Въпрос за метанол?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Въпрос за метанол?

Мнение от m.dimitrov1992 » 27 Сеп 2012, 10:10

здравейте колеги, двигателя е м52б28 (сток) искам да попитам някой пробвал ли е да смесва бензина с метанол и при какви съотношения на бенз/метанол няма да строша двигателя :mhihi: и общо зето плюсове, минуси на това гориво ,до колкото знам може да се кара 100% на метанол но с друг аванс и там изключваме варианта за евридейка :mhihi:

п.п : моля без храна,който неможе да напише нищо съществено и полезно,по добре да не пише!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за метанол?

Мнение от bum_bum » 27 Сеп 2012, 10:25

То храна че ще има е ясно :mhihi: Тия неща се правят с поддържане на колата, а не с наливане на помии в резервоара.

И все пак каква ти е целта? Икономия или мощност? Ако смесваш в малки количества разлика няма да има, освен че ще ти излиза малко по-евтино горивото. За повече си иска големи дюзи, голяма СС и богата смес. Отделно е много корозивен към някои части на горивната система, силно токсичен е.. Абе в общи линии по-добре смени маслото :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 27 Сеп 2012, 10:33

Най-лошото на метанола е че гори с безцветен пламък и не се вижда! :confused:
При малка грешка може да стане голяма беля без да разбереш.Иначе ще се смеси без проблем,но незнам в какво съотношение.Едва ли ако сипеш малко в бензина ще усетиш разлика,но може да пробваш и да споделиш.

П.С Бум,а защо да му излиза малко по-евтино,аз доколкото знам не е никак евтин метанола ;)
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Сеп 2012, 10:38

Върти ми се в главата някаква сума като 1,20 или 1,60 за литър. Ама може и да бъркам. Ако не е драстично по-евтин от бензина значи в нормална кола няма никаква далавера от него.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 27 Сеп 2012, 10:53

1.6 за литър ама гори 2 пъти по бързо от бензина така че го смятай на 3.2лв :mhihi: идеята ми е малко да си прочистя системата пък и някой кон от горе ни бих отказъл :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Сеп 2012, 11:36

Със стандартна СС и смеси ни кон, нито даже магаре ще видиш отгоре ;) За почистване не знам ама повече бих разчитал на добавки, отколкото на метанол. Виж, ако си ревизираш главата може като нищо да видиш едни 20 коня отгоре.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 27 Сеп 2012, 11:56

Аз съм карал Vectra B 1.6 с метанол долу горе 1:1 с бензин. В града не видях разлика в горенето, но извън градско гореше вместо 6 около 9. Иначе го купувах от познат по 1лв/лт.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: compact m51d25

Мнение от hakerizanov » 27 Сеп 2012, 17:06

не знам за метанол но съм чувал че слагат нитрометан до 30%. бил по-нискокалоричен от бензина но кпд-то на колата се вдигало. поинтересувай се за този нитрометан. не повече от 30% че октановото му число е ниско е ще гърми в цилиндъра. отровен е
I think things -- and they happen...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от txl » 02 Окт 2012, 9:39

dicho0o написа:Най-лошото на метанола е че гори с безцветен пламък и не се вижда! :confused:

Мда, един сериозен минус: http://www.youtube.com/watch?v=3pEoJ5OK3hE

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Окт 2012, 10:02

От всичките постове дотука виждам че никой май не е карал с метанол.Като го смесвате с бензин в каквито и да е пропорции ефекта е само влошаване на вървежа .Причината е много проста - метанола е с два пъти по ниска калоричност от бензина и няма как да се вкара това допълнително количество метанол за да стане както трябва работата ако не смените инжекторите с такива по голям дебит :idea: и някои други неща.Иначе да по ефтин е 1.20лв е за килограм не за литър /беше поне де скоро не съм купувал :mhihi: / Във стандартен стоков двигател няма как да използвате основното предимство на метанола - издържа компресионно отношение 16:1 заради високото октаново число.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Окт 2012, 10:03

Те хората го пръскат преди колектора ама ние поне сме по-тарикати искаме да го наливаме в бензина :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 02 Окт 2012, 10:10

Не става въпрос за метанолова инжекция .Това е другото приложение на метанола и може да се монтира на всеки автомобил главно за борба с детонациите.То за това му приложение спор няма :yes: Доколкото разбирам колегата иска да кара направо с гориво метанол което е малко хмм.. леко безсмислено без съответния хардуер.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от Hadjy » 02 Окт 2012, 20:57

Не мога да разбера хора които купуват коли със по 190-250 коня и слагат газ. Навремето като купувах 320 зададох въпрос на търговеца колко гори и той каза над 10 в града в зависимост от тежеста на крачето -питах ми по-малко и посочи един фиат и каза за по-малко това. Караш кола с характер , ако искаш да има такъв карай с това за което е предназначена. Иначе за кво си хабиш парите един 25-30 годишен дизел и карай с отработено олио, масло или квото намрриш под ръка.... :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 03 Окт 2012, 22:07

Hadjy написа:Не мога да разбера хора които купуват коли със по 190-250 коня и слагат газ. Навремето като купувах 320 зададох въпрос на търговеца колко гори и той каза над 10 в града в зависимост от тежеста на крачето -питах ми по-малко и посочи един фиат и каза за по-малко това. Караш кола с характер , ако искаш да има такъв карай с това за което е предназначена. Иначе за кво си хабиш парите един 25-30 годишен дизел и карай с отработено олио, масло или квото намрриш под ръка.... :banghead:

Като спрат да дават мама и тате друга песен ще запееш... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 03 Окт 2012, 22:36

Тука питането не е за по ефтино гориво а за повече сила за мотора .Газта няма нищо общо с конкретния случай.

Следваща

Назад към E36