Странен проблем с таблото и др

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е65

Странен проблем с таблото и др

Мнение от b2d » 13 Авг 2012, 11:22

Бях оставил колата за няколко дни ( не я карах ) и се връщам паля и какво да видя, подсветката на таблото работи, абс, акумулатор и мигачи и др също, но уредите не се движат ( нивомерите, скоростомер, обортомер ) и цифрите с километрите също не светят странна работа ? Прегледах бушоните и след рестарт се появяват цифрите за секунди и пак изгасват, същото се получава и след рестарт от акумулатора показват се и изчезват, дребен проблем или му е дошло времето на таблото? И да питам, ако е до таблото понеже моето е с новите рингове, лесно ли се свалят и слагат, че ми е грозно таблото без рингове, и да попитам при бушоните в коша открих изгорял 30А за втора перка, какво ще рече втора перка, перката на климатика ли кое е втора перка? Е36 М50 купе, ако е от значение и последен въпрос да не отварям нова тема, бушона за късите и за стоповете за мъгла един ли е, че от време на време като вкл късите и има зачудване или трябва да върна ключа и пак за да запалят?

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Re: Странен проблем с таблото и др

Мнение от sas_88 » 13 Авг 2012, 12:53

Таблото се е склапало,или вземаш ново или има вариант за отремонтиране,като смениш кварцовия резонатор 6.29Mhz но намирането на същия е голяма греда.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е65

Re: Странен проблем с таблото и др

Мнение от b2d » 15 Авг 2012, 19:02

Хммм... а по въпроса с перка номер две мисля, че се води 41 с 30А предпазител, дали е за перката на климатика и от какво би могло да изгори това предпазителче както и дали е едно за късите и светлините и за стоповете за мъгла ? А колкото до таблото ще проверя за тази част, ако някой го е е ремонтирал вече да сподели трудно ли се сменя тази част и къде се намира точно пък аз ще я търся от някъде и дали си заслужава, като цена и време, защото, ако е 30лв примерно, а таблото е 50-60лв дали няма да е по лесно и бързо направо ново табло?
До тук най-близкото, което открих за кварцов резонатор е 6.25

Назад към E36