Термостат М52 320 ? Чек Контрол ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 320i Coupé
Мечтае да кара: BMW E36 M3 Evo Coupé

Термостат М52 320 ? Чек Контрол ?

Мнение от .:The Player:. » 03 Ное 2012, 3:57

Препоръки за зимен термостат за 320 М52 някой по-качествена марка ? Дали знае някой как да си пусна
Check Controla да си показва повредите за 18 бунен борд става дума защото сега като го натисна само светва и това е ето пример http://www.youtube.com/watch?v=QjMV-H3zUcQ някой ако знае да ми даде някакви насоки ще съм му много благодарен :)
BMW Enthusiasts : We live with our cars ... Enjoy the ride !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Термостат М52 320 ? Чек Контрол ?

Мнение от bum_bum » 03 Ное 2012, 11:14

Термостата е един. Няма зимен и летен, а най-качествената марка е в Дару или Камор и не струва милиони ;)

Ако борда ти е слаган допълнително най-вероятно нямаш чек.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '97, Е36 320i touring
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: techno violet metallic

Мнение от a bmw driver » 03 Ное 2012, 14:15

И при мен Check control-a показва същото. Не знам дали е слаган допълнително или не, така я купих. В първия случай вероятно няма чек, ако сток е с тоя борд- нормално ли е това показание? Т.е. показва, че всичко е наред ли?
BMW не може да се опише, трябва да се почувства.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от .:The Player:. » 03 Ное 2012, 15:25

Добре да го кажа по друг начин трябва ми терностат който отваря след 90 градуса . Защото имам следния проблем миналата зима колата много рядко ми е загрявала на 90 градуса и то в градцки условия даже след продължително каране а имало и случай излязали на магистралата температурата пада главоломно почти до синия сектор или между него и тази пред 90 градуса ? :kuku: Та извода е от това че имам парно духа топло но не достатачно така по не си мисля и при минусови температури седи стрелката на преди 90 на средата ? :paranoid: А борда си е оргинален и не знам на какво се дължи това мога да дам ВИН ... :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 03 Ное 2012, 20:50

Термостата ти е останал отворен и затова двигателя е загрявал бавно, и температурата е падала. Сложи си нов термостат и готово. На 92 градуса е твоя, но можеш да сложиш и на 80, и на 88. Не е от голямо значение. Аз миналото лято примерно сложих на 80 (такъв ми купиха от сервиза) и всичко си беше ок - стрелката по средата, и не мърда.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d '03
Мечтае да кара: E39 S62B50

Мнение от Slu4ainiK » 04 Ное 2012, 23:22

Колега, за да загрява по-бързо 92 ли да се сложи, който е фабричния ?
Става въпрос наистина в града на кратки дестинации, какъв точно да се сложи т.е на каква температура е най-добре да отваря. Вероятно фабричното е най-добре.

SPACEMAN!
Аватар
Кара: USS ENTERPRISE
Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ

Мнение от PROPELLER » 05 Ное 2012, 0:42

Фабричния термостат е на 92градуса!
Двигателя си загрява с еднакви темпове,без значение термостата какъв е /80,88 или 92 градуса/!!! Автър маркет термостат е най-добре според мен поне, да се сложи WAHLER или BEHR от личен опит!!! Пак казвам ,че като градуси на М52 фабрично термостата е на 92 градуса,така че всичко останало е компромис!

Относно въпроса за чек контрола.......най-добре си провери дали колата ти има фабрично монтиран такъв! А именно.... над педалите точно на нивото на уредите на таблото е заврян ЧЕК модула /СМ 12V HELLA/ с две по-големи букси! Освен това на разширителния съд на радиатора и на казанчето за течността на чистачките има по един датчик за ниво. Ако ги имаш датчиците значи най-вероятно имаш и ЧЕК контрол,който можем да обсъдим как да активираш по-късно.... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :yes: ;) ......УСПЕХ!!!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от .:The Player:. » 05 Ное 2012, 17:33

Ше се поинтересувам колега за марките които каза за термостата и явно ше си купа . За чека има някъв датчик на самия радиатор ето няколко снимки . А от долу на педалите има една голяма букса но не видях надписи на нея закрепена е на самата кора от вътрешната и страна пак има буксичка с кабели които отиват в нещо като табло с бушони това видях вътре в таблото зад уредите и отдолу .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

SPACEMAN!
Аватар

Мнение от PROPELLER » 05 Ное 2012, 23:02

Така от снимките според мене, нямаш ЧЕК контрол на колата!
Ето казанче с датчик за ЧЕК-а , този който си снимал на твоя радиатор е за двете степени на климатичната перка! Виж в схемата от линка датчика с позиция номер 13! Намира се на дъното на разширителното казанче!
Изображение000.jpg

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... /radiator/
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от .:The Player:. » 06 Ное 2012, 1:00

Ше видя утре пак ама по вин ми го дава да си е оригинален борда бог ама ше разгледам по обстойна на местата дето си показал :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от .:The Player:. » 06 Ное 2012, 19:11

Колега има нещо от долу ама не с букса нещо като тапа е така напипване щото не може да се види ... А възмоно ли е да съм 18бутнния борд и да ги няма те зи работи ?

SPACEMAN!
Аватар

Мнение от PROPELLER » 06 Ное 2012, 22:33

.:The Player:. написа:Колега има нещо от долу ама не с букса нещо като тапа е така напипване щото не може да се види ... А възмоно ли е да съм 18бутнния борд и да ги няма те зи работи ?

Възможно е ,да!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 07 Ное 2012, 9:25

Потърси да не ти е изключен чека от самия борд.

Ако нямате Чек и искате да се оттървете от досадния надпис "CHECK CONTROL INACTIV", след като сте отключили скритите функции, отивате на ТЕСТ № 11- EINHEIT 1 ХХ , като на мястото на хиксовете ще има BB, B6 или нещо от сорта. С помоща на бутони 1 и 10 сменете тези букви/цифри на BD и досадния надпис вече няма да го има, а като натинете CHECK ще светват всички пиксели на дисплея. Може да пробвате и други комбинации стига да имате време и желание, но тази съм я изпробвал лично и за това я споменавам.

Тоест при тебе ако е BD, пробвай да ги върнеш на BB или B6 (обратното на тва горе)!

Отключването на борда става:

PeReZ написа:1. Трябва да си сетнеш дата в борда.
2. В скрито меню номер 19 LOCK въвеждаш сбора от деня и месеца (ако го правиш утре ще е: 34 (27 + 7)).
Чак тогава борда се отключва и скритите функции стават достъпни.

Сорс:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=106978&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%8F+%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B4
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от .:The Player:. » 07 Ное 2012, 19:15

Проверих това което е показал колегата BiTurbo и стана EINHEIT 1 написах ВВ и на бутона CHECK изписа >CHECK CONTROL INAKT.< ; >USE OWNER'S MANUAL< И ми премести часовника от АМ на РМ с В6 си го върнах както си беше и го оставих така . Има EINHEIT 2 там пише FF пробвах и там но нищо не стана . Та разбрах , че нямам активен CHECK CONTROL , а вапроса ми е всички тестове работят , бутоните с показват данните вярно , имам даже някакъв охладител на TIMER и той си работи само CHECK не . Защо така сигорно го нямам като функция на самия борд.ком. аз така си го обяснявам ..? Вие какво мислите ? :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 08 Ное 2012, 19:54

Първо трябва да си сигурен, че скритите функции на борта са отключени, ако не си - оключи ги по следния начин:

1. натискаш 1000 и 10, за да се покаже TEST
2. отиваш на 19 номер и даваш SET.
3. въвеждаш сбора на датата и деня, който е в момента (преимерно, днес както е 8.11 - 11+8 = 19)
4. трябва да ти изпише LOCK:OFF

След като го направиш това, пробвай следното нещо за отключване на Check-a:

1. Hold down 1000 and 10 to get access to the hidden menus. [TEST --]
2. Enter 11, and press Set/Reset. You will notice this on the OBC screen [EINHEIT 1: xx] (xx will be a number)
3. Change this EINHEIT 1 value to 71, using the 10 and 1 buttons, then press Set/Reset.
4. Press the 1000 button once to move to the next value which is [EINHEIT 2 xx] (xx will be a number)
5. Change this EINHEIT 2 value to FF, using the 10 and 1 buttons, then press Set/Reset.

тоест EINHEIT 1 го правиш на 71, а EINHEIT 2 го правиш на FF.

И ако това не помогне, дай си ВИН номера и ще ти кажа на 100% дали колата ти е излязла от завода с голям борд и чек функция. :yes:
Изображение

Следваща

Назад към E36