Шофьорски прозорец на купе
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Шофьорски прозорец на купе
Здравейте, преди няколко дена ми се случи един проблем с шофьорския прозорец на моето е36 купе. Значи затварям вратата и както всички знаете прозореца трябва да се повдигне и да се намести в уплътнението. Проблема беше, че постоянно се вдига и сваля докато вратата е затворена. Реших, че проблема е от бутончето в бравата на вратата и го напръсках с контактен спрей. За няколко дена спря да прави мизерии до тази вечер. Колата е била заключена към половин час и през това време прозореца си е правил номерата, но не съм разбрал. Новото сега е, че вече не се вдига и сваля от бутона в купето. Иначе автоматичното повдигане при затваряне на вратата си работи. Това което направих е да откача бутона в купето и да го разменя с другия на другата врата, но отново не работи. Дайте идея къде може да е проблема! Колата е 97-ма година с комфорт модул и фабрична аларма.
- sims
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318is на Гняс
Re: Шофьорски прозорец на купе
Колега като го натиснеш с пръст вдига/сваля ли прозореца на отворена врата и провери с уред дали дава контакт като го натискаш 

- Mpower84
- ентусиаст
-
Работи колега. Като го натисна бутончето си се мърда прозореца. Интересното е, че тази сутрин прозореца се вдига и сваля нормално от бутона в купето. Някаква адска аномалия се получава и вече ме съмнява комфорт модула дали не дава дефект.
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
тая мизерия я прави когато не се затваря хубаво вратата, като я затвориш-прозореца се вдига и я избутва навън, тогава контактите на ключето отлепят(щото си мисли че отваряш врата) и свалят прозореца-да ама вратата не е отворена и като се свали прозореца пак се затваря, ключето залепя и вдига прозореца и пак и пак и пак...та след цялата тая боза дето излях...си мисля, че проблема е в не добре регулирана врата-а вече може и някое ключе да се е скапало.По принцип като извадиш буксата на ключето(която е вътре в колоната) прозореца тр да се вдигне.
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Mpower84 написа:Работи колега. Като го натисна бутончето си се мърда прозореца. Интересното е, че тази сутрин прозореца се вдига и сваля нормално от бутона в купето. Някаква адска аномалия се получава и вече ме съмнява комфорт модула дали не дава дефект.
По-скоро си в начален стадий на изронване на зъбите. Просто като си я покарал малко се е разместило парченцето и е освободило движението.
Това с постоянното ти вдигане и сваляне е от палчето на вратата (просто не се затваря хубаво вратата). Вариант е да ги смениш с другата врата като при смяната износената част ще ти се падне от долу.

- Mpower84
- ентусиаст
-
А само бутончето ако сменя няма ли да се оправи проблема? Според мен ако нещо е износено то по-вероятно е да е това бутонче, а не самата врата... Обаче ако проблема е в бутончето, защо вчера не работеше целия прозорец? Днес пък работи!?
П.П. Може ли някой да ми даде партиден номер на това микроключе при бравата, че нещо не го намирам в реалоема? VIN: ES40719
П.П. Може ли някой да ми даде партиден номер на това микроключе при бравата, че нещо не го намирам в реалоема? VIN: ES40719
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
Ако на бутонче викаш на палчето при вратата, то май няма и да намериш ново.
За работенето ти казах от какво може да е. Моторчето което върти ножицата е безконечен винт, който върти ПЛАСТМАСОВО капсуловано зъбно колело, което е вързано на ос със метално зъбно колело което пък е зацепено с ножицата на вратата. Въпросното ПЛАСТМАСОВО колело с времето се изхабява и зъбите се изронват, при което при дадени положения изпускат. Ако е станало така от самото изронване са попаднали частици между зъбите и временно са блокирали колелото. При движение от дупки и т.н. частиците са се разместили и колелото е успяло да ги избута на вън и временно ти е позволило да го контролираш.
Ако се съмняваш в бутона го сложи на другия прозорец и виж дали можеш да го контролираш.
п.п. Проблема с палчето на вратата и с изроненото колело не са свързани ! тоест си имаш 2 проблема.
За работенето ти казах от какво може да е. Моторчето което върти ножицата е безконечен винт, който върти ПЛАСТМАСОВО капсуловано зъбно колело, което е вързано на ос със метално зъбно колело което пък е зацепено с ножицата на вратата. Въпросното ПЛАСТМАСОВО колело с времето се изхабява и зъбите се изронват, при което при дадени положения изпускат. Ако е станало така от самото изронване са попаднали частици между зъбите и временно са блокирали колелото. При движение от дупки и т.н. частиците са се разместили и колелото е успяло да ги избута на вън и временно ти е позволило да го контролираш.
Ако се съмняваш в бутона го сложи на другия прозорец и виж дали можеш да го контролираш.
п.п. Проблема с палчето на вратата и с изроненото колело не са свързани ! тоест си имаш 2 проблема.

- Mpower84
- ентусиаст
-
Сега се разбрахме. Аз имам предвид бутона дето е на колонката на колата, а не във вратата. А това зъбно колело го изключвам като вариант, защото ако се е случило така както казваш при подаване на команда от бутона за вдигане или сваляне ще се чува товаренето на моторчето при опита да сработи. При мен нямаше такова нещо.
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
Mpower84 написа:Сега се разбрахме. Аз имам предвид бутона дето е на колонката на колата, а не във вратата. А това зъбно колело го изключвам като вариант, защото ако се е случило така както казваш при подаване на команда от бутона за вдигане или сваляне ще се чува товаренето на моторчето при опита да сработи. При мен нямаше такова нещо.
Ако си свалил кората само може да си сигурен, да не кажа че и тогава може да не го чуеш. При мен докато не се опекох на моторчето изобщо не се съмнявах в него(довечера като се прибера ще потърся мисля че си запазих колелата да видиш за какво става на въпрос)
п.п. размени бравите най лесния вариант. Само повече играчка е после регулирането.

- sims
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318is на Гняс

- Mpower84
- ентусиаст
-
Аз съм замислил утре да забъркам малко поксипол и да намацам леко по бутончето да му върна формата, че не откривам партиден номер и това е!
Вече има няма седмица без да се проявява проблема и смятам, че е отстранен. Смених бутоните и на двете брави с нови.
Вече има няма седмица без да се проявява проблема и смятам, че е отстранен. Смених бутоните и на двете брави с нови.
11 мнения
• Страница 1 от 1