Комфорт модул 318TDS?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Комфорт модул 318TDS?
Здравейте,
разбрах, че някои имат такава екстра. Интересно ми е моята 318тдс '96г дали има, защото само от ключалката се затварят прозорците. Прочетох няколко теми, обучих ключа наново, но от копчетата неще и неще.
разбрах, че някои имат такава екстра. Интересно ми е моята 318тдс '96г дали има, защото само от ключалката се затварят прозорците. Прочетох няколко теми, обучих ключа наново, но от копчетата неще и неще.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Комфорт модул 318TDS?
amxcs написа:Здравейте,
Има, сега напиши в детайли какво си направил икаква ти е идеята.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

Искам като задържа копче "заключване" или "отключване" на ключа да се вдигат и свалят стъклата.
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
В е36 няма такава екстра отваряне на прозорците, има затваряне с дълъг сигнал от алармата, за бутона от ключа не съм сигурен/мисля, че има такава екстра или със задържане на бутона за заключване или със задържане на ключа в крайно затворено положение/, а за комфортмодула има достатъчно теми+ снимки-махаш жабката и ще разбереш
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
baitun написа:В е36 няма такава екстра отваряне на прозорците, има затваряне с дълъг сигнал от алармата, за бутона от ключа не съм сигурен/мисля, че има такава екстра или със задържане на бутона за заключване или със задържане на ключа в крайно затворено положение/, а за комфортмодула има достатъчно теми+ снимки-махаш жабката и ще разбереш
И според мен Е36 няма такава опция да сваля прозорците, има само да ги вдигне с дълъг сигнал.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Всичко може , момчета .... , ако се направи по подходящия начин , може и да сваля стъклата , не само да ги вдига .... Но това упражнение е за "напреднали" ....
Казвам го чисто информативно , да не ме питате сега как точно става , щото ме мързи да обяснявам ... 

Ти вкара мухата и сега бягаш. Има по принцип един бутон, който сваля и вдига всички стъкла, но как е вързан?metodi80 написа:Всичко може , момчета .... , ако се направи по подходящия начин , може и да сваля стъклата , не само да ги вдига .... Но това упражнение е за "напреднали" ....Казвам го чисто информативно , да не ме питате сега как точно става , щото ме мързи да обяснявам ...
bmw325tds написа:Ти вкара мухата и сега бягаш. Има по принцип един бутон, който сваля и вдига всички стъкла, но как е вързан?metodi80 написа:Всичко може , момчета .... , ако се направи по подходящия начин , може и да сваля стъклата , не само да ги вдига .... Но това упражнение е за "напреднали" ....Казвам го чисто информативно , да не ме питате сега как точно става , щото ме мързи да обяснявам ...

При мен като са отворени прозорците и заключа колата с дистанционното на алармата, сами се вдигат.Явно всичко е до някакви настройки, а копчето на ключа ми е само за фенерчето в него.
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Има различни модели. При някои от бутона който при едни е за заключване на задните стъкла/да не се отварят от задните бутони примерно от малки деца/, а при други е да се вдигат и свалят едновременно 4-те стъкла. Предполагам, че може да се "тунинговат" стъклата и да се свалят от бутон примерно на алармата, но трябва да се четат схеми за комфорта и да се подава пак дълъг импулс при отключване на колата, нека се намеси и Мето да сподели, но по принцип няма такава екстра при е36.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Такива екстри като вдигане на стъклата със задържане на бутона за заключване и сваляне на стъклата при отключване в Е36 фабрично няма.
Относно изказването на Мето, вярно е, че няма невъзможни неща, но и обясненията са доста и са сложни. Реализацията на такова устройство има няколко подхода и много изисквания. Само с обяснение във форума не мисля, че ще се получи нещо, но нека нахвърля някой неща.
От около година разработвам устройство, което да прави следните неща:
1. управлява бутона за аварийните от Е46.
2. управлява бутона за „child safety” функцията. За тази функция се използва десния бутон от снимката.
3. управлява бутона за превключва на управлението на автопилота.
4. управлява задните стъкла, както от бутоните на централната конзола, така и от бутоните на задните врати. Фунция „автоматично вдигане”.
5. управлява всичи стъкла едновременно.
6. проверява температурата в купето при отключване и при tºC≥25º автоматично сваля четирите стъкла.
7. има отворен вход за сензор за дъжд – блокира свалянето на стъклата при отключване независимо от температурата в купето.
8. задейства индикацията за нивото на течността за измиване на предното стъкло и фаровете.
9. преобразува сигнала от лостчето на темпомата за бензинов двигател в сигнал за дизелов двигател
10. вклюва късите свелини и габаритите след стартирането на двигателя. В процес на доразработка е варианта за дневни светлини с използване на дългите светлини на 30%!!!
Характеристики:
Модулът е проектиран така, че след изгасяне на дигателя на колата и изваждане на контактният ключ остава активен в продължение на 15 минути. Ако в този период се наложи да се включат аварийните светлини, модулът остава активен до 15 минути след тяхното изключване. При подаване на контакт, модулът е постоянно активен.
Функцията за автоматично сваляне на стъклата при температура в купето tºC≥25º се активира с отключването на колата, като се използва сигнала за отключване от основния комфорт модул на автомобила. Захранването, осигуряващо тази функция е активно 10-15 минути. Ако в рамките на този период се постави контактният ключ и се даде на контакт, захранването се деактивира. С изключването на контакта, схемата е готова за активиране.
Това съм направил до момента и през седмицата ще проверя платката за грешки и я давам за изработка.
Относно изказването на Мето, вярно е, че няма невъзможни неща, но и обясненията са доста и са сложни. Реализацията на такова устройство има няколко подхода и много изисквания. Само с обяснение във форума не мисля, че ще се получи нещо, но нека нахвърля някой неща.
От около година разработвам устройство, което да прави следните неща:
1. управлява бутона за аварийните от Е46.
2. управлява бутона за „child safety” функцията. За тази функция се използва десния бутон от снимката.
3. управлява бутона за превключва на управлението на автопилота.
4. управлява задните стъкла, както от бутоните на централната конзола, така и от бутоните на задните врати. Фунция „автоматично вдигане”.
5. управлява всичи стъкла едновременно.
6. проверява температурата в купето при отключване и при tºC≥25º автоматично сваля четирите стъкла.
7. има отворен вход за сензор за дъжд – блокира свалянето на стъклата при отключване независимо от температурата в купето.
8. задейства индикацията за нивото на течността за измиване на предното стъкло и фаровете.
9. преобразува сигнала от лостчето на темпомата за бензинов двигател в сигнал за дизелов двигател
10. вклюва късите свелини и габаритите след стартирането на двигателя. В процес на доразработка е варианта за дневни светлини с използване на дългите светлини на 30%!!!
Характеристики:
Модулът е проектиран така, че след изгасяне на дигателя на колата и изваждане на контактният ключ остава активен в продължение на 15 минути. Ако в този период се наложи да се включат аварийните светлини, модулът остава активен до 15 минути след тяхното изключване. При подаване на контакт, модулът е постоянно активен.
Функцията за автоматично сваляне на стъклата при температура в купето tºC≥25º се активира с отключването на колата, като се използва сигнала за отключване от основния комфорт модул на автомобила. Захранването, осигуряващо тази функция е активно 10-15 минути. Ако в рамките на този период се постави контактният ключ и се даде на контакт, захранването се деактивира. С изключването на контакта, схемата е готова за активиране.
Това съм направил до момента и през седмицата ще проверя платката за грешки и я давам за изработка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Българския вариант:
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
baitun написа:... а при други е да се вдигат и свалят едновременно 4-те стъкла.
Ти колко такива "други" си виждал?
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
stony1 написа:От около година разработвам устройство, което да прави следните неща...

baitun написа:В е36 няма такава екстра отваряне на прозорците, има затваряне с дълъг сигнал от алармата, за бутона от ключа не съм сигурен/мисля, че има такава екстра или със задържане на бутона за заключване или със задържане на ключа в крайно затворено положение/, а за комфортмодула има достатъчно теми+ снимки-махаш жабката и ще разбереш
Извинявам се, не съм разбрал че става дума за дистанционното на алармата.

14 мнения
• Страница 1 от 1