21

Ozz написа:до колкото огледах,то май без да се свалят колекторите няма да може да се извади стартера :confused: Нощо да ме насочите за да не се мъча като охлюв.

Като свалиш колектора, после ще трябва да му смениш гарнитурите- +30-на лв. и не се знае какво още ще излезе или счупи. Стартера се сваля с дълго- над 1 метър рамо, което минава над скоростната кутия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozz » 05 Дек 2012, 20:15

valeri_86_ написа:Като съвет колега....намери си кадърен майстор, че аман от "МАЙСТОРИ".... :D

а то въобще имали такива ?? На майстор ли е в кавички,прецакан си !! По съм склонен да я правя сам с мисалта,че тези коли са на по 15 години доста е писано и доста се знае за тях.Не е кола която е 2012 модел примерно и да и са чудиш като шимпанзе! А със хора помагащи като колегата " zvetiko " нещата стават малко по-лесни ! Весели празници :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozz » 05 Дек 2012, 20:16

zvetiko написа:
Ozz написа:до колкото огледах,то май без да се свалят колекторите няма да може да се извади стартера :confused: Нощо да ме насочите за да не се мъча като охлюв.

Като свалиш колектора, после ще трябва да му смениш гарнитурите- +30-на лв. и не се знае какво още ще излезе или счупи. Стартера се сваля с дълго- над 1 метър рамо, което минава над скоростната кутия.

Това рамо ще е трудно за намиране най-вероятно ! :conf:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozz » 05 Дек 2012, 20:17

Драгослав написа:Принципно симптомите са като на заминал бендикс.

да това ще е ! Тук вече идва въпроса колко ще струва обслужването.. Дано не се наложи нов.. :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 05 Дек 2012, 22:45

Ozz написа:
Драгослав написа:Принципно симптомите са като на заминал бендикс.

да това ще е ! Тук вече идва въпроса колко ще струва обслужването.. Дано не се наложи нов.. :banghead:

Колега а защо не се разровиш в секция продава части и не намериш направо някой друг и да го сложиш на мястото на този. Има много точни колеги /хайде да не правя реклами/ и мисля, че никой няма да те излъже. А и така ще си имаш и резервни части :mhihi:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към E36