Загрява при каране с висока скорост
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- mitakaBE
-
-
- Кара: E21 315 купе
- Мечтае да кара: E21 Alpina
Загрява при каране с висока скорост
Здравейте колеги, имам следния проблем. Преди ден - два се пребирах от провинцията към София и по магистралата ми направи впечетление, че при висока скорост колата започна да загрява и да подминава средата стабилно, след като върнах газта и намалих скороста до 130 -140 стрелката веднага се върна на мястото си. Моля дайте съвет каде да търся проблема.
Колата е с мотор М52Б28 с ревизирана глава преди 200 км, нов термостат и нова водна помпа. Преди ревизията на главата ми правеше подобен проблем но дари и при работа на място а в движение всичко си беше нормално, тогава се оказа от спукан маркуч които отвейда антифриза от главата към клапаните на парното. Сега всичко изглежда както трябва не губи течност но от къде идва проблема
Колата е с мотор М52Б28 с ревизирана глава преди 200 км, нов термостат и нова водна помпа. Преди ревизията на главата ми правеше подобен проблем но дари и при работа на място а в движение всичко си беше нормално, тогава се оказа от спукан маркуч които отвейда антифриза от главата към клапаните на парното. Сега всичко изглежда както трябва не губи течност но от къде идва проблема

- владимир 0711
- Потребител
-
Re: Загрява при каране с висока скорост
ако виското ти работи виж радиатора да не ти е запушен че при това полужение преминава по малко течност и по бавно се охлажда
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Радиатори чистил ли си скоро?
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
mitakaBE написа:Здравейте колеги, имам следния проблем. Преди ден - два се пребирах от провинцията към София и по магистралата ми направи впечетление, че при висока скорост колата започна да загрява и да подминава средата стабилно, след като върнах газта и намалих скороста до 130 -140 стрелката веднага се върна на мястото си. Моля дайте съвет каде да търся проблема.
я си провери нивото на антифриза и я обезвъздуши хубаво

колега, и мояте правесхе така над 130......, обезвъздушаване му е майката поне според мен 

- mitakaBE
-
-
колата е обезвъздушена перфектно , а шо се отнася до радиатора, не не съм го чистил. И аз помислих че е възможно да е от радиатора, че не е почистван , но при условие че климатичния е пред него и перката на климатроника , как ли би се обдухвал и как може да се замърси изоб6то 

Аз наскоро имах сходен проблем само, че прегря климатроника и се изключи.Оказа се много мръсен радиатор.Един обезмаслител,макруч (не водоструйка , защото тя криви питата на радиатора) и много търпение
А и дори това да не е причината нищо не ти пречи малко профилактика която струва 5 лв
)

- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
mitakaBE написа:колата е обезвъздушена перфектно , а шо се отнася до радиатора, не не съм го чистил. И аз помислих че е възможно да е от радиатора, че не е почистван , но при условие че климатичния е пред него и перката на климатроника , как ли би се обдухвал и как може да се замърси изоб6то
Перфектно ? да позная ли -> майстора ти е казал, че всичко е точно като ти е оправял маркучите ?
П.П. след като искаш помощ, чети малко какво ти пишат !! Сигурен съм даже, че си и нямаш на представа как се обезвъздушава ....

- mitakaBE
-
-
GKuzmanov написа:mitakaBE написа:колата е обезвъздушена перфектно , а шо се отнася до радиатора, не не съм го чистил. И аз помислих че е възможно да е от радиатора, че не е почистван , но при условие че климатичния е пред него и перката на климатроника , как ли би се обдухвал и как може да се замърси изоб6то
Перфектно ? да позная ли -> майстора ти е казал, че всичко е точно като ти е оправял маркучите ?
П.П. след като искаш помощ, чети малко какво ти пишат !! Сигурен съм даже, че си и нямаш на представа как се обезвъздушава ....
Колега недей да пишеш глупости без да познаваш човека от другата страна! Колата не е стъпвала на майстор няма и да стъпи при условие че от 10 години работя в сервиз а скоро мисля да отварям и собствен! В този случей аз съм сигурния че ти не си савсем наясно кое как се прави и какви за признаците за възглавница както предполагат колегите по горе.
Ще те помоля ако пишеш по темите за да трупаш мнения да не го правиш тук.
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
mitakaBE написа:колата е обезвъздушена перфектно , а шо се отнася до радиатора, не не съм го чистил. И аз помислих че е възможно да е от радиатора, че не е почистван , но при условие че климатичния е пред него и перката на климатроника , как ли би се обдухвал и как може да се замърси изоб6то
mitakaBE написа:GKuzmanov написа:mitakaBE написа:колата е обезвъздушена перфектно , а шо се отнася до радиатора, не не съм го чистил. И аз помислих че е възможно да е от радиатора, че не е почистван , но при условие че климатичния е пред него и перката на климатроника , как ли би се обдухвал и как може да се замърси изоб6то
Колега недей да пишеш глупости без да познаваш човека от другата страна! Колата не е стъпвала на майстор няма и да стъпи при условие че от 10 години работя в сервиз а скоро мисля да отварям и собствен! В този случей аз съм сигурния че ти не си савсем наясно кое как се прави и какви за признаците за възглавница както предполагат колегите по горе.

п.п. Със здраве колега дано ти тръгне сервиза

- mitakaBE
-
-
GKuzmanov написа:mitakaBE написа:колата е обезвъздушена перфектно , а шо се отнася до радиатора, не не съм го чистил. И аз помислих че е възможно да е от радиатора, че не е почистван , но при условие че климатичния е пред него и перката на климатроника , как ли би се обдухвал и как може да се замърси изоб6то
mitakaBE написа:GKuzmanov написа:mitakaBE написа:колата е обезвъздушена перфектно , а шо се отнася до радиатора, не не съм го чистил. И аз помислих че е възможно да е от радиатора, че не е почистван , но при условие че климатичния е пред него и перката на климатроника , как ли би се обдухвал и как може да се замърси изоб6то
10 години в сервиз викаш ? ама за перални или за микровълнови ?
п.п. Със здраве колега дано ти тръгне сервиза
аз ли не съм написал правилно или ти неможеш да четеш ??? НЕ ТРУПАИ МНЕНИЯ ТУК!
И дори да работиш в сервиз неозначава че всичко ти е съвсем ясно, ако беше така нямаше да пускам темата
А сега и да помоля модераторите да поизтрият малко ненужни мнения и да поразчистят темата
Няма нищо че има друг радиатор пред водния затлачва се много . Ако всичко друго е направено като хората и сменено както описваш идеята е тази , виското не играе при тези скорости затова остава позапушване макар че живота е шарен . То е било хубаво като си свалял главата и сменял по охладителната система да свалиш целия радиатор и отвътре и вънка да го чистиш , има няма на две години не е излишна тази процедура . Успех.
- mitakaBE
-
-
vladobate написа:Няма нищо че има друг радиатор пред водния затлачва се много . Ако всичко друго е направено като хората и сменено както описваш идеята е тази , виското не играе при тези скорости затова остава позапушване макар че живота е шарен . То е било хубаво като си свалял главата и сменял по охладителната система да свалиш целия радиатор и отвътре и вънка да го чистиш , има няма на две години не е излишна тази процедура . Успех.
колега радиатора отвън го поогледах като го свалях при свалянето на главата и видомо беше добре ня беше затлачен, но не се сетих да погледна между двата кво се случва, утре ще проверя и ще погледна климатичния да не се е затлачил отпред и от там да идва проблема, що се отнася до промиване на системата, промиването е направено но трябваше да погледна и от вътре радиатора как е че само го измих с обезмаслител да падне маслото и до там . не се сетих да го проверя и сега пак ще се сваля радиатор (който немисли е така

mitakaBE написа:vladobate написа:Няма нищо че има друг радиатор пред водния затлачва се много . Ако всичко друго е направено като хората и сменено както описваш идеята е тази , виското не играе при тези скорости затова остава позапушване макар че живота е шарен . То е било хубаво като си свалял главата и сменял по охладителната система да свалиш целия радиатор и отвътре и вънка да го чистиш , има няма на две години не е излишна тази процедура . Успех.
колега радиатора отвън го поогледах като го свалях при свалянето на главата и видомо беше добре ня беше затлачен, но не се сетих да погледна между двата кво се случва, утре ще проверя и ще погледна климатичния да не се е затлачил отпред и от там да идва проблема, що се отнася до промиване на системата, промиването е направено но трябваше да погледна и от вътре радиатора как е че само го измих с обезмаслител да падне маслото и до там . не се сетих да го проверя и сега пак ще се сваля радиатор (който немисли е така)
Е то точно между двата са лай.ата , също и климатичния се мие ако той прави тапа се отразява и на водния. И ако го сваляш с водоструйка се мие перфектно. Това с изкривяването на ламелите няма да го има ако се мие поне от 50см разстояние и струята да пада перпендикуларно на равнината на радиатора.
- mitakaBE
-
-
Днес свалях наново радиаторите оказа се обаче, че са перфектно чисти външно почистих и между тях но се оказа че и там няма кои знае какво освем няколко листенца който едва ли са правили проблема, но реших все пак да пробвам и излезнах към Перник да пробвам дали пак почва да загрява. За мое нещастие проблема си остана въпреки че радиаторите са почистени, погледнах капачката оказа се че и тя си е добре, незнам вече каде да търся проблема моля помагайте 

42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3