Къде стои AUC сензора
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Къде стои AUC сензора
Интересува ме къде точно се монтира AUC сензора при Е36
Доколкото знам е някъде до радиатора но къде точно му е мястото???
Доколкото знам е някъде до радиатора но къде точно му е мястото???
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
Re: Къде стои AUC сензора
anzak написа:е36 има ли такъв сензор въобще
Има но са много рядко
Има разбира се. Попринцип мога да ти дам една схема като от "realoem" (даже може и от там да е) но не знам дали ще ти свърши работа.

не са толкова редки. иначе ако можеш виж в бмв еба в мануала за ретрофит на клима, мисля че там беше описано
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
No0k написа:Има разбира се. Попринцип мога да ти дам една схема като от "realoem" (даже може и от там да е) но не знам дали ще ти свърши работа.
Дай да я погледна колега
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
За какво е този сензор? 

за 'засичане' на замърсен въздух, примерно ако си в задръстване, автоматично ти затваря клапите и върти въздуха само въртре.
иначе това е от еба
иначе това е от еба
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- BMWFen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 m44b19
Здравейте,
Преди малко закачахме мойта бима с колегата OCI и се показа грешка за AUC сензора.
После поровихме, но не го видяхме. Другото което е, че при мен копчето за вътрешен кръг няма "А" за Ауто, обаче когато искам да мина на вътрешен кръг винаги ми е нужно да натисна бутона 2 пъти. Това ми остава съмнения, че може да имам "А" режим, но просто бутона да ми е по-стар...Защо тогава на компа ще ми дава грешка на AUC сензор, ако по принцип нямам заложен?
В крайна сметка не намерихме сензор, както и окабеляване. Ще видя пак да огледам сега, като видях къде точно се намира този сензор.
Колата е 12.1998г.
Преди малко закачахме мойта бима с колегата OCI и се показа грешка за AUC сензора.
После поровихме, но не го видяхме. Другото което е, че при мен копчето за вътрешен кръг няма "А" за Ауто, обаче когато искам да мина на вътрешен кръг винаги ми е нужно да натисна бутона 2 пъти. Това ми остава съмнения, че може да имам "А" режим, но просто бутона да ми е по-стар...Защо тогава на компа ще ми дава грешка на AUC сензор, ако по принцип нямам заложен?
В крайна сметка не намерихме сензор, както и окабеляване. Ще видя пак да огледам сега, като видях къде точно се намира този сензор.
Колата е 12.1998г.
BMW 318is M44B19
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
BMWFen написа:Здравейте,
Колата е 12.1998г.
Колега, сенсора го има само на колите с автоматични климатици. Това, че излиза при диагностика, а го няма физически, може да се дължи и на сменен управляващ модул, който е взет от кола с автоматичен климатик.
само да добавя, че има и управление с ауц, но без А на бутона, тоест на външен вид е еднакво с тези без ауц функцията. може да се разбере, че е такова като се извади и се погледне парт номера отгоре, където също си пише и ауц
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
zvetiko написа:BMWFen написа:Здравейте,
Колата е 12.1998г.
Колега, сенсора го има само на колите с автоматични климатици. Това, че излиза при диагностика, а го няма физически, може да се дължи и на сменен управляващ модул, който е взет от кола с автоматичен климатик.
Колега що ме караш да се заяждам с теб пак по празниците за 1000-ден път не пиши ако не знаеш за какво става дума, това, че правиш диагностика не означава, че знаеш всичко и не е задължително като видиш нова тема да си там опитай се другия път преди да сереш по темите да се ограмотиш малко.
Ти от къде знаеш какъв е климатика на колегата автоматичен или полуавтоматичен все едно говорим за пералня, БМВ е или с климатроник или с климатик, все тая автоматичен или не, модула си търси ауц сензора това дали е от тази кола или не не е важно щом го търси дори и да го няма се дърпат три кабела от модула слага се датчика и системата с автоматично управление на клапата за рециркулация работи нали така

- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Аз си намерих такова управление с AUC, но нямам нито инсталацията, нито сензора... Интересува ме мога ли да ползвам сензора от Е46/Е38/Е39 предполагам, че са същите и другият ми въпрос е синята малка букса на управлението директно в сензора ли отива или минава през инсталацията на кюмбето 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
SuPeR_FLY написа:Аз си намерих такова управление с AUC, но нямам нито инсталацията, нито сензора... Интересува ме мога ли да ползвам сензора от Е46/Е38/Е39 предполагам, че са същите и другият ми въпрос е синята малка букса на управлението директно в сензора ли отива или минава през инсталацията на кюмбето
сензора е същия като при е46, ако ти трябва имам поне 10-тина работещи тествал съм ги всичките, ще трябва да му пуснеш кабели от модула дирекно и ще работи.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2