Припукване отзад ? Е36 купе

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Припукване отзад ? Е36 купе

Мнение от ръб » 22 Окт 2012, 19:59

Здравейте колеги :)

Имам следния проблем - при потегляне, смяна на скорости, връщане на газта, маневриране (със заварен диф съм), абе общо взето при всяко по-рязко така сътресение на задния мост и се чува едно припукване отзад изотдолу, но не мога да разбера от къде и защо точно. Преди ми се е развивал болт на дифа, но сега не е това случая - проверих болтовете и са стегнати. Единственото нещо, което забелязвам при разклащане на купето, е че при единия тампон на моста има леко движение.

Някой да има идеи, предположения ? Появи се преди 3-4 дена, вчера покарах малко :) и се позасили..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320is e36
Мечтае да кара: BMW e92
Детайли за колата: Малка спретната количка с 150 магарета отпред

Re: Припукване отзад ? Е36 купе

Мнение от ReD_z0n3 » 22 Окт 2012, 20:15

Скъсан заден мост ? :oops:
Bayerische Motoren Werke

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 22 Окт 2012, 20:49

Може да е от тоя тампон. Може моста да е скъсан някъде. Може и да е някое каре, тръгнало да си заминава заради заварения диф. Има и толкова много носачи, че без хубава диагностика е трудно да се каже каквото и да било. Залягай да проверяваш нещата едно по едно. За окачването може да ползваш разни щанги и прочие, за да може да напъваш и да следиш за луфтове. Най-добре ако в града ти има стенд за проверка на хлабини (тресачка) да отидеш там. Ако е каре - то си има специфичен звук и май е трудно да го сбъркаш.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 22 Окт 2012, 22:30

Може и амортисьор да е...хвани здраво с едната ръка веждата,а с другата да буташ багажника и почни да клатиш колата колкото можеш силно нагоре и надолу,не в страни.И ако почне да пука или е от него или виж нещо по моста-тампони,биалетки....
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 22 Окт 2012, 23:08

При моето купе беше точно така, накрая излезна 2 шпилки скъсани от купето, там дето моста е хванат за 4ри тампона. 100лв ми взеха за заварка.
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с натегнат шпер
Мечтае да кара: ///M3 E36

Мнение от Kinopi » 22 Окт 2012, 23:20

При мен беше същото и се оказа висящия лагер на кардана.След смята му всичко заспа...за малко.След това почна да ми се развива и тоя болт на дифа и ако може да ми кажеш как се справи с него?Отделно и сега имам някакво тропане при движение отзад и незнам от къде е :dunno: .Мислех си, че нещо му има на шпера, ама по-скоро не. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 23 Окт 2012, 0:41

с болта на дифа - незнам просто го стегнах и сега не се е обаждал доста време :roll:

явно ще трябва да търся подемник някъде...на тва купе моста не съм го свалял и незнам в какво състояние е купето, апък като знам ква играчка е, хич не ми се лежи :confused: преди месец си затворих мотора и ся пак...ебаси варела. Едно оправиш друго излиза.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 26 Окт 2012, 23:32

В крайна сметка днес я качих на подемник - едната ми шпилка, която държи магарето при напъване с щанга мърда..предполагам,че или се е закъсала или се е скъсала. Утре свалям отзад всичко да се изясни.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 27 Окт 2012, 0:12

ръб написа:В крайна сметка днес я качих на подемник - едната ми шпилка, която държи магарето при напъване с щанга мърда..предполагам,че или се е закъсала или се е скъсала. Утре свалям отзад всичко да се изясни.

Кажи после какво е точно защото и аз имам 1 такъв проблем с припукване а скоро сложих откачването отзад като цяло и нямаше нищо скъсано а и по окачването(мост диф полуоски и прочие визирам в окачване) всичко е здраво но по някога се чува едно леко пукане

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 27 Окт 2012, 20:01

в крайна сметка свалих отзад всичко, и се оказа, че не е разпрано купето, но отзад вляво и отпред вдясно (където се хваща магарето), точно до шпилките ламарината е напукана с по 1-2см. И като натиснеш шпилката (на която се нанизва тампона+магарето) - пука. Та сега обмислям вариянти за ремонт и подсилване. Железата на търнър моторспорт, които се продават като комплект не ми харесват, понеже се зашиват отгоре и встрани от шпилката. А тя самата се навива в дистанционна втулка и гайка най-отгоре, а именно тая втулка е заварена за купето. Така че не виждам смисъл да се заварят ламарини встрани. По-добре да се укрепи самата втулка. Утре или вдругиден ще снимам и ще кача снимка как точно се е сцепило.

М*ма им скапани кошове. Е30ка да си бях взел

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Окт 2012, 20:50

Тя и е30-ката като и набиеш 200 коня матор и му раздаваш газ из дупките ако мислиш, че няма да се скине :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 27 Окт 2012, 21:48

bum_bum написа:Тя и е30-ката като и набиеш 200 коня матор и му раздаваш газ из дупките ако мислиш, че няма да се скине :mhihi:

Да ти кажа държи много повече от 36 :mhihi:
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 27 Окт 2012, 23:26

ха между другото намерих клипче на тоя проблем, само че в Е46 М3, при мен звучеше по същия начин и при същите обстоятелства :)

http://www.youtube.com/watch?v=vMg0AE_f ... re=related

заварения диф дали е подпомогнал разпукването на купето..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 convertible
Детайли за колата: e36 320
e36 325 convertible

Мнение от djbibo » 28 Окт 2012, 8:57

ръб написа:ха между другото намерих клипче на тоя проблем, само че в Е46 М3, при мен звучеше по същия начин и при същите обстоятелства :)

Силно ме съмнява да еот диф-а колега. Аз карах почти 2 години със заварен диф и рядко съм я жалил и освен полуоски друго не съм сменял по задницата.
добавяне на фенове към фейбсук страница

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 28 Окт 2012, 19:02

ръб написа:ха между другото намерих клипче на тоя проблем, само че в Е46 М3, при мен звучеше по същия начин и при същите обстоятелства :)

при мене е като дам рязко назад или напред се чува леко припукване като влезне с предна лява гума в ниско и после като слезне и задна лява пак припуква(тва става при ляв завои до сервиза ни има такава пресечка която е по ниска от главния път) но ще сваля моста тези дни да видя кво се случва и ще споделя и аз със снимки данеби да са няколко проблема с 1 признак

Следваща

Назад към E36