Въпрос за средно гърне

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3 GTS

Въпрос за средно гърне

Мнение от bavaromobila » 20 Сеп 2012, 18:53

Колеги в момента съм със спортно гърне и колата ми се струва доста шумна. В средата имам само средно гърне. Тъй като не искам да си махам задното гърне, искам да попитам дали ако сложа още едно средно (да стане с 2) колата ще утихне. Също ме интересува ще се отрази ли отрицателно на вървенето като е по ''запушена''.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за средно гърне

Мнение от Делян » 20 Сеп 2012, 19:10

Няма нищо съществено да се промени(че да останеш доволен) от още едно средно, аз имах същият проблем и единственото решение беше да разкарам крайното и въобще не съжалявам, напротив.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaromobila » 20 Сеп 2012, 19:26

Ясно. А има ли някаква съществена разлика в това да сложа оригинално средно гърне от ИС или някакво друго т.е. 'универсално'.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 20 Сеп 2012, 19:41

Хубаво е средното да е оригинално, първо че е направено доста по-прецизно, второ материала му е в пъти по-качествен и издръжлив. Доста често автър маркет гърнетата издържат по година-две, освен ако не говорим за някое марково на сериозна цена от 500лв+.
И ся за 67-ми път :mhihi:
Сложи си крайно оринално то е46 323/328/330(хубаво е да е от 323 или 328 понеже е с един вход и няма да имаш нужда от направата на "гащи", което оскъпява монтажа с 20-30лв.) Супер са на външен вид(седи доста прибрано, много повече от оригиналните двуцевки на е36-ци 325/328, м3, които седят като провиснали, както и си е двуцевка, ако имаш късмет ще има и оригинални хромирани накрайници). Също са и са супер тихи и здрави(от неръждавейка). Намират се и за доста добри пари(около 100лв.).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaromobila » 20 Сеп 2012, 20:17

Да ясно, но те са двуцевки, а аз си искам да е с едно, че и добавката ми е за едно. Ще търся някакво друго, пък да видим.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 20 Сеп 2012, 20:32

Според мене си сложи резонаторно гърне, всички казват, че намалява шума драстично.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 20 Сеп 2012, 21:07

За момента моята е със задно гърне от 2.8 и другото е прави тръби... Даже ми е тиха, отвън изобщо не се чува, вътре ако не и търся прекъсвача къде беше всичко е тишина и спокойствие... От е36 задното гърне е супер зле от към поток на газовете, но пък от към обезшумяване е направо убийствено :shock:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Сеп 2012, 21:11

Оригиналните гърнета са най добри особено ако се гледа шумност и вървене на нармален не тунингован автомобил.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaromobila » 20 Сеп 2012, 23:06

Разбрах колеги. Мерси :) Да попитам все пак за съвет от какво да сложа задно гърне, но да е едноцевка. Замислям се от 323и е36 и да си сложа накрайник.Дайте предложения ако имате.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 20 Сеп 2012, 23:51

Ами щом искаш да е едноцевка, можеш и оригинално за ис-ка...също и от 20-ка и от 23-ка, каквото ти изпадне в добро състояние и на ниска цена. Така или иначе някакво увеличение на мощността или качество на звука няма как да стане само от стоково крайно гърне. Въпроса е да има тишина и приятен външен вид(което с едноцевка не може да стане според мен но...) за малко пари.

Назад към E36