От 1.8I към 1.8IS

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 - 318I
Мечтае да кара: 328CI

От 1.8I към 1.8IS

Мнение от streetpro » 27 Ное 2012, 18:27

Привет колеги въпросът ми е следния . От доста време в главата ми се върти идеята да сменям двигател поради 2 причини : Първата причина е ,че не ми се занимава с смятана на ангренаж и съпътстващите го боклуци които поне тук в Горна Оряховица се намират МНОГО трудно обеждавам се за втори път в това а втората причина е ,че самия двигател е М40 доста съм чел и не съм видял нито едно добро мнение за този двигател и така общо взето . Обмислям смяна на двигател тъй като купето ми е перфектно никога не е имало удари няма ръжди нито драскотини с перфектен интериор . :)

Моля за вашите съвети тъй като със сигурност вие сте по навътре в нещата от мен да си сменя двигателя имам познат който продава перфектен такъв двигател за който съм обеден ,че е отличен или направо да сменям цялата кола :dunno:

благодаря предварително колеги ! :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Re: От 1.8I към 1.8IS

Мнение от No0k » 28 Ное 2012, 1:32

Щом имаш хубаво купе, което е най-важното - не оставяй 1 мотор да те накра да смениш колата.
А и не вярвам да има някой от тук, който да ти каже "не, не слагай по голям мотор"
Относто "проекта" има много писано по темата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 28 Ное 2012, 1:41

streetpro написа:Привет колеги въпросът ми е следния . От доста време в главата ми се върти идеята да сменям двигател поради 2 причини : Първата причина е ,че не ми се занимава с смятана на ангренаж и съпътстващите го боклуци които поне тук в Горна Оряховица се намират МНОГО трудно обеждавам се за втори път в това а втората причина е ,че самия двигател е М40 доста съм чел и не съм видял нито едно добро мнение за този двигател и така общо взето . Обмислям смяна на двигател тъй като купето ми е перфектно никога не е имало удари няма ръжди нито драскотини с перфектен интериор . :)

Моля за вашите съвети тъй като със сигурност вие сте по навътре в нещата от мен да си сменя двигателя имам познат който продава перфектен такъв двигател за който съм обеден ,че е отличен или направо да сменям цялата кола :dunno:

благодаря предварително колеги ! :bchug:

слагай м42-то и си свиркай ;) кажи речи като удома си влиза.. само захвата на филтърната кутия ще преправиш и си готов

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 28 Ное 2012, 1:57

аз при е36 не виждам смисъл и 2.8 да сложиш, ако ще си седи така сток. а ако колата ти е толкова запазена, предполагам може и на мотора редовно да му е сменявано маслото, при което да липсват проблемите, за които си чел. абе не знам, ама просто заради първата причина да скачаш от куцо на куцо :dunno:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 28 Ное 2012, 2:13

JOGI написа:аз при е36 не виждам смисъл и 2.8 да сложиш, ако ще си седи така сток. а ако колата ти е толкова запазена, предполагам може и на мотора редовно да му е сменявано маслото, при което да липсват проблемите, за които си чел. абе не знам, ама просто заради първата причина да скачаш от куцо на куцо :dunno:

В кое не виждаш смисъл за 2.8 че нещо не ти схванах идеята... ?
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 28 Ное 2012, 2:35

то няма идея, какво да схващаш... в присаждането..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 28 Ное 2012, 3:45

JOGI написа:то няма идея, какво да схващаш... в присаждането..

Няма смисъл в трансплантация на Б28, така ли? :mhihi: :mhihi: Е, браво... само това не бях чел тука :mhihi:

Ако не ти прави проблеми м40-така, не го сменяй :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 28 Ное 2012, 4:27

вече си чел :) да се слага заради невероятните 8с от 0-100- мерси. темата е за друго, не се хващайте за това, вметнах го просто така.
не се казва в какво състояние е мотора, ако е само за единия ангренаж да се сменя с м42, несериозно ми изглежда. иначе ок

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328 ,318is , 330ci e46
Мечтае да кара: ///м3 - е30 , е36 , е46 ... W124 Е500
Детайли за колата: кон

Мнение от mitkyyyy » 28 Ное 2012, 11:05

В Горна Оряховица до Лидъл така от дясно се пада където правят гарнитурите отсреща има един магазин за авточасти , ангренажи ,масла и тем подобни ! Там трябва да има агренаж... ! А това дали да го смениш с 1.8 ис си е твой избор , ако си сигорен , че двигатела на твоя познат е перфектен го вземай ! Ис -ката е по добра ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 28 Ное 2012, 13:17

Винаги има смисъл да разкараш М40-ката,та дори и с м43б16 да я замениш. :mhihi: Но вместо ИС според мене е по добре м52б20. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 28 Ное 2012, 15:43

JOGI написа:вече си чел :) да се слага заради невероятните 8с от 0-100- мерси. темата е за друго, не се хващайте за това, вметнах го просто така.
не се казва в какво състояние е мотора, ако е само за единия ангренаж да се сменя с м42, несериозно ми изглежда. иначе ок

този двигател лятото беше направил един проблем а става въпрос стрелката на температурата беше мръднала доста на дясно ходих в 3 4 сервиза в Горна Оряховица и получих един и същ отговор " този тип мотор М40 са така " интересното от тогава когато стрелката отиде доста в дясно аз естествено спрях почаках да се охлади колата тръгнах и повече не се появи този проблем също и това е причина да се замисля за смяна

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 28 Ное 2012, 15:45

mitkyyyy написа:В Горна Оряховица до Лидъл така от дясно се пада където правят гарнитурите отсреща има един магазин за авточасти , ангренажи ,масла и тем подобни ! Там трябва да има агренаж... ! А това дали да го смениш с 1.8 ис си е твой избор , ако си сигорен , че двигатела на твоя познат е перфектен го вземай ! Ис -ката е по добра ;)

живееше до вкъщи и знам как е протекъл живота на тази ИС много беше пазена колата но някакъв го издъни много брутално и той продаде каквото може и другото отиде на вторични а двигателя го пази още

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 28 Ное 2012, 15:45

Слагай разликата е огромна :mrgreen: ще усетиш веднага .. :P
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 28 Ное 2012, 15:56

mitkyyyy написа:В Горна Оряховица до Лидъл така от дясно се пада където правят гарнитурите отсреща има един магазин за авточасти , ангренажи ,масла и тем подобни ! Там трябва да има агренаж... ! А това дали да го смениш с 1.8 ис си е твой избор , ако си сигорен , че двигатела на твоя познат е перфектен го вземай ! Ис -ката е по добра ;)
колега ходих там и онези казаха че такъв ремък и ролки не са получавали от години и съответно като отидох в сервиза хората там звъняха на 4 5 места никъде нямаше и накрая поръчаха от някъде това беше 11 сутринта и пристигнаха в 2 на обяд

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 28 Ное 2012, 15:57

Angelov91 написа:Слагай разликата е огромна :mrgreen: ще усетиш веднага .. :P

разликата съм я усещал не веднъж доста пъти съм се возил в кола с този двигател и честно казано ми се струва че върви колкото вануса ако не и повече не знам защо така но наистина разликата е огромна съгласен съм :yes: заради това съм се спрял на такъв двигател

Следваща

Назад към E36