Въпрос относно запалителен кабел на 4-ти целиндър.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: BMW 318 i

Въпрос относно запалителен кабел на 4-ти целиндър.

Мнение от undon3 » 01 Авг 2012, 16:39

Здравейте колеги.Днес Реших да сменя запалителните кабели.Колата е е36 318 113к.с. Взех си нови кабели на фирмата Тесла и като започнах да ги сменям се сблъсках със следния проблем на 4 ти целиндър на оригиналния кабел до дистрибутурната капачка има пръстен около кабела ,този пръстен е свързан с друг кабел който е мушнат близо до датчика на вала.А новите кабели следователно нямат такъв пръстен към тях.В магазина ми казаха че имат кабели с такъв датчик но цената е около 200 лв.Въпроса ми е за каквло служи този датчик и имали начин да го побългаря ,примерно да го вържа за новия.Най добре ще е да извадя лулата ,но ми се струва че ще я скъсам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Re: Въпрос относно запалителен кабел на 4-ти целиндър.

Мнение от k-hristov » 01 Авг 2012, 21:47

undon3 написа:Здравейте колеги.Днес Реших да сменя запалителните кабели.Колата е е36 318 113к.с. Взех си нови кабели на фирмата Тесла и като започнах да ги сменям се сблъсках със следния проблем на 4 ти целиндър на оригиналния кабел до дистрибутурната капачка има пръстен около кабела ,този пръстен е свързан с друг кабел който е мушнат близо до датчика на вала.А новите кабели следователно нямат такъв пръстен към тях.В магазина ми казаха че имат кабели с такъв датчик но цената е около 200 лв.Въпроса ми е за каквло служи този датчик и имали начин да го побългаря ,примерно да го вържа за новия.Най добре ще е да извадя лулата ,но ми се струва че ще я скъсам.

Може и без него :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Авг 2012, 21:52

Опознавателен датчик за цилиндъра.Може и без него ама е по добре да е там щото ЕКУ то го ползва сети се за какво.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: BMW 318 i

Мнение от undon3 » 08 Авг 2012, 19:00

Мерси колеги.Реших проблема много лесно и просто.Разглобих стария кабел извадих датчика,след което разглобих новия и го прекарах през пръстена и го сглобих отново :).Само да вметна КАБЕЛА СЕ ВАДИ ОТ ЛУЛАТА ЧРЕЗ РАЗВИВАНЕ ,КАБЕЛНАТА ОБУВКА НА КАБЕЛА СЕ РАЗВИВА И НАВИВА НЕ СЕ ДЪРПА!

Назад към E36