климатика ...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

климатика ...

Мнение от BMW_MAFIA » 24 Мар 2006, 21:03

климатика ми се беше развалил и в един сервиз уж го оправиха и работеше.После изведнъж работеше на моменти.Като отидох пак в сервиза и им го казах,ми казаха,че външната температура трябвало да е над 15 градуса,за да бачка климатика.
това вярно ли е?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 24 Мар 2006, 21:24

не е вярно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavareza » 25 Мар 2006, 0:06

:?: Такова твърдение чувам за първи път. Тъпо е. :roll:
Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 25 Мар 2006, 0:51

така е. какво му е тъпото? ако е 15 градуса ще искаш да ги свлиш на 12 ли?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 25 Мар 2006, 10:09

Моя климатик (с врътките) тръгва при всякакви температури ,дори отрицателни .. не че охлажда нещо но тръгва .. и вчера го пусках профилактично( около 5 градуса беше) да се поразтъпче. Да спира сам от време на време е нормално ,той не трябва да бичи постоянно а включва и изключва.

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 25 Мар 2006, 11:07

като пуснеш климатика е нормално да трепнат оборотите като се включи компресора. Като е по студено само вентилатора работи, ако слушаш на отворен капак отпред се чува едно "чак" , когато се включва компресора.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Re: климатика ...

Мнение от LAST RIDE » 25 Мар 2006, 19:28

BMW_MAFIA написа:климатика ми се беше развалил и в един сервиз уж го оправиха и работеше.После изведнъж работеше на моменти.Като отидох пак в сервиза и им го казах,ми казаха,че външната температура трябвало да е над 15 градуса,за да бачка климатика.
това вярно ли е?

Еи затова нема са опраи тая държава :!:

Разбиратели много маистори малко :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 26 Мар 2006, 6:06

Ако температурата в купето е по-висока от зададената - климатика се включва - няма значение колко е външната температура - има датчик само за вътрешната и датчик за температурата на компресора.

Потребител
Аватар

над 7-10 градуса за климатика и климатроника

Мнение от PERKY » 05 Апр 2006, 17:28

аз като отидох зимата на климатик сервиз ми казаха че температурата трябва да е над 7-10 градуса за да могат да го видиат и трябва да ходиа скоро естествено 4е ако е под тези градуси ниама смисал да се вклиу4ва тогава 6те си вклиу4ите парното:))) а компресора би триабвало винаги да работи> но и при най неопитните маийстори да отиде6 и те 6те ти кажат 4е требва да е над 7 градуса за да го видат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-90

Мнение от arkadas » 05 Апр 2006, 22:25

по каталог го дават, че температурата в купето трябва е да е над +3 градуса. А датчикът, който отчита това се намира до врътките (прилича на копче с малка решетка)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: климатика ...

Мнение от Leon » 10 Апр 2006, 12:05

BMW_MAFIA написа:климатика ми се беше развалил и в един сервиз уж го оправиха и работеше.После изведнъж работеше на моменти.Като отидох пак в сервиза и им го казах,ми казаха,че външната температура трябвало да е над 15 градуса,за да бачка климатика.
това вярно ли е?

Препълнили са ти го с фреон, затова работи на моменти. Като вдигне високо налягане, защитата на компресора се включва. Като ходите на сервиз трябва да гледате дали имат уред, който мери количеството на фреона. На доста места наливат според налягането, ама то е променлива величина и ремонтите стават скъпи. Във форума има доста теми за климатика, както и свестни сервизи, така че търсете ;)
Never mistake motion for action...

Назад към E36