Проблем при палене
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Ozz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: m42 и м43
- Мечтае да кара: нещо ново от магазина
- Детайли за колата: хич не върви пък много гори,що е то ? м43
много върви ,много гори ама и много се чупи що е то? м42
Проблем при палене
Извинявам се,ако има такава тема и не съм успял да я намеря!
Проблема е следния,обеснявам крадко и възможно ясно..
Влизъм пъхам ключа следователно въртя един път,светват лампите (абс,феродо и т.н) след като изгаснат (не че има някакво значение но все пак) въртя да запаля и се случва следното. Чувам че завърта бендикса но колата не запалва... случва се нещо кофти, виртиш да запалиш и прави чатттттт... нещо от сорта незнам как да го обесня... Прави го на 10 паления 1-2 пъти..... Когато е студена не го прави никога... Аз си мисля за следните неща,Стартер-четки,стартов ключ, или нещо такова ..... Ако някой от вас приятели може да ме насочи нека силата бъде с него
316 компот е36...

Влизъм пъхам ключа следователно въртя един път,светват лампите (абс,феродо и т.н) след като изгаснат (не че има някакво значение но все пак) въртя да запаля и се случва следното. Чувам че завърта бендикса но колата не запалва... случва се нещо кофти, виртиш да запалиш и прави чатттттт... нещо от сорта незнам как да го обесня... Прави го на 10 паления 1-2 пъти..... Когато е студена не го прави никога... Аз си мисля за следните неща,Стартер-четки,стартов ключ, или нещо такова ..... Ако някой от вас приятели може да ме насочи нека силата бъде с него

316 компот е36...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Проблем при палене
Еми иди просто да ти ревизират стартера, не е трудно да определиш от къде е проблема...
- rhase
- младши ентусиаст
-
b00st написа:Еми иди просто да ти ревизират стартера, не е трудно да определиш от къде е проблема...
+1 за ревизия. И моя беше така в началото, след 1 месец тотално спря да върти. Оправи го колега, че ще те изненада някой ден, когато ти трябва колата

- Ozz
- кандидат ентусиаст
-
благодаря колега,но не ми помагаш особенно
От гледна точка на мисълта ми а именно ,че ако е нещо стартера при палене или ще пали и ще завърти бендикса или ще скребуца когато пали,или изобщо няма да запали ..
Други идеййй ? приятели 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Ozz написа:Извинявам се,ако има такава тема и не съм успял да я намеря!![]()
Влизъм пъхам ключа следователно въртя един път,светват лампите (абс,феродо и т.н) след като изгаснат (не че има някакво значение но все пак) въртя да запаля и се случва следното. Чувам че завърта бендикса но колата не запалва... случва се нещо кофти, виртиш да запалиш и прави чатттттт... нещо от сорта незнам как да го обесня... Прави го на 10 паления 1-2 пъти..... Когато е студена не го прави никога... Аз си мисля за следните неща,Стартер-четки,стартов ключ, или нещо такова ..... Ако някой от вас приятели може да ме насочи нека силата бъде с него![]()
316 компот е36...
В самият бендикс има някоолко ролки, които блокират зъбното колело и то може да върти венеца. Когато тези ролки се износят или се спука тялото на бендикса, тази блокировка не може да се осъществи и колелото почва да превърта- като в твоя случай. Ясно е , че трябва да се смени бендикса, въпроса е с какъв- по-добрият вариант е рециклиран, защото в някои от новите бендикси вече вместо 6 слагат 3 от въпросните ролки и след няколко месеца ще трябва пак да го сменяш. На майстора му кажи, че единственото място което трябва да гресира е втулката, където върти оста, а не се омазва всичко, както правят обикновено.

- Ozz
- кандидат ентусиаст
-
zvetiko написа:Ozz написа:Извинявам се,ако има такава тема и не съм успял да я намеря!![]()
Влизъм пъхам ключа следователно въртя един път,светват лампите (абс,феродо и т.н) след като изгаснат (не че има някакво значение но все пак) въртя да запаля и се случва следното. Чувам че завърта бендикса но колата не запалва... случва се нещо кофти, виртиш да запалиш и прави чатттттт... нещо от сорта незнам как да го обесня... Прави го на 10 паления 1-2 пъти..... Когато е студена не го прави никога... Аз си мисля за следните неща,Стартер-четки,стартов ключ, или нещо такова ..... Ако някой от вас приятели може да ме насочи нека силата бъде с него![]()
316 компот е36...
В самият бендикс има някоолко ролки, които блокират зъбното колело и то може да върти венеца. Когато тези ролки се износят или се спука тялото на бендикса, тази блокировка не може да се осъществи и колелото почва да превърта- като в твоя случай. Ясно е , че трябва да се смени бендикса, въпроса е с какъв- по-добрият вариант е рециклиран, защото в някои от новите бендикси вече вместо 6 слагат 3 от въпросните ролки и след няколко месеца ще трябва пак да го сменяш. На майстора му кажи, че единственото място което трябва да гресира е втулката, където върти оста, а не се омазва всичко, както правят обикновено.
Така до тук съм съгласен със теб приятелю! Мисля даже,че точно тук е проблема и най-вероятно си прав !

- Ozz
- кандидат ентусиаст
-
добре а някой да ме ореантира нещо цени на бендикс,или горе доло ремонт ? какви са приемливи те суми ?
- Ozz
- кандидат ентусиаст
-
до колкото огледах,то май без да се свалят колекторите няма да може да се извади стартера
Нощо да ме насочите за да не се мъча като охлюв.

- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318is Coupe
- Мечтае да кара: BMW e21
Като съвет колега....намери си кадърен майстор, че аман от "МАЙСТОРИ".... 

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Принципно симптомите са като на заминал бендикс.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Ozz написа:до колкото огледах,то май без да се свалят колекторите няма да може да се извади стартераНощо да ме насочите за да не се мъча като охлюв.
Като свалиш колектора, после ще трябва да му смениш гарнитурите- +30-на лв. и не се знае какво още ще излезе или счупи. Стартера се сваля с дълго- над 1 метър рамо, което минава над скоростната кутия.
- Ozz
- кандидат ентусиаст
-
valeri_86_ написа:Като съвет колега....намери си кадърен майстор, че аман от "МАЙСТОРИ"....
а то въобще имали такива ?? На майстор ли е в кавички,прецакан си !! По съм склонен да я правя сам с мисалта,че тези коли са на по 15 години доста е писано и доста се знае за тях.Не е кола която е 2012 модел примерно и да и са чудиш като шимпанзе! А със хора помагащи като колегата " zvetiko " нещата стават малко по-лесни ! Весели празници

- Ozz
- кандидат ентусиаст
-
zvetiko написа:Ozz написа:до колкото огледах,то май без да се свалят колекторите няма да може да се извади стартераНощо да ме насочите за да не се мъча като охлюв.
Като свалиш колектора, после ще трябва да му смениш гарнитурите- +30-на лв. и не се знае какво още ще излезе или счупи. Стартера се сваля с дълго- над 1 метър рамо, което минава над скоростната кутия.
Това рамо ще е трудно за намиране най-вероятно !

- Ozz
- кандидат ентусиаст
-
Драгослав написа:Принципно симптомите са като на заминал бендикс.
да това ще е ! Тук вече идва въпроса колко ще струва обслужването.. Дано не се наложи нов..

- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Ozz написа:Драгослав написа:Принципно симптомите са като на заминал бендикс.
да това ще е ! Тук вече идва въпроса колко ще струва обслужването.. Дано не се наложи нов..
Колега а защо не се разровиш в секция продава части и не намериш направо някой друг и да го сложиш на мястото на този. Има много точни колеги /хайде да не правя реклами/ и мисля, че никой няма да те излъже. А и така ще си имаш и резервни части

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2