Покупка на Компакт
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Ozz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: m42 и м43
- Мечтае да кара: нещо ново от магазина
- Детайли за колата: хич не върви пък много гори,що е то ? м43
много върви ,много гори ама и много се чупи що е то? м42
Покупка на Компакт
Привет на всички,нов съм тук и все още не мога да се ориентирам из форума.
Поради тази причина,предварително се извинявам за допуснати грешки и появата на тази тема!
------------------------------------------------------------------------------------------------
Така приятели значи изчетох каквото можах да намеря по темите за 316 компакт (м43б16) - двигател до колкото разбрах!
Доста неща ми станаха ясни,но и доста останаха загадка.И понеже утре (понеделник) ми предстой да купувам въпросния компакт се надявам,че с ваша помощ ще си изясня още някой важни неща.
Колата е 316 Компакт Декември 1998г.Преди няколко дни след кратък оглед от около час я капарирах.
По-огледах я отвън,отвътре оставих я да поработи двигателя ми хареса не шумеше не трепереше.Покарах я малко не тропаше не тракаше.
От всеобщите ви мнения,останах с впечатление че този модел 316 е много куц кон НО и много здрав като автомобил.И понеже нямам кой знае какви финансови възможности мисля,че е идеална за мен
Утре ще ходя,да я взимам както споменах и ви моля ако има нещо важно за което да се огледам преди да дам парите,да споделите
Интересува ме това ВИСКО компакта имали Виско,как да проверя на бързо дали работи или къде да я закарам да направят тест?
Понеже на старата ми кола на циферблата за градусите имам разграфено 90 градуса в средата а на БМВ то няма,(има малко преди средата бяла черта и малко след средата пак една бяла черта и после почва червено) Та каде трябва да ми стои стрелката примерно като работи на място ???
Имам и куп други въпроси но нека започнем с това. Благодаря предварително
Поради тази причина,предварително се извинявам за допуснати грешки и появата на тази тема!
------------------------------------------------------------------------------------------------
Така приятели значи изчетох каквото можах да намеря по темите за 316 компакт (м43б16) - двигател до колкото разбрах!
Доста неща ми станаха ясни,но и доста останаха загадка.И понеже утре (понеделник) ми предстой да купувам въпросния компакт се надявам,че с ваша помощ ще си изясня още някой важни неща.
Колата е 316 Компакт Декември 1998г.Преди няколко дни след кратък оглед от около час я капарирах.
По-огледах я отвън,отвътре оставих я да поработи двигателя ми хареса не шумеше не трепереше.Покарах я малко не тропаше не тракаше.
От всеобщите ви мнения,останах с впечатление че този модел 316 е много куц кон НО и много здрав като автомобил.И понеже нямам кой знае какви финансови възможности мисля,че е идеална за мен

Утре ще ходя,да я взимам както споменах и ви моля ако има нещо важно за което да се огледам преди да дам парите,да споделите

Интересува ме това ВИСКО компакта имали Виско,как да проверя на бързо дали работи или къде да я закарам да направят тест?
Понеже на старата ми кола на циферблата за градусите имам разграфено 90 градуса в средата а на БМВ то няма,(има малко преди средата бяла черта и малко след средата пак една бяла черта и после почва червено) Та каде трябва да ми стои стрелката примерно като работи на място ???
Имам и куп други въпроси но нека започнем с това. Благодаря предварително

- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Покупка на Компакт
Първо добре дошъл! Пожелавам ти ползотворно и приятно прекарано време тук
Сега за колата. Излиза, че е с виско. На студен двигател трябва да може да спреш перката с ръка (това е опасно, но се постига с малко сръчност
). Виско съединителя зацепва, когато двигателя е напълно загрял и когато има нужда от него. Стрелката на уреда за темп. трябва да е по средата и да не мърда при никакви обстоятелства. Двигателите на БМВ загряват сравнително бързо, така че като отидеш за колата ако е студена (непалена) запали я и покарай докато загрее. При възможност излезте на по-дълъг път и поддържай 100-100 и нещо. Почне ли да пада температурата термостата е заминал. В градски условия пусни климатика (хем да го тестваш и него). Мръдне ли стрелката надясно, значи има някакъв проблем - я губи течност, я надува... Отвори капака и стисни маркуча, дето влиза в радиатора. Не трябва да е нито много мек, нито на камък. Огледай хубаво за течове на всякакви течности. Навии волана няколко пъти крайно ляво-дясно, услушвай се за шумове от хидравликата. Пробвай ел. стъкла, шибедах ако има, всякакви други подобни ел. устройства. Хвърли един поглед на колата отдолу - около праговете, калниците и т.н. Понатисни предницата и задницата да видиш дали се клати много (евентуално някой заминал амортисьор. Огледай ги и тях добре за омасляване). Ускори и спри с пуснат волан. Колата трябва да върви направо. Мини през всички предавки - за да се убеди, че са ок, и че мотора дърпа еднакво добре. Удари и веднъж прекъсвач на 2-ра, да се убедиш, че стрелката ще стигне до червеното
При изправен мотор това трябва да стане без проблеми. И всичко друго, което прецениш, че е удачно да се провери. Щото всяка една евентуална нередност води до смъкване от цената, за да може да си я отстраниш после. Най-хубаво някой по-запознат да дойде с теб, за всеки случай. е36 от тия години няма много общо с първите, така че доста от недостатъците са отстранени.

Сега за колата. Излиза, че е с виско. На студен двигател трябва да може да спреш перката с ръка (това е опасно, но се постига с малко сръчност

- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Ако има възможност най добре я качи на канал. Погледни я отдолу. Гледай да няма някой теч от скоростната кутия. Двигателят най-вероятно ще е омаслен, но гледай да няма прясно масло. Ако има масло с червеникав цвят, значи е от сервото на волана. Доно да си вземеш читава кола.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Дай да видим някоя снимка
Ако колата е запазена ще ти достави много удоволствие
Имах компакт с мотор М44 - много ми липсва
А по темата: запазената кола си личи отдалече. А термостата е малък проблем. Все пак я закарай при някой коъто разбира от БМВ

Ако колата е запазена ще ти достави много удоволствие

А по темата: запазената кола си личи отдалече. А термостата е малък проблем. Все пак я закарай при някой коъто разбира от БМВ

- Ozz
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за съветите приятели
Значи аз я огледах лягах под нея,нямаше никакви течове двигателя беше сравнително прашен поне близките 2 месеца не е мит.Аз сравнително имам добра обща култура за колите,но не съм си имал работа с Бмв. (предишните ми автомобила са други марки) И това което видях,отвънка го видях.Пове4е ме притесняват скрити дефекти.. Но явно понякога когато всичко изглежда наред,другото е късмет..
Колегата Dirty M5 driveR собственика на колата ми каза че е без виско. Била с датчик ??
Ето снимки ,разгледайте и споделете. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Колегата Dirty M5 driveR собственика на колата ми каза че е без виско. Била с датчик ??

Ето снимки ,разгледайте и споделете. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
- Ozz
- кандидат ентусиаст
-
Мерси ще оглеждам дано е свястна,че много ми се кара бмв - це 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Правилно ти е казал, че няма виско.
Четири цилиндровите БМВ-та след 1995г. които имат климатик са само с една голяма ел. перка от към мотора.Тази кола изглежда добре на снимките, предполагам, че е с по големия мотор 1.9 105кс.
Той е с по голя въртящ момент и е много приятен за каране.
Успех, колата изгледа читава.
Четири цилиндровите БМВ-та след 1995г. които имат климатик са само с една голяма ел. перка от към мотора.Тази кола изглежда добре на снимките, предполагам, че е с по големия мотор 1.9 105кс.

- -Юли-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на бензин.....
- Мечтае да кара: на ток.....
- Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан
2012--2013->е36 m52b28 95г седан
2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе
2015--2016->е46 m54b30 2001г купе
2016---e46 m47TUd20 2003г компот
2019---e90 m47 2006
2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010
Владе ,ето го този за който говориш ти m43 b19
!!!иначе този на снимките на компота си е 101 коня и завидните 150 нютона..
освен ,че е по-приятен за каране , е по-приятен и като визия 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- -Юли-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на бензин.....
- Мечтае да кара: на ток.....
- Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан
2012--2013->е36 m52b28 95г седан
2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе
2015--2016->е46 m54b30 2001г купе
2016---e46 m47TUd20 2003г компот
2019---e90 m47 2006
2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010
да така е ,нищо не може да ти убегне
но същия мотор се слага в е36 компакт май само 99-та и след това в е46 

Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!
- Ozz
- кандидат ентусиаст
-
[quote="vld"]Правилно ти е казал, че няма виско.
[/quote
А този двигател (става въпрос на колата която ще купувам) м43б16 ли е или е някакъв друг. Отзивите за него добри ли са по принцип или се набутвам ?

А този двигател (става въпрос на колата която ще купувам) м43б16 ли е или е някакъв друг. Отзивите за него добри ли са по принцип или се набутвам ?

- Ozz
- кандидат ентусиаст
-
Имам и много важен въпрос,На таблото когато паля изписва нещо свързано с маслото от сорта,че наближава смяна.Собственика на колата ми обясни,че сега като си сменя маслото трябва да зануля стоиностите.Дигна капака и ми показа една кутия в която в краг бяха наредени едни буксички.Обясни ми,че се давало на маса с едно кабелче и се задържало до 20.Обаче не си спомня коя точно буксичка се дава на касо... ИМАЛИ нещо вярно във това,и ако е така коя букса? Ако може някой дерекно да приложи снимка за по-лесната ми ориентация
П.п Аз си мисля че трябва да се закачи на комп да занолят стоиностите? Ама пак след всяка смяна на масло да давам и по 30 лв за комп да занулявам ми се вижда много прецакано..

П.п Аз си мисля че трябва да се закачи на комп да занолят стоиностите? Ама пак след всяка смяна на масло да давам и по 30 лв за комп да занулявам ми се вижда много прецакано..

- Ozz
- кандидат ентусиаст
-
-Юли- написа:Владе ,ето го този за който говориш ти m43 b19!!!иначе този на снимките на компота си е 101 коня и завидните 150 нютона..
освен ,че е по-приятен за каране , е по-приятен и като визия
Това не е ли същия двигател като в колата която ще копувам

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2