Съмнение за развален съединител.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Съмнение за развален съединител.

Мнение от zafirovp » 30 Окт 2012, 21:30

Здравейте,
колата ми е е36 компакт 318 ти м42. Преди около 15000-20000 смених съединителя. За последните няколко седмици, мисля че два пъти ми препоксува. Когато тръгна да се изкачвам по голям наклон от светофар с газ до дупка на 2ра или 3та предавка давам газ, оборотите се качват но колата намаля. Това ставна два пъти на новия светофар на бул. Черни Връх след CCS (София). Дали ми препоксува съединителя и как може да се оправи?

Благодаря.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Re: Съмнение за развален съединител.

Мнение от krasi2bmw » 30 Окт 2012, 21:38

Привет колега симптомите които описваш са за износен сьединител , нищо че си го сменял преди 20 000 км. .Почне ли да вдига обороти а колата да не ускорява сьединителя е за смяна . Купи си някой марков примерно на LUK има ги на всякьде вкючително и колеги от форума ги продават. Друго оправяне не знам да има :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 30 Окт 2012, 21:48

Само феродовия диск ли смени или цял комплект?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Мнение от don't be » 30 Окт 2012, 22:19

Доста вероятно да е притискателен диск .
За милиони-няма закони.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zafirovp » 30 Окт 2012, 22:38

Не съм го сменял лично, но на документ в жабката пише смяна съединител и платена сума 200 лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 30 Окт 2012, 22:51

zafirovp написа:Здравейте,
Дали ми препоксува съединителя и как може да се оправи?

Колега , ако ти не знаеш дали ти буксува съединителя , ние няма как да ти кажеме ....
По принцип щом усещаш да се вдигат оборотите , а колата не върви , то най -вероятно наистина съединителя е нещо не добре ...
По принцип се усеща , когато буксува съединителя ... особено ако се опиташ да развъртиш гуми - просто не може да развърти и се чува характерен звук на приплъзване на феродовия диск ....
Ти казваш , че си минал 15-20к .... еми стига му толко , вече така ги правят , аз смених нов съеднител ЗАКС на нема 30к , при все , че си го бях монтирал лично и всичко бях изпипал до последния детайл !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don't be » 30 Окт 2012, 23:37

Защо на баварките доста ,често се случва съединителя да е с трайност колкото едни накладки . Примерно без да се обиждате един мерцедес 90-те години по на 300 000 - 400 000 хил се сменя оригиналния съединител.
За милиони-няма закони.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zafirovp » 31 Окт 2012, 0:12

Това за мерцедесите от 90те са го потвърдили двама мой познати. Това е една от силните им страни. Съединителя ми е видял много зор, особено това лято. Гуми си върти без проблеми редовно. Само на баири, когато се опитам да го изрежа ми качва така оборотите. Четох някъде из форума, че това се проверява като се опитам да тръгна на 3та. Как точно става тоя номер и какво трябва да стане, ако съединителя си е добре. На 2ра нямам проблеми с тръгването, но на 3та не съм пробвал.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 31 Окт 2012, 1:33

don't be написа:Защо на баварките доста ,често се случва съединителя да е с трайност колкото едни накладки . Примерно без да се обиждате един мерцедес 90-те години по на 300 000 - 400 000 хил се сменя оригиналния съединител.

щото мергела не върви с вратите на страни а се кара лекичко с кеф.. иам познат с 318ис на 3*** *** км е с заводския саединител беше количката до скоро... моя беше на 170 000 и само пренаковах феродовия и е пушка сега а на 25цата ми само предния собственник го е сменял 2-3 пъти за 5 години.. та.. както го караш-толкова ще кара и той

Аватар

Мнение от maxi-mix » 31 Окт 2012, 10:17

Колега като чета си си направо за съедините. И когато го сменяш се убеди че си взел комплект съединител не само феродовия диск.
Аз смених съединителя преди две години и минах 40к км./ миналата седмица пак го сменях.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don't be » 31 Окт 2012, 20:07

Koгато си смените съединителя , карате ли 2-3 хил км , по спокойно да се запече самото феродо , а не веднага да се кара лудо ?
За милиони-няма закони.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 31 Окт 2012, 20:42

zafirovp написа:Това за мерцедесите от 90те са го потвърдили двама мой познати. Това е една от силните им страни. Съединителя ми е видял много зор, особено това лято. Гуми си върти без проблеми редовно. Само на баири, когато се опитам да го изрежа ми качва така оборотите. Четох някъде из форума, че това се проверява като се опитам да тръгна на 3та. Как точно става тоя номер и какво трябва да стане, ако съединителя си е добре. На 2ра нямам проблеми с тръгването, но на 3та не съм пробвал.

тръгваш на трета или четвърта от място като се стремиш да не ти изгасне колата, ако НЕ успееш и ти изгасне начи сичко си е ок :yes: иначе за смяна

мойта тръгва на 3та но за сега не ми боксува съединителя
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zafirovp » 31 Окт 2012, 22:34

Днес тръгнах на 3та от първия път без много зор. На 4та изгасна веднага.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don't be » 31 Окт 2012, 23:00

zafirovp написа:Днес тръгнах на 3та от първия път без много зор. На 4та изгасна веднага.

Така , забравих да го напиша по рано . Оприраш колата на бордюр с предните гуми , включваш 3-та предавка оборотите на 2 000 , 2500 ( по принцип на здрав съединител и колкото гас да даваш пак ще изгасне) Така пускаш съединителя и ако колата ти огасне , съединителя ти е добре , ако продължи да работи със зор и неогасне , сменяш пак съединител с феродов диск . По принзип съм си го мислел като вариант понеже и маховика се износва , да се свали на стругар да се мини с 0,5 десети там където ляга притискателния (един вид да се компенсира износването) , но струговете дават отклонение няколко десети и няма да е ефективно .

Направи този тест и сподели какво става с колата. :yes:
За милиони-няма закони.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 01 Ное 2012, 13:22

Възможно ли е помпата да прави мизерии...Имаш л.с. :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Следваща