смяна на двигател от М40 1.8 на М43 1.6-от компакт

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е36

смяна на двигател от М40 1.8 на М43 1.6-от компакт

Мнение от kriso_bmw » 21 Ное 2012, 20:59

Искам да заменя стария двигателМ40 1.8 с 1.6 М43 от Компакт-Трябва ли цялата инсталация да прехвърля към мой то купе?За компа който седи зад акумулатора знам че трябва със все снопа.Но под жабката видях един куп неща и нещо подобно като модул с голяма букса,което не знам какво управлява.Или с една дума от инсталацията кое да взема. Също ме интересува пасват ли си скоростите и диференциала
Zdraveite manqci

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Re: смяна на двигател от М40 1.8 на М43 1.6-от компакт

Мнение от Metzeler » 21 Ное 2012, 21:52

kriso_bmw написа:Искам да заменя стария двигателМ40 1.8 с 1.6 М43 от Компакт-Трябва ли цялата инсталация да прехвърля към мой то купе?За компа който седи зад акумулатора знам че трябва със все снопа.Но под жабката видях един куп неща и нещо подобно като модул с голяма букса,което не знам какво управлява.Или с една дума от инсталацията кое да взема. Също ме интересува пасват ли си скоростите и диференциала

Колега трябва ти : Мотора както е обурудван със инсталацията Му+компа на мотора останалото е сходно ;) Скорости кардан диф нямаш ядове захвата на мотора към купето и скоростите е еднакъв филтърната кутия ти е еднаква и там няма преправяш с 2 думи... слагаш и караш :) буксите на инсталацията също са еднакви от мотора към купето

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 21 Ное 2012, 21:53

кутийките под жабката които гледаш са ти комфорт модул абс комп и прочие такаче не ги мисли тях

Потребител
Аватар
Кара: Е36

Мнение от kriso_bmw » 21 Ное 2012, 22:31

Мс. много за помоща. :) Значи дифа.и скоростите ги продавам,които прояви интерес да пише.Както и др.неща по колата-тънки цени!
Zdraveite manqci

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 21 Ное 2012, 22:33

kriso_bmw написа:Мс. много за помоща. :) Значи дифа.и скоростите ги продавам,които прояви интерес да пише.Както и др.неща по колата-тънки цени!

виж сравни си скоростите може на м43-то да са по добри от твоите :) да не се прецакаш

Назад към E36