Киматроника НЕ капе вода...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318is Coupe
- Мечтае да кара: BMW e21
Киматроника НЕ капе вода...
От както е станало жега съм пуснал климатроника на моето BMW 318is coupe и ми направи впечатление , че не капе вода... Климатроника е двузоновия с дисплея.... Робото си доста прилично... Духа си много студено....Та искам съвет защо не ми капе вода от купето...Даите идеи....Благодаря.

- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
Re: Киматроника НЕ капе вода...
Ами то дренажния отвор се пада точно над скоростната кутия, а пък тя не е като да не се нагрява-та сигурно си капе ама не стига до земята...поне при мен така се получава!Спри компресора докато работи вентилатора и след минута пак погледни отдолу!
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Не знам, ама при мен си капе доволно, също дигиталната клима. На къси разстояния не се забелязва, но след по-дълъг пробег си става малка локвичка.Влажноста на въздуха също не е без значение.
only rear wheel drive
- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, интересува ме причината поради която не ми капе вода и отстраняването и...нито при далаг път , нито при къс...нито една капка на земята не капва...
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Може би има някакво запушване и го събира някъде в купето
only rear wheel drive
valeri_86_ написа:Колеги, интересува ме причината поради която не ми капе вода и отстраняването и...нито при далаг път , нито при къс...нито една капка на земята не капва...
Отваряш си зад климатроника като да сменяш филтъра за купето ( ако на теб ти е там ) , вадиш го и бъркаш с някаква тел да набараш отвора за оливане на конденза и буташ внимателно надолу . От този отвор тръгва надолу маркуч тъй че внимателно с телта ама кат отвориш още ще се ориентираш дали ти е запушено щото всичко ще джвака във вода.
- -Юли-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на бензин.....
- Мечтае да кара: на ток.....
- Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан
2012--2013->е36 m52b28 95г седан
2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе
2015--2016->е46 m54b30 2001г купе
2016---e46 m47TUd20 2003г компот
2019---e90 m47 2006
2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010
и а се чудех за този проблем със диг.клима съм !!!и приятелче което се занимава с това каза,че когато е включена циркулацията на въздуха само в купето ,не би трябвало да капе !!!мойта циркулация винаги е включена
абе треа се намери проблема ,че и аз капка вода не съм виждал от долу 

Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!
-Юли- написа:и а се чудех за този проблем със диг.клима съм !!!и приятелче което се занимава с това каза,че когато е включена циркулацията на въздуха само в купето ,не би трябвало да капе !!!мойта циркулация винаги е включенаабе треа се намери проблема ,че и аз капка вода не съм виждал от долу
И кой ви заблуждава че като пуснете климатика НЕ се включва автоматично и циркулацията в купето. Някой обаче трябва да се заслуша как щракват клапите като натиснете копчето със снежинката . То ако дърпа въздух отвън на 40 градуса като как ще охлади вътре .
- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
Можете ли да ми кажете, това маркуче отдолу за тази вода къде се намира, за да пробвам отдолу да бръкна с тел...че за да стигна до филтъра мноооого разглобяване.... 

Махаш борда, часовника или там каквото имаш. След това махаш долната поставка, тази дето е с бутоните и ще видиш един маркуч, който излиза от кутията на климатичната инсталация и се завира надолу. Е т'ва е маркуча.valeri_86_ написа:Можете ли да ми кажете, това маркуче отдолу за тази вода къде се намира, за да пробвам отдолу да бръкна с тел...че за да стигна до филтъра мноооого разглобяване....
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Имам същия проблем на компакта. Някой може ли да каже ако се завра под колата как да го намеря този маркуч. С обикновен климатик съм.
- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
това ще го намеря...мен ме интересува каде излиза от купето този маркуч...къде се намира долу под колата...
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
valeri_86_ написа:това ще го намеря...мен ме интересува каде излиза от купето този маркуч...къде се намира долу под колата...
Ама ти грам не четеш-още във втория пост съм ти написал...над кутията...по към края и..отляво!
- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
marto7067 написа:valeri_86_ написа:това ще го намеря...мен ме интересува каде излиза от купето този маркуч...къде се намира долу под колата...
Ама ти грам не четеш-още във втория пост съм ти написал...над кутията...по към края и..отляво!

На канал или на подемник, точно над скоростната кутия е маркуча който извежда конденза от прасето на климатика! Няма как да го пропуснеш!

14 мнения
• Страница 1 от 1