Проблем с централното на 318i 94г седан
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- dream_owner
- Потребител
-
- Кара: 318i
Проблем с централното на 318i 94г седан
Здравейте ,
проблемът ми е , че централното отключва и заключва когато си иска . Натискам бутона на ключа да заключи , колата дава светлнинния сигнал обаче не се заключва . Същото става и при отключване . Ако евентуално успея да я отключа с бутона на ключа - не успявам да заключа и се налага да го направя на ръка . Тогава обаче се пускат сами аварийните светлини след известно време както си стои заключена колата . Дори и нормалната работа на плафоните в купето се обърка - понякога не гаснат . Давах ключът на майстор - каза , че всичко е ок с него !
Ако някой може да ме насочи какво да правя , ще съм благодарен !
P.S. Появи се и друг проблем същевременно - когато натисна спирачките по-силничко светва плафона в купето , отпусна ли ги веднага гасне
проблемът ми е , че централното отключва и заключва когато си иска . Натискам бутона на ключа да заключи , колата дава светлнинния сигнал обаче не се заключва . Същото става и при отключване . Ако евентуално успея да я отключа с бутона на ключа - не успявам да заключа и се налага да го направя на ръка . Тогава обаче се пускат сами аварийните светлини след известно време както си стои заключена колата . Дори и нормалната работа на плафоните в купето се обърка - понякога не гаснат . Давах ключът на майстор - каза , че всичко е ок с него !
P.S. Появи се и друг проблем същевременно - когато натисна спирачките по-силничко светва плафона в купето , отпусна ли ги веднага гасне

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Проблем с централното на 318i 94г седан
dream_owner написа:Здравейте ,
На мен ми прилича на бъг в блока на алармата.Това, че се влияе от натискането на спирачките говори за срив в захранването на платката и - може би някой кондензатор. Друг вариант е повреда в комфорт модула.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Оправи си палчетата на заключващите механизми на колонките,ако ли не ги смени,може да ги размениш лява с дясна...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
vladi_a_i написа:Оправи си палчетата на заключващите механизми на колонките,ако ли не ги смени,може да ги размениш лява с дясна...
ключът за бараката
С много любов към децата!
vladi_a_i написа:Оправи си палчетата на заключващите механизми на колонките,ако ли не ги смени,може да ги размениш лява с дясна...
+1
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Колега проблема май е в датчиците на вратите, т.е на всяка врата има датчик, които е на самата брава/лесно се забелязва ако се загледаш/ и подава информация дали вратите са затворени и управляват както централното така и плафоните. Такива датчици има и на багажника и на предния капак /също лесно се забелязват/. Как да отстраниш проблема?
1. Най вероятно е проблема да е в датчика на шофьорската врата поради това, че тя се отваря най-често, та отваряш вратата натискаш палчето с пръст докрай и натискаш копчето за централното заключване. Този номер го пробваш докато не откриеш проблемния датчик. Ще разбереш кои е той по това, че след като затвори с натиснато палче при отворено положение на вратата, при затворено няма да иска.
2. Може да се получи и от скъсани кабели, което най-често става при снопа с кабелите, които са при едната панта на багажника и минават от купето към багажната врата.
Провери тези неща, но не забравяй, че може да има и комбинация от тях- повреден датчик и скъсани кабели или два повредени датчика
Дано съм ти бил полезен
1. Най вероятно е проблема да е в датчика на шофьорската врата поради това, че тя се отваря най-често, та отваряш вратата натискаш палчето с пръст докрай и натискаш копчето за централното заключване. Този номер го пробваш докато не откриеш проблемния датчик. Ще разбереш кои е той по това, че след като затвори с натиснато палче при отворено положение на вратата, при затворено няма да иска.
2. Може да се получи и от скъсани кабели, което най-често става при снопа с кабелите, които са при едната панта на багажника и минават от купето към багажната врата.
Провери тези неща, но не забравяй, че може да има и комбинация от тях- повреден датчик и скъсани кабели или два повредени датчика

Дано съм ти бил полезен

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- dream_owner
- Потребител
-
- Кара: 318i
Благодаря на отзовалите се колеги !
Проблема се реши с палчето на заключващия механизъм на шофьорската врата - било се е разместило
сега всичко си дойде на мястото , включително и плафоните заработиха нормално . Следва подмяна на всички палци за по-сигурно ..

Проблема се реши с палчето на заключващия механизъм на шофьорската врата - било се е разместило

7 мнения
• Страница 1 от 1