Слагане на газ за М42 питане

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: e36 M3

Слагане на газ за М42 питане

Мнение от Amitival » 27 Сеп 2012, 20:50

Здравейте колеги реших да слагам газ така понеже съм с железни колектори може ли да сложа обикновена газова колата е е36 318 ти компакт...така едно приятелче му сложиха на сливница на тригълника и 3 година не е мръднала....мисля да отида там....другото ясно ми е че газов инжекцион е по-добре интересуваме има ли някой с обикновена газ на този мотор И изобщо има ли смисъл да слагам инж като съм с железни колектори Благодаря предварително
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3 Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Слагане на газ за М42 питане

Мнение от Dirty M5 driveR » 27 Сеп 2012, 21:21

Няма значение какви са ти колекторите. Те на моторите с пласмасови колектори предпочитат да слагат инжекциони, за да избегнат гърмежи и съответно изтърбушване на колекторите :mhihi: Но то за това си има кихалки и прочие. Не това е въпроса обаче. Газовия инжекцион предлага доста по-прецизна работа на горивоподаването. Ти си преценяваш какво искаш и за какво имаш възможност. Обикновена газова, монтирана кадърно също ще ти свърши работа. Зависи и колко караш. За мен е неоправдано да се набиват космически суми за хубави инжекциони, ако се кара по 200км месечно. Изплаща се инвестицията, но... въпрос на гледна точка. Почети из форума, има страшно много писано.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 27 Сеп 2012, 22:13

Здравей колега аз съм с м42 с обикновенна газова. Гърмяла ми е не веднъж или 2пъти като веднъж ми сцепи големия маншон от дебитомера към колектора (оригинално е 80 лв аз го зех от лавиатан за 40) . Също за да не ми гърми на газ трябва да я карам не повече от 3к оборота и пак не е гаранция . Та мойто мнение да се ориентираш към газов инжекцион за да си спестиш куп главоболия и излишни пари
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 27 Сеп 2012, 23:36

jorko7120 написа:Здравей колега аз съм с м42 с обикновенна газова. Гърмяла ми е не веднъж или 2пъти като веднъж ми сцепи големия маншон от дебитомера към колектора (оригинално е 80 лв аз го зех от лавиатан за 40) . Също за да не ми гърми на газ трябва да я карам не повече от 3к оборота и пак не е гаранция . Та мойто мнение да се ориентираш към газов инжекцион за да си спестиш куп главоболия и излишни пари

Ти вземи и развии кранчето на твоята, така не ти гори по-малко, само ти прави странични разходи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от Amitival » 28 Сеп 2012, 20:21

мерси колеги ама аз под 3 не я карам камоли до 3 хиляди оборота май ще трябва да е инжекцион Мерси пак пък утре ще се види какво ще да е
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3 Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorko7120 » 28 Сеп 2012, 20:49

~Мишо~ написа:
jorko7120 написа:Здравей колега аз съм с м42 с обикновенна газова. Гърмяла ми е не веднъж или 2пъти като веднъж ми сцепи големия маншон от дебитомера към колектора (оригинално е 80 лв аз го зех от лавиатан за 40) . Също за да не ми гърми на газ трябва да я карам не повече от 3к оборота и пак не е гаранция . Та мойто мнение да се ориентираш към газов инжекцион за да си спестиш куп главоболия и излишни пари

Ти вземи и развии кранчето на твоята, така не ти гори по-малко, само ти прави странични разходи.

Не те разбрах колега :ok:
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 28 Сеп 2012, 22:33

Казвам да и пуснеш повече газ, обикновено гърми от бедна смес и не върви, ако си решил че като я удушиш ще гори по-малко - няма да стане.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 28 Сеп 2012, 23:55

~Мишо~ написа:Казвам да и пуснеш повече газ, обикновено гърми от бедна смес и не върви, ако си решил че като я удушиш ще гори по-малко - няма да стане.

Освен от бедна смес както ти каза колегата,може да гърми и от още куп причини.Кофти свещи,кабели,бубини...всичко по запалителната система,като не се изключва и газоразпределителната ;)
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorko7120 » 29 Сеп 2012, 15:57

Ами колеги при мене нещата не са така прости (заварено положение) :mrgreen: 1во колата е 316 двигатела е м42 с обикновенна газова и с компютъра от 316 бубините са 4отделни а не както иначе 1 цяла ламбда сондата е откачена незнам защо :ok: Незнам може и АГУ-то да не е направено кат хората .....
За Хелуин

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 29 Сеп 2012, 16:26

Аз съм с м42 колега и с обикновена газова Ловато. Първото нещо което трябва да имаш предвид е че колата никога няма да е същата като вървеж. Колкото и да се настройва няма решение. При мен се случваше много често да гърми поради което смених едно гофре :lol: след това първото нещо с новото гофре беше да махна и пазарският "спортен" филтър+нов реглаж - Разлика се усети веднага към по-добро. Важно е да се настрои качествено с газ-анализатор и мисля че няма да имаш много проблеми.

старши ентусиаст
Аватар
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 29 Сеп 2012, 21:44

jorko7120 написа:Ами колеги при мене нещата не са така прости (заварено положение) :mrgreen: 1во колата е 316 двигатела е м42 с обикновенна газова и с компютъра от 316 бубините са 4отделни а не както иначе 1 цяла ламбда сондата е откачена незнам защо :ok: Незнам може и АГУ-то да не е направено кат хората .....

При теб май газовата е най-малкия проблем...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorko7120 » 29 Сеп 2012, 22:05

Добре колеги а имате ли идея защо е откачена ламбда сондата? Аз сам я гледал отдоло и нарочно е откачена, личи си защото е привързано с свинска опашка. Има ли вариянт ламбда сондата да пречи на работата на мотора поради факта че мотора е м42 а компютъра от 316и?
За Хелуин

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 29 Сеп 2012, 23:06

Колега ти май сам си отговори...не съм 100% сигурен, но някак си мисля че компютрите на м40/3 (незнам какъв е компа ти) не са еднакви с този на м42. Най-добре го провери в realoem, поне да го елиминираш като проблем. И моята ламбда е откачена и няма разлика с това преди да я откача (може би защото беше и заминала), но доколкото знам при обикновена газова уредба не оказва влияние на работата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 30 Сеп 2012, 0:41

Моето М42 беше с обикновена газова и заминаха - гофре, дебитомер и куп други работи. Минах на ГИ с здрави части и проблема е нулев. Парите са малко повече, но проблеми няма да имаш.
Успех.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 30 Сеп 2012, 14:14

PREDATOR_318is написа:Моето М42 беше с обикновена газова и заминаха - гофре, дебитомер и куп други работи. Минах на ГИ с здрави части и проблема е нулев. Парите са малко повече, но проблеми няма да имаш.
Успех.

Съгласен съм :!: Определено ако има възможност колегата да сложи инжекцион. Ако пътува често на дълги разстояния инвестицията се избива доста бързо.

Следваща

Назад към E36