е36 316 гърми и не пали
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
е36 316 гърми и не пали
Здравейте форумци, вчера се регистрирах да чета а днес изникна проблем и реших да пиша
Проблема е следният:
Имаше изгоряла водна помпа и се наложи смяна, днес изкарахме старата и поставихме новата.
Зглобихме всичко обратно, но колата не пали..?
Проблема мисля че е от кабелите които идват от цилиндрите към дистрибуторната капачка, извадих кабелите от към капачката за да ги почистя и явно съм ги сложил в грешен ред.
стартера върти но така 3-4 секунди, чува се гръм от към гърнето и спира. (колата е с газ)
Предполагам съм ги сложил в грешен ред кабелите
Ако някой може да ми каже по какъв ред се наместват кабелите ще съм много благодарен
ако може реда по който казвате да е така (дупките на капачката са 5)
цилиндрите от ляво на дясно:
примерно: 1ви цилиндър - 3та дупка; 2ри цилиндър - 1ва дупка и т.н...?
малко не го обесних както трябва но..
Проблема е следният:
Имаше изгоряла водна помпа и се наложи смяна, днес изкарахме старата и поставихме новата.
Зглобихме всичко обратно, но колата не пали..?
Проблема мисля че е от кабелите които идват от цилиндрите към дистрибуторната капачка, извадих кабелите от към капачката за да ги почистя и явно съм ги сложил в грешен ред.
стартера върти но така 3-4 секунди, чува се гръм от към гърнето и спира. (колата е с газ)
Предполагам съм ги сложил в грешен ред кабелите
Ако някой може да ми каже по какъв ред се наместват кабелите ще съм много благодарен
ако може реда по който казвате да е така (дупките на капачката са 5)
цилиндрите от ляво на дясно:
примерно: 1ви цилиндър - 3та дупка; 2ри цилиндър - 1ва дупка и т.н...?
малко не го обесних както трябва но..
Re: е36 316 гърми и не пали
Предполагам говориш за м40.Махни дистрибуторната капачка и леко завърти на стартер да видиш на къде се върти палеца.После почвай да редиш кабелите в същата посока 1-3-4-2 и така докато запали.Има и друг вариянт да вадиш свещ или по белези да гледаш ГМТ и от там да ги редиш ама е по сложно.Имай в предвид ,че най вероятно вече е задавена изкарай и подсуши свещите.За друго не се сещам.Новата помпа чува ли се да бачка?
по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Re: е36 316 гърми и не пали
kravun написа:Предполагам говориш за м40.Махни дистрибуторната капачка и леко завърти на стартер да видиш на къде се върти палеца.После почвай да редиш кабелите в същата посока 1-3-4-2 и така докато запали.Има и друг вариянт да вадиш свещ или по белези да гледаш ГМТ и от там да ги редиш ама е по сложно.Имай в предвид ,че най вероятно вече е задавена изкарай и подсуши свещите.За друго не се сещам.Новата помпа чува ли се да бачка?
Все пак, докато ми одобрят мнението наредих кабелите, те бяха обозначени с цифри ама кой да гледа...

Новата помпа е 6 точки, никакви проблеми с нея обаче сега не можем да я обезвдушим тая пустата каруца, надува маркуча км радиатора направо ще се прсне.... постоянно влиза вздух в системата от някде. май и гарнитура ще сменяме
м40 е мотора, да.
3 мнения
• Страница 1 от 1