Припукване отзад ? Е36 купе
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Припукване отзад ? Е36 купе
Здравейте колеги 
Имам следния проблем - при потегляне, смяна на скорости, връщане на газта, маневриране (със заварен диф съм), абе общо взето при всяко по-рязко така сътресение на задния мост и се чува едно припукване отзад изотдолу, но не мога да разбера от къде и защо точно. Преди ми се е развивал болт на дифа, но сега не е това случая - проверих болтовете и са стегнати. Единственото нещо, което забелязвам при разклащане на купето, е че при единия тампон на моста има леко движение.
Някой да има идеи, предположения ? Появи се преди 3-4 дена, вчера покарах малко
и се позасили..

Имам следния проблем - при потегляне, смяна на скорости, връщане на газта, маневриране (със заварен диф съм), абе общо взето при всяко по-рязко така сътресение на задния мост и се чува едно припукване отзад изотдолу, но не мога да разбера от къде и защо точно. Преди ми се е развивал болт на дифа, но сега не е това случая - проверих болтовете и са стегнати. Единственото нещо, което забелязвам при разклащане на купето, е че при единия тампон на моста има леко движение.
Някой да има идеи, предположения ? Появи се преди 3-4 дена, вчера покарах малко

- ReD_z0n3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320is e36
- Мечтае да кара: BMW e92
- Детайли за колата: Малка спретната количка с 150 магарета отпред
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Припукване отзад ? Е36 купе
Може да е от тоя тампон. Може моста да е скъсан някъде. Може и да е някое каре, тръгнало да си заминава заради заварения диф. Има и толкова много носачи, че без хубава диагностика е трудно да се каже каквото и да било. Залягай да проверяваш нещата едно по едно. За окачването може да ползваш разни щанги и прочие, за да може да напъваш и да следиш за луфтове. Най-добре ако в града ти има стенд за проверка на хлабини (тресачка) да отидеш там. Ако е каре - то си има специфичен звук и май е трудно да го сбъркаш.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Може и амортисьор да е...хвани здраво с едната ръка веждата,а с другата да буташ багажника и почни да клатиш колата колкото можеш силно нагоре и надолу,не в страни.И ако почне да пука или е от него или виж нещо по моста-тампони,биалетки....
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
При моето купе беше точно така, накрая излезна 2 шпилки скъсани от купето, там дето моста е хванат за 4ри тампона. 100лв ми взеха за заварка.
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
При мен беше същото и се оказа висящия лагер на кардана.След смята му всичко заспа...за малко.След това почна да ми се развива и тоя болт на дифа и ако може да ми кажеш как се справи с него?Отделно и сега имам някакво тропане при движение отзад и незнам от къде е
.Мислех си, че нещо му има на шпера, ама по-скоро не. 

- ръб
- младши ентусиаст
-
с болта на дифа - незнам просто го стегнах и сега не се е обаждал доста време
явно ще трябва да търся подемник някъде...на тва купе моста не съм го свалял и незнам в какво състояние е купето, апък като знам ква играчка е, хич не ми се лежи
преди месец си затворих мотора и ся пак...ебаси варела. Едно оправиш друго излиза.

явно ще трябва да търся подемник някъде...на тва купе моста не съм го свалял и незнам в какво състояние е купето, апък като знам ква играчка е, хич не ми се лежи

- ръб
- младши ентусиаст
-
В крайна сметка днес я качих на подемник - едната ми шпилка, която държи магарето при напъване с щанга мърда..предполагам,че или се е закъсала или се е скъсала. Утре свалям отзад всичко да се изясни.
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
ръб написа:В крайна сметка днес я качих на подемник - едната ми шпилка, която държи магарето при напъване с щанга мърда..предполагам,че или се е закъсала или се е скъсала. Утре свалям отзад всичко да се изясни.
Кажи после какво е точно защото и аз имам 1 такъв проблем с припукване а скоро сложих откачването отзад като цяло и нямаше нищо скъсано а и по окачването(мост диф полуоски и прочие визирам в окачване) всичко е здраво но по някога се чува едно леко пукане
- ръб
- младши ентусиаст
-
в крайна сметка свалих отзад всичко, и се оказа, че не е разпрано купето, но отзад вляво и отпред вдясно (където се хваща магарето), точно до шпилките ламарината е напукана с по 1-2см. И като натиснеш шпилката (на която се нанизва тампона+магарето) - пука. Та сега обмислям вариянти за ремонт и подсилване. Железата на търнър моторспорт, които се продават като комплект не ми харесват, понеже се зашиват отгоре и встрани от шпилката. А тя самата се навива в дистанционна втулка и гайка най-отгоре, а именно тая втулка е заварена за купето. Така че не виждам смисъл да се заварят ламарини встрани. По-добре да се укрепи самата втулка. Утре или вдругиден ще снимам и ще кача снимка как точно се е сцепило.
М*ма им скапани кошове. Е30ка да си бях взел
М*ма им скапани кошове. Е30ка да си бях взел
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тя и е30-ката като и набиеш 200 коня матор и му раздаваш газ из дупките ако мислиш, че няма да се скине 

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
bum_bum написа:Тя и е30-ката като и набиеш 200 коня матор и му раздаваш газ из дупките ако мислиш, че няма да се скине
Да ти кажа държи много повече от 36

93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- ръб
- младши ентусиаст
-
ха между другото намерих клипче на тоя проблем, само че в Е46 М3, при мен звучеше по същия начин и при същите обстоятелства 
http://www.youtube.com/watch?v=vMg0AE_f ... re=related
заварения диф дали е подпомогнал разпукването на купето..

- djbibo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325 convertible
- Детайли за колата: e36 320
e36 325 convertible
ръб написа:ха между другото намерих клипче на тоя проблем, само че в Е46 М3, при мен звучеше по същия начин и при същите обстоятелства
Силно ме съмнява да еот диф-а колега. Аз карах почти 2 години със заварен диф и рядко съм я жалил и освен полуоски друго не съм сменял по задницата.
добавяне на фенове към фейбсук страница
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
ръб написа:ха между другото намерих клипче на тоя проблем, само че в Е46 М3, при мен звучеше по същия начин и при същите обстоятелства
при мене е като дам рязко назад или напред се чува леко припукване като влезне с предна лява гума в ниско и после като слезне и задна лява пак припуква(тва става при ляв завои до сервиза ни има такава пресечка която е по ниска от главния път) но ще сваля моста тези дни да видя кво се случва и ще споделя и аз със снимки данеби да са няколко проблема с 1 признак
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2