Прекъсване при ниски!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
Прекъсване при ниски!!!
Колеги гледах за подобна тема, но не намерих!Колата е с м50туб20 и от месец насам ми прави някакви мизерии
Отначало го правеше много рядко и не му обърнах внимание, но напоследък не се издържа на всеки светофар да ми глъхне!Значи щом поседи малко време на празен ход или карам с ниска скорост се усеща как 1-2 цилиндъра просто спират да работят
Реших, че може да е от свещите понеже не бяха сменяни, но днес ги смених и проблема остана!Когато форсирам колата до към 2-2.5к оборота и се задържа така, всичко се нормализира (до следващия светофар)!И другото, което забелязах е, че почна да ми пали по-трудно-на 3-4 превъртане.Знам, че с диагностика е най-удачно но точно в момента нямам тази възможност, ако имате някакви подобни наблюдения моля да помогнете 

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Re: Прекъсване при ниски!!!
Вземи един дезодорант и напръскай около смукателния колектор докато го прави и кажи дали се вдигат оборотите? Пръсни също и на гофрето след дебитомера и го провери дали не се е нацепило- това ако не си с конусен филтър
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
maxpower написа:Вземи един дезодорант и напръскай около смукателния колектор докато го прави и кажи дали се вдигат оборотите? Пръсни също и на гофрето след дебитомера и го провери дали не се е нацепило- това ако не си с конусен филтър
Тва с пръскането с идеята да не смуче въздух?Гофрето е като ново
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
ами така както ми го описваш звучи като смучене на въздух. Става по добре с обезмаслител, но и с дезодорант става- тъкмо ще мирише и на хубаво после 

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
Другото,което е...сутрин като не е загряла,подам ли газ глъхне яко...Излезе ли от синятяа зона, няма проблеми
Колата е с ГИ но и на газ и бенз ги прави тея магарии

- Axis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с усмивка.
Провери си под маркуча, който е мужду дебитомера и колекторите има две разклонения, в които влизат други две маркучета. Често се пукат там и някое от тях тръгва да излиза или направо си изпада. Симптомите са подобни. Както е казал колегата смуче въздух от някъде. Напръскай с WD-40 около колекторите. Ако промени оборотите търси от каде смуче.
- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
И моята таратайка (m42) прави тези магарии , и на светофар ми играят оборотите не всеки път ,но го има. Също и превърта 1-2 пъти да запали може и повече да са не знам. Но ще следа темата с интерес 

- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
Ми значи сега нямам възможност да направя проверка тази седмица, другата ще пробвам и ще пиша 

- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
откачете си ламбда сондите,колеги.минал съм по вашия път , имаше 2-3 теми в които обсъждахме този проблем.истината е че компа на ГИ е смотан и прави беля по компа на колата.дълго и сложно е за обяснение.
ако колата си я карате попринцип на газ , а карането ви на бензин е доколкото да достигнете работна температура на ГИ , просто си откачете ламбда сондата.от 1 година карам така , по добре е отколкото преди, разхода немога да кажа че е мръднал на някъде , но имайте предвид че ще става все по зле.проблема е в ГИ
ако колата си я карате попринцип на газ , а карането ви на бензин е доколкото да достигнете работна температура на ГИ , просто си откачете ламбда сондата.от 1 година карам така , по добре е отколкото преди, разхода немога да кажа че е мръднал на някъде , но имайте предвид че ще става все по зле.проблема е в ГИ
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, смених свещите и маркучите на газовото, че ме съмняваше да не е от тях, но днес почнах да проверявам бубините една по една и забелязах, че едната от вътрешния край (където се снажда бубината с лулата) е овъглена 

10 мнения
• Страница 1 от 1