Термостат М52 320 ? Чек Контрол ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- .:The Player:.
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 320i Coupé
- Мечтае да кара: BMW E36 M3 Evo Coupé
Термостат М52 320 ? Чек Контрол ?
Препоръки за зимен термостат за 320 М52 някой по-качествена марка ? Дали знае някой как да си пусна
Check Controla да си показва повредите за 18 бунен борд става дума защото сега като го натисна само светва и това е ето пример http://www.youtube.com/watch?v=QjMV-H3zUcQ някой ако знае да ми даде някакви насоки ще съм му много благодарен
Check Controla да си показва повредите за 18 бунен борд става дума защото сега като го натисна само светва и това е ето пример http://www.youtube.com/watch?v=QjMV-H3zUcQ някой ако знае да ми даде някакви насоки ще съм му много благодарен

BMW Enthusiasts : We live with our cars ... Enjoy the ride !
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Термостат М52 320 ? Чек Контрол ?
Термостата е един. Няма зимен и летен, а най-качествената марка е в Дару или Камор и не струва милиони
Ако борда ти е слаган допълнително най-вероятно нямаш чек.

Ако борда ти е слаган допълнително най-вероятно нямаш чек.
- a bmw driver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '97, Е36 320i touring
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: techno violet metallic
И при мен Check control-a показва същото. Не знам дали е слаган допълнително или не, така я купих. В първия случай вероятно няма чек, ако сток е с тоя борд- нормално ли е това показание? Т.е. показва, че всичко е наред ли?
BMW не може да се опише, трябва да се почувства.

- Потребител
-
Добре да го кажа по друг начин трябва ми терностат който отваря след 90 градуса . Защото имам следния проблем миналата зима колата много рядко ми е загрявала на 90 градуса и то в градцки условия даже след продължително каране а имало и случай излязали на магистралата температурата пада главоломно почти до синия сектор или между него и тази пред 90 градуса ?
Та извода е от това че имам парно духа топло но не достатачно така по не си мисля и при минусови температури седи стрелката на преди 90 на средата ?
А борда си е оргинален и не знам на какво се дължи това мога да дам ВИН ... 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Термостата ти е останал отворен и затова двигателя е загрявал бавно, и температурата е падала. Сложи си нов термостат и готово. На 92 градуса е твоя, но можеш да сложиш и на 80, и на 88. Не е от голямо значение. Аз миналото лято примерно сложих на 80 (такъв ми купиха от сервиза) и всичко си беше ок - стрелката по средата, и не мърда.
- Slu4ainiK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: E39 S62B50
Колега, за да загрява по-бързо 92 ли да се сложи, който е фабричния ?
Става въпрос наистина в града на кратки дестинации, какъв точно да се сложи т.е на каква температура е най-добре да отваря. Вероятно фабричното е най-добре.
Става въпрос наистина в града на кратки дестинации, какъв точно да се сложи т.е на каква температура е най-добре да отваря. Вероятно фабричното е най-добре.
- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
Фабричния термостат е на 92градуса!
Двигателя си загрява с еднакви темпове,без значение термостата какъв е /80,88 или 92 градуса/!!! Автър маркет термостат е най-добре според мен поне, да се сложи WAHLER или BEHR от личен опит!!! Пак казвам ,че като градуси на М52 фабрично термостата е на 92 градуса,така че всичко останало е компромис!
Относно въпроса за чек контрола.......най-добре си провери дали колата ти има фабрично монтиран такъв! А именно.... над педалите точно на нивото на уредите на таблото е заврян ЧЕК модула /СМ 12V HELLA/ с две по-големи букси! Освен това на разширителния съд на радиатора и на казанчето за течността на чистачките има по един датчик за ниво. Ако ги имаш датчиците значи най-вероятно имаш и ЧЕК контрол,който можем да обсъдим как да активираш по-късно....
......УСПЕХ!!!
Двигателя си загрява с еднакви темпове,без значение термостата какъв е /80,88 или 92 градуса/!!! Автър маркет термостат е най-добре според мен поне, да се сложи WAHLER или BEHR от личен опит!!! Пак казвам ,че като градуси на М52 фабрично термостата е на 92 градуса,така че всичко останало е компромис!
Относно въпроса за чек контрола.......най-добре си провери дали колата ти има фабрично монтиран такъв! А именно.... над педалите точно на нивото на уредите на таблото е заврян ЧЕК модула /СМ 12V HELLA/ с две по-големи букси! Освен това на разширителния съд на радиатора и на казанчето за течността на чистачките има по един датчик за ниво. Ако ги имаш датчиците значи най-вероятно имаш и ЧЕК контрол,който можем да обсъдим как да активираш по-късно....

- Потребител
-
Ше се поинтересувам колега за марките които каза за термостата и явно ше си купа . За чека има някъв датчик на самия радиатор ето няколко снимки . А от долу на педалите има една голяма букса но не видях надписи на нея закрепена е на самата кора от вътрешната и страна пак има буксичка с кабели които отиват в нещо като табло с бушони това видях вътре в таблото зад уредите и отдолу .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
Така от снимките според мене, нямаш ЧЕК контрол на колата!
Ето казанче с датчик за ЧЕК-а , този който си снимал на твоя радиатор е за двете степени на климатичната перка! Виж в схемата от линка датчика с позиция номер 13! Намира се на дъното на разширителното казанче!
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... /radiator/
Ето казанче с датчик за ЧЕК-а , този който си снимал на твоя радиатор е за двете степени на климатичната перка! Виж в схемата от линка датчика с позиция номер 13! Намира се на дъното на разширителното казанче!
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... /radiator/
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Потребител
-
Ше видя утре пак ама по вин ми го дава да си е оригинален борда бог ама ше разгледам по обстойна на местата дето си показал 

- Потребител
-
Колега има нещо от долу ама не с букса нещо като тапа е така напипване щото не може да се види ... А възмоно ли е да съм 18бутнния борд и да ги няма те зи работи ?
- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
.:The Player:. написа:Колега има нещо от долу ама не с букса нещо като тапа е така напипване щото не може да се види ... А възмоно ли е да съм 18бутнния борд и да ги няма те зи работи ?
Възможно е ,да!
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Потърси да не ти е изключен чека от самия борд.
Тоест при тебе ако е BD, пробвай да ги върнеш на BB или B6 (обратното на тва горе)!
Отключването на борда става:
Сорс:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=106978&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%8F+%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B4
Ако нямате Чек и искате да се оттървете от досадния надпис "CHECK CONTROL INACTIV", след като сте отключили скритите функции, отивате на ТЕСТ № 11- EINHEIT 1 ХХ , като на мястото на хиксовете ще има BB, B6 или нещо от сорта. С помоща на бутони 1 и 10 сменете тези букви/цифри на BD и досадния надпис вече няма да го има, а като натинете CHECK ще светват всички пиксели на дисплея. Може да пробвате и други комбинации стига да имате време и желание, но тази съм я изпробвал лично и за това я споменавам.
Тоест при тебе ако е BD, пробвай да ги върнеш на BB или B6 (обратното на тва горе)!
Отключването на борда става:
PeReZ написа:1. Трябва да си сетнеш дата в борда.
2. В скрито меню номер 19 LOCK въвеждаш сбора от деня и месеца (ако го правиш утре ще е: 34 (27 + 7)).
Чак тогава борда се отключва и скритите функции стават достъпни.
Сорс:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=106978&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%8F+%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B4
- Потребител
-
Проверих това което е показал колегата BiTurbo и стана EINHEIT 1 написах ВВ и на бутона CHECK изписа >CHECK CONTROL INAKT.< ; >USE OWNER'S MANUAL< И ми премести часовника от АМ на РМ с В6 си го върнах както си беше и го оставих така . Има EINHEIT 2 там пише FF пробвах и там но нищо не стана . Та разбрах , че нямам активен CHECK CONTROL , а вапроса ми е всички тестове работят , бутоните с показват данните вярно , имам даже някакъв охладител на TIMER и той си работи само CHECK не . Защо така сигорно го нямам като функция на самия борд.ком. аз така си го обяснявам ..? Вие какво мислите ? 

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Първо трябва да си сигурен, че скритите функции на борта са отключени, ако не си - оключи ги по следния начин:
1. натискаш 1000 и 10, за да се покаже TEST
2. отиваш на 19 номер и даваш SET.
3. въвеждаш сбора на датата и деня, който е в момента (преимерно, днес както е 8.11 - 11+8 = 19)
4. трябва да ти изпише LOCK:OFF
След като го направиш това, пробвай следното нещо за отключване на Check-a:
1. Hold down 1000 and 10 to get access to the hidden menus. [TEST --]
2. Enter 11, and press Set/Reset. You will notice this on the OBC screen [EINHEIT 1: xx] (xx will be a number)
3. Change this EINHEIT 1 value to 71, using the 10 and 1 buttons, then press Set/Reset.
4. Press the 1000 button once to move to the next value which is [EINHEIT 2 xx] (xx will be a number)
5. Change this EINHEIT 2 value to FF, using the 10 and 1 buttons, then press Set/Reset.
тоест EINHEIT 1 го правиш на 71, а EINHEIT 2 го правиш на FF.
И ако това не помогне, дай си ВИН номера и ще ти кажа на 100% дали колата ти е излязла от завода с голям борд и чек функция.
1. натискаш 1000 и 10, за да се покаже TEST
2. отиваш на 19 номер и даваш SET.
3. въвеждаш сбора на датата и деня, който е в момента (преимерно, днес както е 8.11 - 11+8 = 19)
4. трябва да ти изпише LOCK:OFF
След като го направиш това, пробвай следното нещо за отключване на Check-a:
1. Hold down 1000 and 10 to get access to the hidden menus. [TEST --]
2. Enter 11, and press Set/Reset. You will notice this on the OBC screen [EINHEIT 1: xx] (xx will be a number)
3. Change this EINHEIT 1 value to 71, using the 10 and 1 buttons, then press Set/Reset.
4. Press the 1000 button once to move to the next value which is [EINHEIT 2 xx] (xx will be a number)
5. Change this EINHEIT 2 value to FF, using the 10 and 1 buttons, then press Set/Reset.
тоест EINHEIT 1 го правиш на 71, а EINHEIT 2 го правиш на FF.
И ако това не помогне, дай си ВИН номера и ще ти кажа на 100% дали колата ти е излязла от завода с голям борд и чек функция.

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3