Въпрос относно ланда сонда
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос относно ланда сонда
Става въпрос за следното, някой, може ли да ми каже точните показатели на здрава сонда, а именно на жълт и червен мисля, че беше какво съпротивление трябва да дава, защото на една дава 7ома на др 1.7Кома което е доста голяма разлика, мерси предварително, най-лесно може да каже някой, който има такива нови и си направи труда само да ги замери да сподели на новите какви са показателите, не открих такава тема, ако има просто някой да ме насочи
И дали има разлика м/у различните марки, примерно, сименс, бош и др.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Въпрос относно ланда сонда
Колега , от начина по -който си задал въпроса става ясно , че не си добре запознат с метода за установяване изправността на ламбда сонда ....
Съпротивлението за което ти питаш е съпротивлението на подгрева на сондата , това съпротивление е в интервала 1-15 ома (за изправен подгрев ).... За изправността на содната обаче не може да се съди само по подгрева , има друг много важен фактор а именно как изработва ламбда съотношението и колко бързо сработва содната ... Тези неща се проверяват по определен начин и за тях трябва да прочетеш темите за ламбда сонди , които има във форума ..... Ето в тази тема съм дал някои насоки за това ... viewtopic.php?f=8&t=217345 Има още една две теми за ламбда сонди в раздел полезни ... Не си търсил достатъчно , за това не си ги намерил ... viewtopic.php?f=8&t=11820 Освен това цвета на кабелите зависи от модела на колата и модела на компютъра ... Не е еднакъв за всички ... със сигурност обаче червен кабел няма при никоя сонда !
Съпротивлението за което ти питаш е съпротивлението на подгрева на сондата , това съпротивление е в интервала 1-15 ома (за изправен подгрев ).... За изправността на содната обаче не може да се съди само по подгрева , има друг много важен фактор а именно как изработва ламбда съотношението и колко бързо сработва содната ... Тези неща се проверяват по определен начин и за тях трябва да прочетеш темите за ламбда сонди , които има във форума ..... Ето в тази тема съм дал някои насоки за това ... viewtopic.php?f=8&t=217345 Има още една две теми за ламбда сонди в раздел полезни ... Не си търсил достатъчно , за това не си ги намерил ... viewtopic.php?f=8&t=11820 Освен това цвета на кабелите зависи от модела на колата и модела на компютъра ... Не е еднакъв за всички ... със сигурност обаче червен кабел няма при никоя сонда !
metodi80 написа:Колега , от начина по -който си задал въпроса става ясно , че не си добре запознат с метода за установяване изправността на ламбда сонда ....
че не съм много в час е така, но да обясняваш нещо със сигурност, в което не си сигурен е подвеждащо и несериозно

- metodi80
- старши ентусиаст
-
b2d написа:...но да обясняваш нещо със сигурност, в което не си сигурен е подвеждащо и несериозно ...metodi80 написа: Освен това цвета на кабелите зависи от модела на колата и модела на компютъра ... Не е еднакъв за всички ... със сигурност обаче червен кабел няма при никоя сонда !
Тук имах предвид , че няма червен кабел в инсталацията на колата до буксата на сондата .... А цветовете на кабелите от сондата до буксата може да е произволен и това няма никакво значение ..... Примерно Денсо сондите са със два сини , черен и кафяв кабели ...
Универсалните бошови сонди са със два бели , черен и сив кабели ....
Има и сименсови и бошови сонди с червен , жълт, бял и черен кабели и в тях няма нищо специално има ОЕМ такива сонди има и оригинални ...
В повечето случаи , когато пиша нещо съм сигурен в него , когато не съм сигурен , не казвам , че съм сигурен ....
metodi80 написа:b2d написа:...но да обясняваш нещо със сигурност, в което не си сигурен е подвеждащо и несериозно ...metodi80 написа: Освен това цвета на кабелите зависи от модела на колата и модела на компютъра ... Не е еднакъв за всички ... със сигурност обаче червен кабел няма при никоя сонда !
Тук имах предвид , че няма червен кабел в инсталацията на колата до буксата на сондата .... А цветовете на кабелите от сондата до буксата може да е произволен и това няма никакво значение ..... Примерно Денсо сондите са със два сини , черен и кафяв кабели ...
Универсалните бошови сонди са със два бели , черен и сив кабели ....
Има и сименсови и бошови сонди с червен , жълт, бял и черен кабели и в тях няма нищо специално има ОЕМ такива сонди има и оригинални ...
В повечето случаи , когато пиша нещо съм сигурен в него , когато не съм сигурен , не казвам , че съм сигурен ....
Грешно тълкование

- metodi80
- старши ентусиаст
-
b2d написа:Айде кажи сега заместител, на Сименс сондата тази ОЕМ има ли ги и колко струват, като аналог ли са или ? Трябва да са съшите параметри, че тези универсалните не стават за Сименс, пак си е с грешка със тях...
Обърни се към laviatan , мисля че ще може да ти предложи решение ...
7 мнения
• Страница 1 от 1