продухване на дюзите?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

продухване на дюзите?

Мнение от pavlov » 30 Май 2003, 23:43

Вчера влизх в бокса за да тествам баварката(316'92) на компютъра и се оказа , че единствения проблем е замърсяване на дюзите. След разговор с механиците се стигна до извода , че решенията на проблема са два(изключвам варинта - нови дюзи):
1.Добавка в горивото за прочистване на горивната система
2.Ултразвуково прочиставне на дюзите.
Първия вариант не ми се нрави и отпада.
Вторият вариант е приемлив , но не мога да намеря сервиз във Варна , който да го извърши. Ще бъда благодарен на всеки , който ми даде координатите на сервиз във Варна , където правят ултразвуково прочистване на дюзите на двигателя , ако е възможно и цени.

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 31 Май 2003, 13:16

Абе да ти кажа и с препарати е вариант аз лично съм пробвал с един REDEX се казваше трябва да ти кажа че имаше ефект, но само докато го слагах, после пак се задръстиха щото бензина ни е просто страхотен :evil: :shock:
Иначе знам че в дару кар правят такива услуги само дето на теб ти е малко далечко :( :(

сбъркал колата, но не и форума
Аватар

Re: продухване на дюзите?

Мнение от Calibra16V » 01 Юни 2003, 22:37

на 9 юни в бош сервиза в дупница ще ми правят прочистване на дюзите с ултразвук за 80 лева (по 20 лева на дюза)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TurboDizelKombi » 02 Юни 2003, 16:01

Мисля, че и в Дунев Мотор Спорт го правят, но пак е в София.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KUPETO » 03 Юни 2003, 21:50

Spored men dobavkite sa ve4e na dosto visoko nivo i ima golqm izbor,az li4no vinagi slagam CASTROL za podobrqvane na oktana i po4istvane na duzite,sstruva 12 lv imaq navsqkade i stiga za okolo 6 rezervoara-opitai,tova s ultra zvuk mi se struva 4e zaribqvka!
Vyv Varna ima BO6 servis (Cokov i Kanev) naistina sa mnoo dobri v serviza na Albion imat dosta da se u4at za da gi dogonqt :wink:

пиши на кирилица занапред
Turturelo - da admin
Пътят към АДА е обсипан с добри намерения!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 05 Юни 2003, 1:30

А защо неопиташ с WD-40 ,струва около 9,00 лв.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

има ли подобни добавки за дизел?

Мнение от E-31 » 21 Юни 2003, 12:22

има ли подобни добавки за дизел?

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 22 Юни 2003, 20:14

Има. Обърни внимание по бензиностанциите има няколко вида на по-известните вериги, отделно фирмите производители на масла и петролни продукти също понякога предлагат такива. Аз лично съм ползвал няколко вида и определено помагат. Дизеловият ми автомобил е много капризен на тема качество на нафтата, когато е кофти придърпва и не иска да върви, след като му сипя добавка почти винаги придърпването изчезва.. Така, че не е лошо от време на време да наливаш някоя друга отвара в резервоара ;) Пробвай с различни докато намериш тази, която най-много ще се харесат с двигателя ти..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 15 Юли 2003, 20:53

KEVIN-30 написа:А защо неопиташ с WD-40 ,струва около 9,00 лв.

а как точно чистиш дюзите с него
защото аз съм гледал как ги чистат на ултразвук свалят ги и ги потапят в една специална ултразвукова ваничка с някакъв разтвор, едновременно с това всяка една я закачат на специален генератор с които симулират (донякъде) естествената им работа и накрая ги продухват с въздух под налягане

Назад към E36