Предна дясна врата на e36,външна дръжка проблем ?!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Предна дясна врата на e36,външна дръжка проблем ?!

Мнение от Tsureto » 06 Окт 2012, 13:32

Имам проблем с предна дясна врата,външната дръжка.Изобщо не отваря.Свалих кората,но самият механизъм е на такова тъпо място,че дори и с махната кора,нито може да се бръкне,нито да се види.Отстрани на вратата има една дупка с тапа,която я махнах и там лекичко се вижда за кво иде реч.Видях че има нещо отчупено от железарийте вътре,отделно една кука се е откачила.Вратата се заключва нормално и се отваря отвътре,но там е отделен механизъм.Един приятел ми каза,че дръжката е счупена,вътре механизмът,но се сменя по отвратителен начин и че аз едва ли ще я сменя.Въпроса ми е,някой ако е патил от такова нещо,да ми каже какво да правя,колко пари е тая дръжка,как се сменя механизама и т.н. Защото цяла врата не ми сe купува ?!
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

Аватар
Мечтае да кара: E9 CSL Batmobile

Re: Предна дясна врата на e36,външна дръжка проблем ?!

Мнение от Betrayer » 06 Окт 2012, 14:53

Аз имах подобен проблем, трябваше да се извади бравата с дръжката за да се пренареди ключалката. Наистина е много гаден монтажа и демонтажа, ходих при 2ма, единия въобще не се нае да пипа, другия я разглоби и неможа да я извади. Накрая отидох при ключарите в Красно Село с нова брава (40лв от Рашо мисля) и там пичовете си поиграха и я смениха. Ще им потърся номера и ще ти го дам на Л.С. Сам мисля че няма да се справиш :|
"With power up to 321hp and a six speed gearbox, the EVO will launch from 0-100km/h for 5,4sec and nudge with 260km/h on the German autoban!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 06 Окт 2012, 19:08

Cvetun написа:Имам проблем с предна дясна врата,външната дръжка.Изобщо не отваря.Свалих кората,но самият механизъм е на такова тъпо място,че дори и с махната кора,нито може да се бръкне,нито да се види.Отстрани на вратата има една дупка с тапа,която я махнах и там лекичко се вижда за кво иде реч.Видях че има нещо отчупено от железарийте вътре,отделно една кука се е откачила.Вратата се заключва нормално и се отваря отвътре,но там е отделен механизъм.Един приятел ми каза,че дръжката е счупена,вътре механизмът,но се сменя по отвратителен начин и че аз едва ли ще я сменя.Въпроса ми е,някой ако е патил от такова нещо,да ми каже какво да правя,колко пари е тая дръжка,как се сменя механизама и т.н. Защото цяла врата не ми сe купува ?!

точно от "капачката" която си махнал трябва да видиш има един щифт, буташ го напред и ще ти падне декорацията. След като си махнал кората ще видиш от вътре как се държи и би трябвало да ти стане ясно.

п.п. Ако си с купе може да ти се наложи да махнеш и прозореца
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 11 Окт 2012, 14:14

След като свалиш декорацията около бравата,както ти казаха по-нагоре,ще видиш че бравата се държи на един щифт от единия край и с гайка около ключалката от другия.Трябва да свалиш щифта и да развиеш гайката.Така цялата брава е освободена и може да се сваля.Има и едно гумено уплътнение по ламарината на вратата под бравата,внимавай като я слагаш/махаш да стои там.Самата брава се вади малко трудно,но не и невъзможно.Като я извадиш,гледаш какво е откачено или счупено (но невярвам).Най-вероятно тази "кука",която се е откачила е проблема.Като я свалиш ще е най-ясна причината.Тя се откача защото има една пластмасова,уплътняваща втулка около нея,която пада.Моята я залепих за метала и работата стана.Беше паднала,защото ключа ми беше много износен и се въртеше трудно в ключалката.Съответно усилието я е изкарало от мястото и.С новия ключ нещата се "успаха" като нови.Като я свалиш два-три пъти ще я правиш за 30мин от-до :D !
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tsureto » 15 Окт 2012, 15:33

Прочетох описанията иии направих всичко.Едвам я свалих,много трудно.Не съм свалял стъклото,така я измъкнах нооо мъка мъка.Оказа се че и за заключването е счупено и това за отварянето,как се е счупило и идея си нямам.Купих от един колега здрава дръжка и я монтирах,бая лесничко.Свалянето трудно,но после лесно я инсталирах.Малко и чука игра,поискривих малко ламарината,но не се вижда :mhihi: Благодаря на отзовалите се колеги :)))))

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tsureto » 30 Юни 2014, 13:16

up-вам темата,защото сега и шофьорската врата дава същия проблем.Искам сега да попитам,как като взема друга брава да инсталирам старата ключалка на новата,за да може да си работи ключа ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i M40

Мнение от bmwmaniq » 30 Юни 2014, 16:36

Колега, вариантите са три. Единия отиваш на ключар и са прощаваш с 20 кинта за 5 мин работа
2-ри вариант
Около самия патрон има един чоп който трябва да се избие.След като го избиеш мушкаш ключа и изваждаш патрона и там ще видиш едни пластини.
Както е така ако другата дръжка е идентична като твоята мушкаш патрона набиваш чопа и си ок. Патрона на новата дръжка успях да го извадя с обелен електрод за електрожен с доста мъки понеже нямам ключ на новата дръжка.
3-ти вариант ако ти се наложи да пренареждаш патрона.... същата процедура като 2-ри вариант само че когато вече си извадил патрона от леглото му с ключа операцията е следната. Започваш да вадиш ключа съвсем лекичко докато се освободят първите две пластини...едната от горе другата от долу. Всяка пластинка си има номерче и трябва някъде да си запишеш кой номер от къде вадиш и после да ги наредиш по същия начин на новия патрон.Забравих и да спомена че има и едни пружинки под пластините...внимавай да не ги загубиш ......УСПЕХ
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tsureto » 30 Юни 2014, 18:04

Ключаря какво ше направи?Ще преправи патрона по моя ключ или ? И автоключар ли да търся? Сам едва лш ще се справя...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 30 Юни 2014, 19:17

Аз просто извадих патрона от моята счупена дръжка и го сложих на новата(взета от морга) и си работи.
Не съм търсил никакви ключари.
:driving: :dunno: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i M40

Мнение от bmwmaniq » 30 Юни 2014, 19:45

Колега, ключаря ще направи същото което съм ти описал само че ще ти вземе пари а работата е за както казах 5 -10 мин. Така написано и много изглежда страшно но повярвай ми съвсем не е така.... елементарна е работата :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tsureto » 01 Юли 2014, 19:09

Колеги,а да попитам някой от София да може да я смени без проблем.Ще си платя каквото трябва?!

Назад към E36