климатика ...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
климатика ...
климатика ми се беше развалил и в един сервиз уж го оправиха и работеше.После изведнъж работеше на моменти.Като отидох пак в сервиза и им го казах,ми казаха,че външната температура трябвало да е над 15 градуса,за да бачка климатика.
това вярно ли е?
това вярно ли е?
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
- bavareza
- кандидат ентусиаст
-

Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Моя климатик (с врътките) тръгва при всякакви температури ,дори отрицателни .. не че охлажда нещо но тръгва .. и вчера го пусках профилактично( около 5 градуса беше) да се поразтъпче. Да спира сам от време на време е нормално ,той не трябва да бичи постоянно а включва и изключва.
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
Re: климатика ...
BMW_MAFIA написа:климатика ми се беше развалил и в един сервиз уж го оправиха и работеше.После изведнъж работеше на моменти.Като отидох пак в сервиза и им го казах,ми казаха,че външната температура трябвало да е над 15 градуса,за да бачка климатика.
това вярно ли е?
Еи затова нема са опраи тая държава

Разбиратели много маистори малко

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Ако температурата в купето е по-висока от зададената - климатика се включва - няма значение колко е външната температура - има датчик само за вътрешната и датчик за температурата на компресора.
над 7-10 градуса за климатика и климатроника
аз като отидох зимата на климатик сервиз ми казаха че температурата трябва да е над 7-10 градуса за да могат да го видиат и трябва да ходиа скоро естествено 4е ако е под тези градуси ниама смисал да се вклиу4ва тогава 6те си вклиу4ите парното:))) а компресора би триабвало винаги да работи> но и при най неопитните маийстори да отиде6 и те 6те ти кажат 4е требва да е над 7 градуса за да го видат.
- arkadas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-90
по каталог го дават, че температурата в купето трябва е да е над +3 градуса. А датчикът, който отчита това се намира до врътките (прилича на копче с малка решетка)
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: климатика ...
BMW_MAFIA написа:климатика ми се беше развалил и в един сервиз уж го оправиха и работеше.После изведнъж работеше на моменти.Като отидох пак в сервиза и им го казах,ми казаха,че външната температура трябвало да е над 15 градуса,за да бачка климатика.
това вярно ли е?
Препълнили са ти го с фреон, затова работи на моменти. Като вдигне високо налягане, защитата на компресора се включва. Като ходите на сервиз трябва да гледате дали имат уред, който мери количеството на фреона. На доста места наливат според налягането, ама то е променлива величина и ремонтите стават скъпи. Във форума има доста теми за климатика, както и свестни сервизи, така че търсете

Never mistake motion for action...
11 мнения
• Страница 1 от 1